Informationer om Tjekkiet

Når I har valgt at leje en feriebolig i Tjekkiet, kan I med fordel læse disse informationer på denne side. Skulle I have andre spørgsmål om Tjekkiet eller har I brug for hjælp til, at finde det helt rette feriehus eller ferielejlighed i Tjekkiet, så er I altid velkomne til at kontakte os. NOVASOL Feriehusudlejning har eget kontor i Tjekkiet og vi kan derfor altid spørge vores medarbejdere til råds i Tjekkiet, 

Ferie Tjekkiet

Der bor 10.300.000  i hele Tjekkiet hvor af 1.2 million af dem bor i hovedstaden Prag. Tjekkiets officielle sprog er tjekkist, dog taler de fleste i de større byer godt engelsk. Landets valuta er Koruna som forkortes CZK og kan hæves både ved bankautomater og i Danmark inden afrejse, dog skal I være opmærksom på at der en taks på 40 DKK hver gang I hæver i en tjekkisk bankautomat. Det kan varmt anbefales at hæve penge til jeres rejse, da det ikke er alle butikker og restauranter som modtager kreditkort. De normale åbningtider for butikkerne er mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 18.00 og om lørdagen fra kl. 09.00 til kl 13.00. I Prag har mange butikker og store varehuse søndagsåbnet og øvrige butikker lukker i hverdagen først kl. 20.00. Det anbefales derfor at undersøge butikkernes åbningstider i jeres ferieområde.

Tjekkiet ligger i en tempereret klimazone, hvilket giver milde og fugtige somre efterfulgt af kolde og snefyldige vintre. Gennemsnitstemperaturen i januar er omkring -2 grader celsius og er i juli 25 grader celsius. Graderne kan dog variere en del grundet Tjekkiets højdeforskelle.  Både sommer og vinter tilrådes det at købe jeres drikkevand, da det kan smage af klor eller have en brun farve.
Når I rejser rundt i Tjekkiet skal alle huske at medbringe både det gule. og blåsygesikringsbevis, som vil give jer ret til den til den nødvendige hjælp.

Shopping og cafébesøg på jeres ferie i Tjekkiet

 

På bilferie til Tjekkiet

Inden I pakker bilen og tager op ferie ned igennem Tjekkiet, er det vigtigt at alle i bilen husker et gyldigt pas. Herudover skal alle bilister huske deres kørekort samt biles registreringsattest. Ønsker I at snolde ved boardershoppen eller handle ned igennem Europa, så shop løs da der ikke er noget told på de varer som er købt til personlig brug.
Tjekkiet har de samme trafikregler som i Danmark, hvilket betyder at alle skal benytte sig af bilens sikkerhedsseler. For motorcykelister og knallertkører er styrthjelme påbudt for alle lige meget hvilken alder. Herudover er det forbudt at bruge mobiltelefoner underkørsel, dog er håndfri tilladt. Når I kører over landegrænsen til Tjekkiet er der vejafgifter, hvilket betyder at I skal købe Vignetter enten ved grænsen på posthuset eller på de lokale tankstationer.

Helt særligt for Tjekkiet er deres nul tolerance politik, som betyder at promillegrænsen for bilister er 0.0. Det er ikke altid synligt, men fartgrænserne i Tjekkiet er 50 km/t i byer og landsbyer, 130 km/t på motorveje og 90 km/t på landeveje. Kører I på skiferie i Tjekkiet er det en nødvendighed at habve vinterdæk på. Det er nemlig lov at have vinterdæk på bilen fra 11. november til 30. april og det gælder de vejstrækninger, som er skiltet med: ”Overtrædelse medfører bødestraf”. Vi anbefaler at parkere på overvågede parkeringspladser, i garage eller carport. Hvis dette ikke er muligt, bør synlige anordninger mod tyveri være monteret. Lad helst ingen værdigenstande ligge i bilen når du forlader den.

Tag på bilferie i Tjekkiet

 

Tjekkiet's helligdage

 • 1. maj – Arbejdernes dag
   
 • 8. maj – Uafhængighedsdagen
   
 • 5. juli – Skt. Cyril, National festdag
   
 • 6. juli – Jan Hus´ dødsdag, National festdag
   
 • 28. september – Skt. Wenzels dag, National festdag
   
 • 28 oktober – Tjekkisk Nationaldag
   
 • 17. november – Kampen for frihed og demokrati