search

Feriehuse ved Det Nordægæiske Hav

Når der holdes ferie ved Det Nordægæiske Hav, møder I et oprindeligt landskabet, hvilket giver området en særlig charme. På de lange sandstrande er der rig mulighed for at nyde lige præcis det, som får mange til at holde ferie I Tyrkiet, nemlig solen, det skønne badevand og de mange aktiviteter. 

Feriehus Tyrkiet

Ferie ved Det Nordægæiske Hav

Dardanellene (tyrk.: Çanakkale Boğazı) er strædet, der forbinder Ægæerhavet med det nordtyrkiske indlandshav Marmarahavet (tyrk.: Marmara Denizi). Tidligere hed denne passage Hellespont. Syd for Dardanellene ligger den antikke by Troja, som årligt tiltrækker besøgende fra hele verden. Kap Baba (tyrk.: Baba Burun) er Asiens vestligste punkt. Syd for Kap Baba ligger bugten Edremit som også kaldes olivenrivieraen; plantagerne her er en sand fryd for øjet. Edremitbugten selv, er en af de reneste bugter og har et ekstremt mildt klima samt en tør og oxygen-rig luft.

Ferie ved det Nordægæiske have

Oplevelser på ferien ved Det Nordægæiske Hav

Øen Lesbos, som befinder sig i Edremitgolfen, er græsk territorium, men kan nås med båd fra flere små steder langs den tyrkiske kyst, f.eks. fra Ayvalik. Også indlandet charmerer med sine mange får, utallige figentræer og store grønsagsplantager, som alle synes at have fundet sin naturlige plads i landskabet.

Det lokale køkken er et andet højdepunkt ved det nordlige Ægæerhav. Grundingredienserne er forskellige typer grønsager krydret med paprika, hvidløg og forskellige urter; hertil hører selvsagt fersk fisk. På både det landskabsmæssige og det kulturelle plan, har det nordlige Ægæerhav meget at byde på. Ferieboligen i Tyrkiet danner altid det ideelle udgangspunkt for en afslappende og interessant ferie, som I kan planlægge lige som I vil. Det er nemlig kernen i feriehusudlejning - friheden til selv at bestemme. 

Familieferie i Tyrkiet