search

Feriehuse i Nordmähren

En ferie i det nordlige Tjekkiet i området Nordmähren bliver en ferie fuld af eventyragtige oplevelser i den unikke natur. Dette område kaldes også eventyrlandet, og når I vælger at leje et feriehus i Nordmähren, vil I uden tvivl godt kunne forstå hvorfor området har fået denne betegnelse.Fra et feriehus i Tjekkiet kan I selv tage på opdagelse i området og skabe jeres egen ferieeventyr. 

Feriehus i Tjekkiet

Ferieoplevelser i Nordmähren 

I vil nemt kunne bruge flere dage på at udforske den smukke natur omkring jeres feriehus i Mähren. Bjerge, skove, dybe dale, grotter og grønne enge møder jer i løbet af ferien. Her er god plads til alle, uanset om I lot vil nyde de mange smukke udsigter og roen i skovene eller om I ønsker at bruge naturen til forskellige aktiviteter. 

Hvorfor ikke tage på en raftingtur på Morava-floden, hvor pulsen kommer op og smilene frem, mens I bevæger jer ned af floden, forbi klipper og skovområder. Krkonoše-bjergene kalder på jer, som elsker at vandre. Her venter uforglemmelige oplevelser, når I bevæger jer gennem det bjergtagende tjekkiske landskab. Krkonose Nationalpark er noget ganske særligt med en meget rig flora. Nationalparken er primært dækket af skovområder, disse udgør 80% af parkens areal. Det højeste bjerg i nationalparken er Sněžka. Har I mod på at tage turen op til toppen, hvor den mest vidunerlige udsigt venter jer, så tag f.eks. ruten via Obří Důl - den store dal, som er meget populær, fordi man på ruten kommer fordi flere interessante steder og attraktioner på turen, som Kovárna minen. I kan også holde en pause fra vandreturen og tage med ned i minerne. Når I rammer toppen, så tag jer god tid til at nyde udsigten over området og dele af Polen. Langs floderne er der rigtig gode stier til cykling. 

Efter et par dage med gode vandreture, rafting eller cykelture, er det nok tid til lidt mere afslappende ferieoplevelser. Tjekkiet er kendt for mange gode wellness tilbud. Jeseníky bjergene er berømt for den rene luft, og mange kommer til Jeseník Spa,for at få behandlet forskellige vejrtrækningsproblemer. I kan naturligvis også få plejet de ømme muskler og bare nyde at blive forkælet med gode behandlinger. 

Aktiv ferie i Tjekkiet

Eventyrlige hesteoplevelser 

I byen Kladruby nad Labem kan I besøg det ældste stutteri i verden. Det er her de elegante hvide Kladruby heste opdrættes. Denne hesterace er, som det eneste tamdyr, optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er koncentreret omkring hovedstalden, kirken og slottet. Det store staldkompleks består af flere forskellige områder. Slottet blev brugt som overnatningssted for Habsburg adlen, når denne besøgte staldene. Både staldene, slottet og kirken er åben for besøgende. Kladruby hestene har i flere hundrede år været de fortrukne heste blandt de kongelige. Det er også hvide Kladbury heste som trækker den kongelige karet i Danmark. 

Skiferie i Tjekkiet

Tjekkiet er ikke kun en god sommerdestination, også vinterhalvåret byder på gode oplevelser med fokus på skiløb. De fire største og mest snesikre skisportssteder i Tjekkiet ligger i de føromtalte Krkonoše-bjerge. 

Spindelyv Mlyn, der ligger i nationalparken Krkonose, er det største af fire skiområder i det nordlige Tjekkiet. Området byder på 25 kilometer velpræparede pister. Der er blevet investeret mange millioner i opbygningen af dette skiområde, så der er gode muligheder for skiløb for både nybegyndere og erfarne skiløbere. Černá Hora området er en populær destination hos de lokale skientusiaster. Området er opdelt i fem mindre skiområder. Det fjerde og sidste af de skisportssteder i Tjekkiet, som vi har valgt at omtale her på siden er Rokytnice nad Jizerou. Skisportsområdet Rokytnice består af en række mindre skiområder, der alle deler liftkort.

Er det første gang I skal på skiferie, og vil I gerne holde en skiferie som ikke er voldsom dyr, så er skisportssted Harrachov et rigtig godt bud på den perfekte skidestination for jer. Her kan I afprøve skitalentet på syv kilometer alpinpister. Mad og drikke er meget billig i Harrachov. 

Tjekkiet er generelt et rigtig godt sted for en familie-skiferie. De mere øvede skiløbere vælger typisk de mere traditionelle skiområder i Italien, Frankrig og Østrig, hvor udbuddet af pister og snowboard områder er noget større end i Tjekkiet. Men for en vinterferie med både lidt skiløb og familiehygge, så er Tjekkiet det helt rette valg. NOVASOL udlejer også flere feriehuse og ferielejligheder, som ligger tæt på skiområderne. Her kan I nyde de smukke vinterlandskaber og hygge jer i ferieboligen, når aften falder på. 

Skiferie i Tjekkiet

Ferieboliger af alle slags 

NOVASOL Feriehusudlejning har siden 1968 udlejet ferieboliger. Hos NOVASOL kan I leje feriehuse, villaer og ferielejligheder på tværs af hele Europa. Ferieboligerne giver jer de bedste betingelser for en ferie fuld af privatliv og med mulighed for, at planlægge feriedagene lige som I ønsker det. Fælles for alle ferieboligerne er, at de er indrettet efter husejerens egen smag, hvilket giver ferien en ekstra dimension af autensitet. 

Langt de fleste ferieboliger er i dag indrettet således, at de kan bruges til ferie året rundt. Det er ikke kun i sommerhalvåret at I kan holde en privat ferie, også om efteråret og om vinteren vil et sommerhus eller en ferielejlighed være en god base for jer. NOVASOL udlejer også mange ferieboliger nær gode skiområder i Europa.