search

Feriehuse i Sydmähren

Det sydlige Mähren er et paradis uanset om I drømmer om en ferie i Tjekkiet med masser af afslaning i smuk natur eller om I gerne vil på en masse udflugter til seværdigheder og attraktioner. Landskabet tilbyder også et utal af muligheder for, at være aktive i løbet af ferien.Tjekkiet er generelt et meget dejligt ferieland, hvor ikke kun de mange oplevelser står i kø, men hvor I også mødes af en venlig og åben befolkning, som gerne deler ud af gode historier om netop deres område. 

Når I lejer en af NOVASOLs feriehuse i Sydmähren, så får I netop mulighed for, at være en del af lokalsamfundet. Feriehusene er alle privatejede, hvilket betyder, at de er indrettet som den enkelte ejer selv godt kan lide det. Desuden bor I måske i en mindre landsby, hvor I kan snakke med de lokale handlende og måske spørge naboen til råds omkring gode spisesteder og seværdigheder. 

Feriehus i Tjekkiet

Spændende byer i Sydmähren 

Der er rigtig mange gode og flotte oplevelser i de forskellige byer i området. En af de mest charmerende byer i det sydlige Mähren er Český Krumlov. Under 2. verdenskrig forfladte byen og først op i 1970´erne blev der midler til at genopbygge de mange smukke byhuse. I 1992 blev byen optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv, så I kan godt glæde jer til at besøge byen. Med udgangspunkt fra det store torv i bymidten, går de mange brostensbelagte gader ud. I de hyggelige gader er der masser af butikker,  med f.eks. forretninger med tøj, kunsthåndværk, antikviteter, og alverdens souvenirs samt caféer og restauranter, hvor I kan smage de lokale specialiteter. Rundt om byen snor floden Moldau sig og danner en nærmest naturlig voldgrav. Et af byens vartegn er det smukke Krumlov Slot, hvor I kan komme med rundt i de smukke gemakker og kirken. Fra slottet har I den bedste udsigt over byen. 

En anden spændende by er Ostrava, som er bygget op omkring minedrift efter at der blev fundet kul i området i 1763, hvilket blev startskuddet til Ostravas industielle vækst. I 1828 åbnede Vitkovice jern- og stålværker , som på et tidspunkt havde omkring 80.000 ansatte. Byens tilknytning til mindrift og jernværkerne ses stadig, b.la. på minemuseet Landek, som b.la. viser hvordan det var at arbejde i de mørke og til tider farlige miner. 

Vi kan se at mange vælger at besøge Prag, når ferien går til Tjekkiet. Det er også en af Europas spændende storby, hvor der stadig er masser af charme og historiske seværdigheder. Hos NOVASOL kan I også leje ferielejligheder i Prag med en super beliggenhed, hvis I gerne vil opleve Karls Broen, Parg Slot, de charmerende gade og floden. 

I kan også tage på en tur ud i det blå og holde ind i de små byer Ikommer forbi på vejen. Ofte finder man små, særlige oplevelser når man mindst venter det og det samme gælder når I færdes i rundt på jeres ferie i Mähren. Tag jer tid til at opleve, for ferie handler også om at slappe af og det gøres bedst, når programmet ikke er for stramt. 

Oplevelser i Tjekkiet

NOVASOL Feriehusudlejning i Tjekkiet og resten af Europa

NOVASOL har fornidlet private ferieboliger siden 1968 og kan i dag tilbyde jer det største udvalg af feriehuse, villaer og ferielejligheder i Europa. Et udvalg som byder på alt lige fra de klassiske danske sommerhuse, til store villaer i Sydeuropa med pool og ikke mindst de autentiske feriehuse i f.eks. Tjekkiet, som giver jer mulighed for, at få et fint indblik i det lokale område. Hos NOVASOL Feriehusudlejning er det vigtig, at der er en ferieboligen for enhver. Derfor stræber vi altid efter at udbygge udvalget, for at kunne tilbyde noget til enhver ferie, til ethvert budget og til ferie hele året rundt. Hos os finder I både feriehuse til sommerferien og hyggelige hytter til en vinterferie.