search

Feriehuse i Mähren

Mähren er ikke kun en geografisk del, men også en historisk region i Tjekkiet. Mähren dækker omkring en tredjedel af Tjekkiet. Mähren omfatter områderne Syd - Nord og Mellemmähren, Beskidybjergene samt det mähriske højland. Der er mange dejlige steder at besøge og attraktioner at opleve, hvis I vælger dette område til jeres ferie i Tjekkiet. Mährens ferieboliger er beliggenhed både tæt på naturen og byområder, hvilket giver den ultimative bedste ferieoplevelse.

Feriehus i Mähren

Seværdigheder og oplevelser på jeres ferie i Mähren

Regionen er kendetegnet af sine mange vingårde. Den tætte beliggenhed mellem flere af vingårdene gør, at I passende kan besøg flere efter hinanden. Tag et par flaske af jeres yndlingsvin med tilbage til feriehuset og slut dagen af på terrassen, mens I skåler i den gode tjekkiske vin. 

Der er mange gode oplevelser at hente i den charmerende by Telč. Byen er som taget ud af et H.C Andersen eventyr. med smukke gamle bugninger, et romantisk slot og klare søer omkring byen. Byen er også en del af UNESCOs verdensarv, som det pragteksemplar på italienske renæssance, som byen er. I byen finder I også et  af de smukkeste pladser i Europa. Når I er taget til Telč, så blive og få jeres aftensmad på en af de lokale restuanter, hvor I kan smage de lokale egnsretter og ofte høre lokale folkemusik til. 

Som I resten af TJekkiet, går de lokale meget op i, at bevare deres gamle traditioner. Ofte er der forskellige byfester, hvor de lokale tager de flotte nationaldragetr på og der spilles tjekkisk folkemusik på gader og stræder. Tag del i en af disse folkefester og I vil for alvor få de autentiske ferieoplevelser med hjem.

Tjekkiet er kendt for at være et sandt velvære land. De mange kilder har skabt et godt fundament for forskellige wellness steder og kurbade. Mest kendte er nok kurbadene i hovedstaden Prag, men overalt i landet kan I komme under kyndig behandling og få løsnet de anspændte muskler op. Trænger I til at slappe hel af på ferien, så lej en ferielejlighed i spabyen Luhačovice. Her vil I ikke komme til at mangle gode kursteder. 

En helt særlig ferieoplevelse får I i Punkva grotterne, som er en del af det ængste hulekompleks i Tjekkiet. Grotterne udgør et kæmpe hulesystem i forbindelse med den dybe slugt Machocha. På turen rundt i området, kommer I gennem de fascinerende drypstenshuler og rundt i de smalle underjordiske gange, hele vejen ned i slugten. I kan også komme på sejltur på floden Punkva, som løber under jorden. Det er en meget speciel oplevelse, som I il huske længe efter at ferien er forbi.
 

Attraktioner i Mähren

Ferie for to i Tjekkiet

Vores mange feriehuse i Tjekkiet kan nemt danne rammen om en romantisk ferie for to. Her kan I nyde, at der er tid til hinanden. Slap af på terrassen med et glas af den tjekkiske vin eller foran brændeovnen om vinteren, mens I kigger ud på den fantastiske natur. Om dagen kan I tage på ture til seværdighederne i lokalområdet eller benytte jer af de mange muligheder for at vandre og cykle i bjergene eller forkæle jer selv med en wellness-tur. NOVASOL Feriehusudlejning har udlejet ferieboliger i Tjekkiet i mange år og har eget kontor i Prag, som altid kan være behjælpelige hvis I har nogle konkrete spørgsmål til enten et område eller et feriehus.