Ferie ved den Centralægæiske kyst

Langs den Centralægæiske kyst i Tyrkiet finder I flere spændende byer, som I kan besøge, mens I holder ferie i en af ferieboligerne ved den Centralægæiske kyst. Byerne byder på mange oplevelser og I kan her, komme helt tæt på befolkningen og opleve hverdagslivet i Tyrkiet. Vi har udvalg tre byer til inspiration til jeres ferie i Tyrkiet. 

Feriehus Tyrkiet

Oplevelser i Cesme 

Højt hævet over denne berømte, historiske og livlige ferieby Cesme ligger en genuesisk borg fra det 14. århundrede, der i dag huser et museum med fund fra den osmanniske tid. Cesme har en meget god motorvejsforbindelse til Izmir, der ligger 90 km øst for byen. På den vestlige spids af den store halvø ligger en havn med færgeforbindelser til Ancona, Brindisi og Venedig samt til den græske ø Chios. Allerede de gamle grækere værdsatte de varme kilders helende virkning, der har beholdt denne egenskab indtil i dag. Den perfekte vind i Alacati gør stedet til ét af de mest populære surfersteder.

Oplevelser i Izmir 

Izmir, med 3,5 mill. indbygger, er hovedstad samt handels- og kulturcentrum i den ægæiske region. Byen har den næststørste havn i landet og er den tredjestørste by i Tyrkiet. Izmir bliver ofte betegnet som Tyrkiets fineste by, dette hovedsageligt på grund af det herlige klima, den gode beliggenhed og landskabet samt de antikke byer i området. På promenaderne i Kordon (Atatürk Caddesi) og Karsiyaka (på anden side af havnen), med palmealleer summer der af liv hele sommeren. I Ikinci Kordon (Cumhuriyet Bulvari) og i den gamle bydel, findes der gode shoppingmuligheder. Midt i byen ligger der en stor park (Külürpark) hvor der hvert år i september bliver arrangeret en international messe (Fuar).

Oplevelser i Kusadasi 

Kusadasi er én af de største og hvad angår turismen mest udviklede byer ved den ægæiske kyst. Den ligger 90 km fra Izmir, der nemt kan nås via motorvejen. Navnet Kusadasi (fugleø) stammer fra Dueøen, der ligger umiddelbart foran kysten og er forbundet med fastlandet via en dæmning. På øen ligger et velbevaret kastel med udsigt over fiskerihavnen, hvorfra udflugtsbådene sejler til den græske ø Samos. Mellem fiskerihavnen og den nordligt beliggende lystbådehavn ligger byens centrum. Bag fiskerihavnen, rundt om basaren, finder man resterne af den gamle osmanniske by.

Feriehus med pool i Tyrkiet

Feriehusudlejning i Tyrkiet 

Tyrkiet er et af de rejsemål, som nemt kan vælges året rundt, for sol og varme er nemlig på dagsorden hele tiden. I de varme somre vælger mange at holde ferie langs de skønne kyster. Her nydes livet på strandene og ikke mindst med afkølende svømmeture i det dejlige hav. Inde i landet venter mange spændende byer og attraktioner, som med fordel kan besøges i det lidt mildere efterår og vinter. Hos NOVASOL Feriehusudlejning vælger I helt selv, hvor I vil holde ferie i Tyrkiet samt om det skal være i et feriehus med egen pool eller en fin ferielejlighed.