Storbyer i Nordtyskland

Tyskland gemmer på mange oplevelser, både i naturen og i byerne. I Nordtyskland ligger flere spændende storbyer med et væld af museer, hyggelige gader og torve samt historiske monumenter. En ferie i Nordtyskland er perfekte til jer, som godt kan lide storbyens stemning, men som også gerne vil kunne nyde smukke landskaber og roen. Endnu et plus er, at I ikke skal rejse så langt, for at få et hav af gode ferieoplevelser med hjem. Lad jer inspirerer til storbyoplevelser og lej et ferieboliger i Tyskland, som kan danne rammen om lige præcis den ferie I ønsker jer.

Storbyer i Nordtyskland - Hamborg

Hamborg er Tysklands andenstørste by og er allerede kendt af mange danskere, som ynder at smutte lige over grænsen og besøge denne levende by i Nordtyskland. Byen er naturligvis præget af den store havn, men I må endelige ikke tro, at Hamborg blot er en havneby med masser af indsutri. Rundt i hele byen er der anlagt flere grønne områder, som byparken Pflanzen und Blumen, som giver masser af stemning. Der er mange gågader og shoppingcentre samt lidt mere specielle butikker i f.eks. St. Pauli kvarteret.

Lej feriehus nær Hamborg

Storbyer i Nordtyskland - Lübeck

Marcipan fra Lübeck kender mange og det årlige julemarked er også et hit - hvilket man sagtens kan forstå, når man står blandt de mange boder og duften af Glühwein breder sig. Men Lübeck er også værd at besøge for andre ting. Den smukke byport, med de to (lidt skæve) tårne byder de besøgende velkommen i den gamle hanseby. Fra byens store torv, kan I beskue rådhuset som er en finurlig blanding af byggestile. Fortsæt til Petrikirch hvor I fra toppen af tårnet har den smukkeste udsigt over byen. Byens smukke huse og snoede gader opleves bedst ved bare at slentre rundt og holde pause når det passer jer, på en af de mange cafeer og restauranter. Med kun 80 km fra den danske grænse, er Lübeck en oplagt begynderby for jer, som gerne vil udforske de nordtyske byer.

Storbyer i Nordtyskland - Bremen

De lange og stolte handelstraditioner i denne flotte hansestadt er omdrejningspunktet for byen. En by fuld af masser af atmosfære og et væld af smukke bygninger. Start jeres rundtur på byens markedsplads og bevæg jer rundt til byens mange attraktioner, som f.eks. St. Petri Domkirke, forbi det gamle rådhus fra 1405 og til byens ældste kvarter Schnoor, hvor de små huse fra det 15 og 16. århundrede ligger side om side med små spændende butikker. På Weserpromenade Schlachte er der en levende stemning med mange kroer og ølstuer, hvor I kan holde en dejlig pause.

Lej ferielejlighed i Bremen

Storbyer i Nordtyskland - Lüneburg

Her kan I besøge en af de smukkeste byer i Nordtyskland. Byens gamle huse står som de altid har gjort, for byen slap nådigt gennem 2. verdenskrig. Tag jer derfor god tid til at slentre gennem byen og ved havnen. Det siges, at byen har Tysklands største koncentration af værtshuse, så der skulle være god mulighed for at smage de tyske øl. Byen har i mere end 1.000 år sydet salt og på Deutsches Salzmuseum vises alt omkring saltens historie for byen. Få minutter fra byens centrum finder I nonneklosteret Lüne. En fredelig oase midt i byen med frugtplantager. Lüneburg er bestemt en af de byer i Nordtyskland, som er med til, at gøre et besøge i området værd at overeveje.  

Storbyer i Nordtyskland - Hannover

Her er en by fuld af kontarster. Moderne arkitektur møder de gamle bydele og den smukke natur med skov og flod. Byen er kendt som centrum for messer af alle slags, men også for teater og klassiskmusik i særklasse. På en af Tysklands længste gågader vil de med et udviklet shoppe-gen føle sig godt hjemme. Der afholdes også flere musikfestivaler i Hannover, Oktoberfest og forårsfest, som sætter gang i hele byen. Julemarkedet er også værd at tage til Hannover for.

Lej feriehus i Nordtyskland

Storbyer i Nordtyskland - Osnabrücke

I en dal i Niedersachsen, mellem Wiehengebirge og Teutoburgerskoven, ligger Osnabrücke, som måske ikke er den meste kendte tyske by, men som bestemt også er værd at overveje til en udflugt. Byens flotte arkitektur vises bla. ved Det gamle rådhus, katedralen og i den gamle bydel. I området omkring byen er også flere steder med wellness og helseresorts. I har også flere spændende museer at udforske, såsom Museum Industriekultur Osnabruck og de forskellige kirker.

Storbyer i Nordtyskland - Rostock

I vil med garanti blive begejstret over den gamle bydel, som på smukekste vis er blevet renoveret, så de gamle bygninger står smukt. Torvepladser med boder og cafeer er hyggelige at slentre rundt på og besøger i byen i december, kan I glæde jer over de mange juleboder. I kommer heller ikke til at mangle spændende, historiske bygninger som St. Marien kirke, Rådhuset og det gamle Universitet, for blot at nævne et par stykker.

Lej feriehus i Rostock

Storbyer i Nordtyskland - Flensborg

Mange kender allerede denne by, som er et oplagt udflugtsmål når ferien holdes i grænselandet. Det hyggelige havnemiljø, hvor der om sommeren ofte er musik og glade dage, er et af vartegnene. Den lange gågade er et hit blandt shoppere og byder på en god blanding af mærkevarebutikker og supermarkeder. Nordermarkt torvet ligger centralt på gågaden og er det bedste sted at holde en pause med en god kop kaffe. Når I går rundt i byen kan det mærkes at byen var en del af Danmark i 400 år og måske derfor holder så mange danskere af at besøge Flensborg.

Ferie i Nordtyskland

Fereboliger til leje i Tyskland

Så nu er det bare at bestemme hvilken nordtysk by der skal besøges først. NOVASOL udlejer feriehuse og ferielejligheder i hele Tyskland. Herfra kan I planlægge jeres tur rundt og besøge lige præcis det som I synes er mest interessant for jer. Ferieboligen vil også være en dejlig ramme for jeres ferie i Tyskland, når I kommer tilbage fra en oplevelsesrig feriedag og gerne vil slappe af. Nyd at I har god plads og frihed til selv at bestemme hvordan jeres ferie skal forløbe.