Ferie i Ungarn

At have et feriehus som udgangspunkt for en rejse, i en nyt land, indebærer mange fordele. I kommer hurtigt i kontakt med lokalbefolkningen. I styrer helt selv dagens forløb og programmet og oplever og opdager således noget nyt hver dag og i Ungarn er der virkelig mange gode oplevelser at kaste sig over i løbet af ferien. 

Uanset om det er naturen og kulturen der kalder eller ønsket om en aktiv- eller afslappende ferie, er ferie i et feriehus i Ungarn et oplagt valg.

Feriehus Ungarn

Ferieoplevelser i Ungarn 

Det ungarske areal er mindre end 100.000 km², intet andet sted i verden snakker man ungarsk, de ungarske folkeviser kan ikke sammenlignes med dem i andre lande eller kulturer - og alt dette uagtet har ungarerne boet i hjertet af Europa i mere end 1.000 år.

Det ungarske folk har været meget igennem op gennem historien, dets fortid er fuld af uro og uklarheder. Ikke desto mindre er bygninger, mindesmærker og værdifulde seværdigheder blevet bevaret helt frem til i dag; UNESCO har erklæret mange af disse som Verdensarv, f.eks. hovedstaden Budapest med sin enestående panorama.

En helt særlig betydning for landet har også dets talrige kurbade og -kilder; kun i Island findes flere varmekilder end her. Mange mennesker får deres lidelser lindret og helbredt takket være disse kilder. Balatonsøen har gennem mange år udgjort et ferieparadis for bl.a. børnefamilier, sejlere og andre vandsportsentusiaster og alle dem som ganske enkelt søger afslapningen.

Men Ungarn har absolut meget mere at byde på. 

Ferie Ungarn

Gæstfri befolkning i Ungarn 

Hvordan beskriver man den typiske ungarer? Han eller hun er mangfoldig og allsidig. I slutningen af 700-tallet vandrede hedenske stammer fra Asien ind på den pannoniske slette for at slå sig ned her. De tilpassede sig hurtigt de indfødte og i andre mindre befolkningsgrupper. Op gennem århundreder blev læremestre, munke, kunstnere og nybyggere hentet ind fra både nær og fjern, noget som dermed førte til en blanding af forskellige skikke og kulturer som alle endnu er at finde i dagens Ungarn. Ungarerne anses i dag som begavede, kreative, harmoniske og romantiske mennnesker; fremfor alt tillægges det dem endda to yderligere egenskaber: de er hjertelige og gæstfrie.

Smagfulde retter og fremragende vine

Hvem kender den ikke? Den ægte ungarske gullash; den omtales ofte som en gryderet, men originalen er faktisk en suppe som tilberedes i en gryde over åben ild. Typisk er den specielle smag og den lyserøde farve som den får fra paprikaen. Smagspalletten i det ungarske køkken er mangfoldig og det i høj grad anbefales at smage på de lokale retter. Prøvesmager du maden i flere forskellige områder, vil du hurtigt indse at maden tilberedes på en helt anden måde på lavsletterne end eksempelvis oppe i bjergene i den nordlige del af landet.

Ungarn er også kendt og respekteret for sine vine og huser på sit relativt lille areal intet mindre end 22 forskellige vindistrikter. I enkelte regioner dyrkes vindruer som ikke findes noget andet sted i verden; de tilhører det såkalte Hungaricum. Mad og vin udgør en stor og vigtig bestanddel i den ungarske kultur og bliver til stadighed fejret under diverse arrangementer. Ved siden af de klassiske vindyrkningsfester og vinfestivaler arrangeres også æbledage, løg- og paprikafestivaler, fiskesuppekonkurrencer, melon- og kirsebærfestivaler og en turnering i pølsefyldning.

Ungarsk mad

Feriehusudlejning i Ungarn 

Det er ikke kun udbuddet af spændende attraktioner, seværdigheder og smuk natur som er stort i Ungarn. Her udlejes også rigtig mange forskellige typer af ferieboliger, hvor der opfyldes mange ønsker for en god ferie i Ungarn. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kan vi tilbyde båd elækre feriehuse på landet, hvor I kan nyde de smukke udsigter og gå på opdagelse i de små byer samt ferielejligheder i f.eks. den spændende storby Budapest, som er meget rig på kultur og charme.