Feriehuse i Franken

Franken er en region i Tyskland, der hovedsagelig ligger i Bayern. Den charmerende dialekt i området er ikke kun det, som adskille rområdet fra resten af Tyskland. I løbet af jeres ferie i Franken, kan I også se frem til en varm gæstfrihed, den bedste øl, smuk natur og interessante byer. Ville I have troet, at en ferie i Tyskland kunne være så afvekslende? Hvis ikke, så prøv at leje en feriebolig i Franken og oplev selv den store variation og de mange gode oplevelser i området. Vi kan tilbyde feriehuse og lejligheder i Franken med plads til både to og til større grupper. Uanset hvilken feriebolig I vælger, er vi sikre på, at I vil då en skøn ferie i Bayern

Når I bevæger jer rundt i Franken, vil I opleve både romantiske byer med gamle bindingsværkshuse, en meget smuk natur, hvor fine kirketårne strækker sig over trætoppene og i horisonten ses imponerende slotte. Udbuddet af god mad, lækker øl og skønne vine er også stort og meget tiltalende. 

Feriebolig i Franken

Udflugter til spændende byer i Franken 

Franken er en helt oplagt kør-selv destination, og med bilen kan I nemt komme rundt til de spændende byer i området. Her kan I virkelig få tanket op af nye ferieoplevelser. Den første by vil vil fremhæve er Bamberg. En meget smuk middelalderby, fuld af charme og smukke attraktioner. Midt i floden Regnitz står det Gamle Rådhus fra 1386. To små broer giver adgang til rådhuset, som er balndt Bambergs mest betydningsfulde bygningsværker. Det mest dominerende bygningsværk i byen er helt sikkert Bamberg Domkirke. De fire tårne ses højt over byens tage i den gamle bydel. Domkirken er blandt de tyske kejserdomkirker. I kirken findes b.la. den unikke Bambergrytter, graven for kejserparret Henrik 2 og Kunigunde. Domkirken blev i 1993 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

I løbet af jeres ferie i Franken, må I bestemt også aflægge byen Nürnberg et visit. Afsæt faktisk hellere en hel dai i byne, for den byder på mange oplevelser. Nürnberg har siden middelalderen været en by, som afspejlede den tyske historie - på godt og ondt. Mange kobler hurtigt Nürnberg og 2. verdenskrig sammen. I byen afholdte Hitler sine store propaganda optog og efter krigens afslutning, var det samme sted, hvor mange nazister blev dømt for deres forbrydelser under 2. verdenskrig. På museet Memorium Nürnberger Prozesse, kan I fordybe jer i Nürnberg Processen gennem diverse udstillinger. Efter et besøg på museet kan der måske være behov for lidt positive indslag, såsom lidt godt at spise. Her er det oplagt, at købe en Nürnberger Rostbratwurst, som I kan få flere forskellige steder, og som kan nydes sammen med en god øl fra området. Efter en lille pause kan I f.eks. besøge legetøjs - eller jernbanemuseet. Måske er det Germanisches Nationalmuseum som tiltaler jer. Det er Tysklands største kulturhistoriske museum med mere end 1,3 millioner genstande, som fortæller den tyske historie helt fra begyndelsen og til idag. Slut så dagen af med en af verdensberømte, originale Nürnberg-honningkager. En bedre feriedag i Bayern kan man næsten ikke få. 

Vinmarker i Bayern

Glem ikke den gode vin fra Franken

Mellem alle de gode oplevelser og udflugter rundt i Franken, skal der også være tid til den rene afslapning. Feriehuset er stedet, hvor I kan læne jer tilbage og komme helt ned i gear. Har I valgt at holdes jeres sommerferie i Franken, kan I med fordel forsyne jer med de gode vin fra området, som I kan hygge jer med på terrassen eller på en skøn naturplet med udsigt over det fine landskab. I området er der imponerende 5.400 vinavlervirksomheder. Blandt de mest kendte vinområder er Würzburger Stein, Homburger Kallmuth, Escherndorfer Lump, Iphöfer Julius-Echter-Berg og Randersackerer Pfülben. 80% af den vin der produceres i Franken er hvidvin og hvad passer også bedst til en varm sommerdage i Tyskland, end et glas kølig hvidvin. Mange har forelsket sig i de hvide vine fra Franken, herunder Goethe, som har udtalt at; ingen anden vin smager mig. 

Franken er altså det oplagte feriemål i Tyskland, hvis I godt kan lide smuk natur, gode vine, historiske oplevelser og charmerende byer med masser af stemning og charme.