search

Feriehuse ved Balatonfüred - Nordbalaton

Den nordlige del af Balatonsøen er stejlere og vandet er dybere. Nye strandbade byder på et stort tilbud for vandhundene. Fra Keszthely, hovedstaden ved Nordbalaton, til Balatonfüred ligger der flere små byer som alle har mange attraktive seværdigheder. Alt i alt er Nordbalaton en skøn destination for en ferie i et feriehus i Ungarn.

Ferie ved Nordbalaton

Smukke bjerge og nationalparker ved jeres feriehus i Balatonområdet

På nordsiden af søen præger bjerge og vingårde landskabet og giver en middelhavsagtig atmosfære. Badacsony-området er især kendt for sine vine og vingårde, der kan dateres helt tilbage til romertiden. Op langs Badacsonybjergene findes der mange vinkældre, og på toppen er restauranten/vinkælderen Kisfaludy hus beliggende, der udover at byde på god mad og vin, også har en utrolig panoramaudsigt over området. 

Nationalparken Balaton-højland strækker sig fra Tihany til sumpverdenen ved Kis-Balaton. Nationalparken er på 56.000 ha og blev grundlagt i 1997. Byen Hévic ligger 6 km fra Balatons nordside og er Ungarns ældste og bedst kendte kur- og badeby. Bunden af områets termalsø er på 4,7 ha og er dækket af helsebringende mudder.

Afslappende ferie i Ungarn

Smukke seværdigheder tæt på jeres feriebolig 

Kun 15 km nord for Balatonsøen ligger Veszprém-provinsens hovedstad, Veszprém, der også er kendt som "Dronningernes by". Byen har fået sit tilnavn fordi St. Michaels katedral i Veszpréms slot blev bygget på anmodning fra Kong Stefan I's kone, Gisela - alle Ungarns dronninger bliver desuden også kronet af Veszpréms biskop. Veszprém er på grund af sin smukke, barokke gamle bydel og interessante historie, meget populær blandt turister. Byen er proppet med museer, kirker og monumenter, og så er der desuden en skøn zoologisk have, der er til glæde for små såvel som store turister. Veszprém er helt sikkert en dagstur værd på jeres ferie til Balatonsøen.

Tag et kig på udvalget af feriehuse og lejligheder hos NOVASOL Feriehusudlejning og glæd jer til en ferie i skønne omgivelser.

Ferie i Ungarn