search

Feriehuse ved Neusiedler Søen

Den fascinerende Neusiedler Sø udgør en del af grænsen mellem Ungarn og Østrig, og er en meget populært feriedestination. Den ungarske del af søen Neusiedler er en næsten indlysende destination, når man vælger at leje et feriehus i denne del af landet.

Ferie ved den ungarske Neusiedler Sø

Selv om den største del af søen ligger i Østrig, er der stadig en stor del af søen som ligger i Ungarn, et område hvor du kan nyde en dejlig ferie i Ungarn.  20-25 procent af Neusiedler søen er beliggende i Ungarn. Søen heddr på ungarsk Fertő-tó  og på tysk Neusiedler See.

Søen siges at have en gennemsitsdybde på 1 meter og 1,8 meter, hvor den er dybest. Derfor er søen meget følsomt overfor tørke, og ved flere lejligheder er den helt tørret ud, i slutningen af ​​det 20. århundrede. På samme måde påvirkes søen af meget regn. I dag styres vandstanden af ​​en sluse på den ungarske side nær Fertőújlak.

Den ungarske del af Neusiedler Søen er beliggende i Fertő-Hanság Nationalpark (ved ungarske Fertő-Hanság Nemzeti Park). Selv om søen ikke er så dyb, er den stor nok til at skabe sit eget mikroklima. Da store dele af søen er omgivet af floder, er søen et vigtigt hvilested for trækfugle. Søen er også levested for mange forskellige vadefugle - dette er virkelig et paradis for fuglekiggerne!

Ferie Neusiedler søen

Sommerferie ved Neusiedler Søen


Parken er et godt rejsemål for økoturisme, hvor man b.la. kan tage med på en guidet kanotur på søen. Den seks kilometer lange tur giver dig et indblik i søens flora og fauna. Gå gennem naturparkens besøgscenter, og hvorfor ikke tage på en hyggelige vandretur på en af stierne i området. Neusiedler Sø er også et paradis for dem, der ønsker at prøve sejlads eller windsurfing i løbet af ferien. Om sommeren kan temperaturen i vandet nå 30 grader - en pool i naturlige omgivelser! Den lavvandede sø gør dette til et dejligt rejsemål for dem, der ønsker at holde ferie med børn i Ungarn.

Oplev det omkringliggende område


Neusiedler Sø er beliggende i den nordvestlige del af Ungarn, og omkring området er der meget smuk natur at opdage, men også flere spændende byer. Vest for søen ligger byen Sopron, der tilhører provinsen Gyor-Moson-Sopron. Byen har en lang historie, og de historiske seværdigheder, i de gamle dele af Sopron, er et besøg værd. Herunder det storslåede brandtårn fra 1100'erne. I området Sopron produceres også både rød - og hvidvin. I byen er der også flere festivaler og arrangementer, hvis du er heldig, kan du deltage i nogle af ​​disse på ferie i denne del af Ungarn.

Hvis du vælger et feriehus i Ungarn, som base for din næste ferie, og valget falder på den nordvestlige del af landet, kan du besøge Fertőd. Denne by er meget lille, men tilbyder en vidunderligt attraktion i form af det ungarske Eszterház palads. Paladset blev bygget af Nikolaus Esterházy i slutningen af ​​1700-tallet, og står i dag som et af landets største rokokoslotte. Slottet er blevet kaldt "Ungarns Versailles" og her boede Joseph Haydn i mange år.

Øst for Fertőd finder du middelalderbyen Kapuvár, med paladset som i dag fungerer som museum og som bestemt er et besøg værd på ferie. Derudover har du mulighed for at smage de lokale vine, mens du får en god snack, måske en af de lokale specialitet, på en af ​​restauranterne.

Omkring 10 kilometer fra Sopron ligger landsbyen Fertőrákos, nær den østrigske grænse. Om sommeren er stedet forbundet med den østrigske kommune Mörbisch am See som kontrolpunkt for fodgængere og cyklister. Her finder du også en sandstrand. Eksempler på andre byer, i denne del af det nordvestlige Ungarn, er Hegykő og Lövő.

Ferie Ungarn

Ferieboliger ved Neusiedler Søen 


Oplev denne spændende del af Ungarn i et feriehus ved Neusiedler Søen. Når du vælger at leje et feriehus, er det også dig, der bestemmer, hvordan feriedagene skal bruges og hvilke udflugter du vil på. Selvfølgelig behøver du ikke at tage på turen alle dage. Nogle gange kan det være godt, bare at blive hjemme og hygge i feriehuset og genoplade batterierne.

En del af NOVASOLs store sommerhuse ved Neusiedler er perfekt til familier med børn, eller hvis flere familier vil rejse sammen. Den lave dybde i søen, og det milde klima, gør dette til et godt feriemål for familier. Udnyt den frihed et privat feriehus giver dig, og planlæg din ferie som du vil. NOVASOL Feriehusudlejning har udlejet sommerhuse i Europa siden 1968, og det er b.la. den frihed, som et privat sommerhuse giver, der gør at mange gæster vælger at benytte en af NOVASOLs ferieboliger år efter år.