search

Feriehuse ved Lille Balaton - Zalakaros

Den 22 km lange og op til 4 km brede sø Lille Balaton (Zalakaros), ligger sydvest for Balatonsøen og har pga. den vidstrakte, sammenhængende vandbiotop en uforlignelig værdi for Europa. Særligt for dem der søger afslapning, er et feriehusophold i området rundt om Balatonsøens lillebror meget interessant. Allerede i slutningen af det 19. århundrede, havde denne region opnået berømmelse for sit enestående fugleliv, som senere heller ikke tog skade af at sumpen blev tørlagt i 20. århundrede. Den særlige flora og fauna indbyder til lange spadsereture. De sumpede sivområder langs bredden, er rede- og yngleplads for titusinder af fugle, som bl.a. hejrer og skarver. For ornitologer er dette område som et paradis; de bedste udsigtssteder findes på de to øer Pap-sziget og Kányavári-sziget.

Selve området er fredet og kan kun besøges i guidede grupper mod forudgående tilladelse.

Ferie i Ungarn

Besøg nyen Zalakarosch på ferien ved Lille Balaton 

Syd for Balaton, ligger byen Zalakarosch som bl.a. er kendt for sine varme kilder. Fra næsten 2.300 m dybde, sprøjter det nærmest kogende vand, op mod overfladen. Det lokale kurbad benytter dette vand i sine 21 bassiner og i den store badepark, og vandet er kendt for sin lindrende og helbredende virkning, bl.a. hos personer med bevægelses- og nerveproblemer. Sunde og raske mennesker, sætter dog også pris på den velgørende virkningen af disse dråber.

Feriehuset danner altid det ideelle udgangspunkt for en rolig og afslappende ferie i Ungarn. Brug feriehuset eller lejligheden som jeres base, og planlæg herfra hvad I gerne vil opleve og ikke mndst, hvornår det er tid til at slappe helt af og bare nyde at I har ferie. Hos NOVASOL Feriehusudlejning finder I en lang række ferieboliger, som alle er privatejede og derfor finder I ikke en feriebolig som er ens. Det er med til, at give jeres ferieophold et særligt lag af autentiske oplevelser. 

Afslappende ferie i Ungarn