Attraktioner ved den Centralægæiske kyst

Den Centralægæiske kyst i Tyrkiet, er som en historiebog fra den græske og romerske antik. Her findes næsten uendelig mange mindesmærker fra landets skiftende historie. Også i byerne findes mange spændende attraktioner. Vi har nedenfor udvalgt enkelte af seværdighederne ved det Centrale Ægæerhav. Vælger I at holde ferie i Tyrkiet, vil I bestemt ikke komme til at manglende kulturelle indslag. 

Ferie Tyrkiet

Besøg byen Efesos / Selçuk på ferien i Tyrkiet 

Her er antikken bogstavelig talt til at tage og føle på, og I kan følge historien hele 3.000 år tilbage i tiden. Under Romerrigets glansperiode, havde Efesos status som hovedstad i den romerske provins Asia. I midten af 1800-tallet begyndte man at grave den romersk-græske by frem, og i dag møder man et nærmest komplet bybillede af den engang så livlige metropol. Særligt imponerende er friluftsteater med plads til 25.000 tilskuere. Fra de øverste pladser i teatret, har man en fantastisk udsigt ud over byen samt Celsus-biblioteket.

Andre gode udflugtsmål ved Den Ægæiske Kyst

I den forhenværende lykiske hovedstad, havde den rige kong Krøsus i sin tid sin residens. Gå i Alexander den Stores fodspor og bliv fortryllet af det imponerende Artemistempel. Seværdig er også det genetablerede gymnasium-bad, teatret og synagogen fra det 3. århundrede. Gennem byen løber floden Sart (tidl. Poktolos) som i forgangne tider blev brugt til transport af gul og dermed hjalp byen til rigdom og velstand.

Foça, engang blot en lille fiskerlandsby, fremstår i dag som et populært feriemål. Den nærliggende bugt Mersinaki er et yndet mål for alle vandhunde.

Allerede langt tilbage i historien, var dette sted af stor betydning. Herfra startede mange søfarere sine rejser ud i den vide verden, som f.eks. til den franske Middelhavskyst hvor de bl.a. grundlagde havnebyen Marseille. Regionen rundt om byen, er erklæret naturreservat; her lever bl.a. munkesælen (lat.: monachus; tyrk.: akdeniz foku) som også har givet byen sit navn.

ferielejlighed leje Tyrkiet

Feriehusudlejning i Tyrkiet 

Hos NOVASOL Feriehusudlejning er det private ferieboliger der udlejes. De enkelte feriehuse og lejligheder er derfor en afspejlning af husejerens smag og den lokale kultur. Det er med til at give jeres ferie et særligt autentisk præg.