search

Feriehuse ved Körös-Maros Nationalpark

Vil I gerne opleve en mystisk verden af floder i smuk natur? I et feriehus ved Körös-Maros Nationalpark i Ungarn, bor Ilige i nærheden af den fantastiske natur med en stor variation og floderne Körös og Maros.

Her på vores hjemmeside kan I søge og bestille vores feriehuse direkte online. Vores egne medarbeidere i Ungarn besøger hver feriebolig ved Körös-Maros Nationalparken, inden ferieboligen kommer til udlejning hos os. Etfersom alle vores feriehuse og leiligheder er privatejede, giver det jer et unikt udvalg af autentiske ferieboliger. Samtidig kan I være trygge ved, at det I bestiller også er det feriehus I får. En fuldstændig beskrivelse af vores feriehuse i Ungarn, kan I finde ved de enkelte ferieboliger. 

Ferie Ungarn

Unikke natur – og dyreoplevelser

Körös-Maros Nationalpark blev til i 1997 og dermed den syvende i Ungarn. Nationalparken blev oprettet i et forsøg på, at bevare og beskytte naturen og landskabet i Tiszántúl. Landskabet her kan beskrives som unik natur med en stor variation. Her findes der flere typer fugler og plantearter, som kun findes  netop her i Ungarn, for eksempel planteartene Transilvansk Adonis og Salvia nutans. For fugleinteresserede er efteråret en fantastisk tid i Körös-Maros Nationalpark – da kan I opleve store flokkene af migrerende fugler ved søen Fehér nær Kardoskút. Tag på besøg i et af besøgscentrene, hvorfra I kankomme med på guidede turer samt se diverse udstillinger. Er I rigtig heldige, kan I også se store papegøjer i deres yngleområder.

Aktiv ferie ved Körös-Maros Nationalpark

Mange af områderne i parken er fredet, og kan derfor kun besøges sammen med en erfaren guide. Foretrækker I at opleve parken på egen hånd, kan I gå ad turstien Kígyós, en 5 kilometer lang sti. Stien Magor-Puszta er 500 meter lang, og tager jer rundt til de kulturelle og historiske steder i reservatet. På den tre kilometer lange stie Halásztelek kan I lære mere om reservatet ved at læse de ti informationstavler, som fortæller om flora, fauna og kulturhistorien i området. 

I kan også se parken fra cyklerne,  på en af de fem markerede stier, blandt andet Gavonás-Szilasok og Atyaszeg Csordajárás-Dévaványa, turer på henholdsvis 20 og 17 kilometer. Det er muligt at leje cykler ved besøgssenteret. De tre besøgscentre i Körös-Maros Nationalpark ligger i Szarvas, Réhely og lige udenfor byen Biharugra. I nationalparken har I mulighed for, at se en fascinerende og sjælden natur. 

Seværdigheder nær Körös-Maros Nationalpark

Körös-Maros Nationalpark (på ungarsk Körös-Maros Nemzeti Park) ligger i det syd-østlige Ungarn. Parken ligger syd for byen Békéscsaba, som er hovedstad i provinsen Békés, og her findes der flere seværdigheder og attraktioner, som I kan udforske på ferien i Ungarn. Udover museer og mindesmærker af den internationale kendte kunstner Mihály Munkácsy, som boede her i 1800-tallet, kan I se religiøse bygninger, som lutheranske kirker og katedralen Páduai Szent Antalszékesegyház.

Nord for Körös-Maros Nationalpark ligger byen Gyula, som ligger tæt på grænsen til Rumænien. Her kan I se det fantastiske middelalderslot, bygget i 1400-tallet i et forsøg på, at forsvare byen mod en invasion fra det osmanske rige. Varme kilde finder I også her, kaldet Gyulai gyógyfürdő, noget som er meget typisk i Ungarn. Perfekt for jer som søger ekstra avslapning, i løbet af jeres ophold ved Körös-Maros Nationalpark. Andre seværdigheder i Gyula er det katolske kapel og fødestedet for Ferenc Erkel, som komponerede den ungarske nationalsang.

Midt i parken, ved Vésztö-Mágor, kan I se en 6000 år gammel affaldsplads. Den næsten 10 meter høje bunke, viser resterne af de bosættelser, som har været på stedet fra neolittisk tid til broncealderen, da jæger- og samlersamfundet blev erstattet af landbrugskulturen. Dette er virkelig en unik seværdighed, som I nemt kan kmme til fra jeres feriebolig ved Körös-Maros Nationalpark.

Feriehus Ungarn

En autentisk ferie i Ungarn

Bestiller I en af vores ferieboliger i Ungarn, får I muligheden for, at opleve rejsemålet på en mere autentisk måde. I dette tilfælde Körös-Maros Nationalpark. I kan bo som lokalbefolkningen og kommer nærmere den lokale kultur. Ungarn har en rig natur, men kan også byde på storbyoplevelser i form af hovedstaden Budapest. I hovedstaden er det hovedsageligt ferieleiligheder vi tilbyder, mens vi i resten af, for eksempel ved Balatonsøen, tilbyder feriehuse. 

Uanset hvor I vælger at rejse hen, vil en af ferieboligerne fra NOVASOL Feriehusudlejning, give jer den frihed I ønsker på ferie i Ungarn. Prøv de lokale egnsretter, eller tilbered middag «hjemme» i ferieboligen med lokale råvarer. Det er altid hyggeligt at samles om komfuret og afprøve jeres kulinariske evner.