Ferie i Bodrum

Langs hele det Sydægæiske Hav er der flere gode steder at holde ferie i Tyrkiet. De forskellige byer byder alle på gode oplevelser, attraktioner og ikke mindst dejlige strande og smykke kyststrækninger. Blandt de mest kendte feriebyer i området, er Bodrum, men I kan også vælge en anden af de spændende byer og derfra tage på besøg i f.eks. Bodrum. 

Ferie Bodrum

Ferie i Bodrum

I bugten af halvøen Bodrum (Halikarnassos) mødes Middelhavet og Det Ægæiske Hav. En middelalderborg, bygget af riddere, der tilhørte Johanniterordenen, ligger stolt på en bakke. Den fascination, der udgår fra den verdenskendte badeby, tiltrækker hvert år på ny mange feriegæster. Den græske digter Homer beskrev landskabet som uendeligt blåt. På en odde mellem øst- og vesthavnen bevogter et mægtigt, middelalderligt kastel bugten Halikarnossos. Hvide, blomsterdækkede huse pryder bredden. Hvad enten man er ejer af en lystbåd, charterturist eller rygsækrejsende – i Bodrum føler alle sig godt tilpas.

Ferie i Fethiye

Fethiyes antikke navn var Telmessos. For turister er byens hovedattraktion "Ölü deniz" (dødt hav). En næsten to kilometer lang odde forvandler dette sted til en lagune. Ved én af Tyrkiets smukkeste strande kan man bade i træernes skygge. Dolmus-busser pendler uafbrudt mellem Fethiye og Ölüdeniz.

Midt i byen Fethiye kan man stadigvæk finde resterne af lykiske grave. Et flot eksempel fra 4. århundrede før Kristus er Kong Amyntas' grav. Af Johanniter-borgen, som er opført i tiden omkring korstogene er kun ruinerne blevet bevaret. Over det antikke Telmessos kan man se et stort antal af lykiske klippegrave, der ligner facader på antikke bygninger. Stranden Calis og øen Sövalye over for havnen er meget populære badesteder. Fra Baba Dag (fadderbjerget) kan man paraglide ned til lagunen.

Ferie i Marmaris

Den populære turistby Marmaris byder på alt: smukke bugter og strande, antikke byer, en smuk natur, udflugts- og sportsmuligheder samt en moderne lystbådehavn. Omgivelserne er præget af høje bjerge og granskove – her trives ahorn samt det sjældne storakstræ.

Lejlighed Tyrkiet pool