Aktiviteter ved Lille Balaton

Rundt om Lille Balaton findes der utallige aktiviteter og attraktioner. Nærheden til storebror Balatonsøen med sine skønne strande og muligheder for at dyrke vandsport, gør selvsagt Lille-Balaton meget attraktiv. Men også udflugter til de nærliggende byer Zalakarosch, Keszthely og Hévíz kan anbefales. Desuden findes her overalt en fantastisk natur, med en stor mangfoldighed indenfor plante- og dyrelivet. Her følger forslag til hvordan I kan planlægge en så interessant og afvekslende ferie ved Lille Balaton som muligt.

Attraktioner LIlle Balaton

Fiskerlandsbyen Vörs

Den gamle fiskerlandsby Vörs, ligger blandt sivet ved bredden af Kis-Balaton og er kendt for sit bådehus bygget af store egebjælker og dækket af siv. Både her og på udflugter til øen Kányavár og i Kápolnapuszta, formidles historien om livet ved Lille Balaton. Lige i nærheden af Vörs befinder sig 39 langobardergrave.

Kursteder omkring feriehuset ved Lille Balaton 

Besøg også gerne Kurbadet Zalakarosch. Fra en dybde på ca. 2.300 m sprøjter 96 grader varmt og helbredende vand op mod overfladen. Besøg det lokale kurbad med sine 21 forskellige svømmebassiner og et udeareal på 20 hektar. Forkælelse for krop og sjæl!

Ikke langt fra Balatonsøens nordlige bred, ligger byen Hévíz som bl.a. er kendt for sit kurbad med 36°C varmt vand med udspring i et krater. Også om vinteren er vandet varmt nok til at bade udendørs. Vannet er bl.a. rigt på gas, mineraler og svovl, hvilket har positive virkninger på diverse sygdomme. Også det helbredende bundslam anvendes mod de forskelligste lidelser.

Spændende byer og gode museer ved Lille Balaton 

Ved vestbredden af Balatonsøen ligger Balatonområdets største og ældste by, Keszthely, som allerede på romernes tid havde vokset sig til et betydeligt handelscentrum; om denne epoke vidner resterne af byen Valcum som kan betragtes i Fenékpuszta. Seværdig er også franciskanerkirken fra det 14. århundrede med sine originale gotiske fresker og rosevinduer.

Festetics er Ungarns tredjestørste slot og indeholder et imponerende baroktårn, Helikon-bibliotek, en spejlmusiksal hvor der i sommerhalvåret arrangeres koncerter samt en fredet engelsk have som fortryller de besøgende. Slotsmuseet Helikon formidler alt om slottets historie.

Balatonmuseet beretter om Balatonsøens tilblivelse og historie, dens plante- og dyreliv og skibsfarten på søen. Museet viser også op til 7.000 år gamle arkæologiske fund.

Andre interessante museer er marcipanmuseet, dukkemuseet og Panoptikum.

Et helt specielt højdepunkt, er øbadet som blev anlagt i søen i 1892.

I safariparken ved museet i Balatonederics, som ble grundlagt af Afrikaforskeren Endre Nagy, går bøfler, zebraer og kameler frit rundt langs Balatonsøens bredder.

Ferie Lille Balaton

Aktive ferie ved Lille Balaton 

Kan I godt lide også at være aktive på jeres ferie, så kommer I ikke til at mangle denne mulighed ved Lille Balaton. Området rundt om Lille-Balaton inviterer først og fremmest til vandreture. Her kan man opleve flere end 250 fuglearter, sjældne dyr og planter. Fiskemuligheder findes bl.a. ved mundingen af floden Zala, på øen Kányavár og langs de forenede kanalers bredder ved Fenékpuszta.

Efter en dag med gode gåture og masser af nye indtryk, så kan I vende tilbage jeres helt eget feriehus og lade op. Når I vælger at leje et feriehus i Ungarn, kan I nemlig også se frem til en ferie fuld af frihed. Det gode ved at benytte sommerhusudlejning som ferieform er nemlig, at I helt selv planlægger ferien og hvordan I gerne vil bruge jeres længe ventede feriedage.