Ferie i Mellemmähren

Mellemmähren eller Central mähren er et charmerende område til en ferie i Tjekkiet. Frugtbart lavland og kuperede bjergterræn møder jer her. Hyggelige landsbyer og spændende attraktioner kan I også gidt skrive på ferieprogammet. 

Landskab i Mellem Mähren

Oplevelser i naturen - over og under jorden

Regionen er kendt for gode cykel- og gangstier. Vi oplever en stigende efterspørgsel på ferieboliger, hvor der er gode vandremuligheder tæt på. Og netop dette finder I i Mellemmähren. I kan leje både ferielejligheder og feriehus i Mellemmähren, hvorfra I kan tage ud i det smukke landskab. Karakteristisk for området er de fine hvide huse, som ligger spredt i landskabet. Naturområdet ved Thaja er et stort, fredet naturområde, hvor I b.la. kan opleve det unikke landskab Palava, med de mange liljer og adonisroser, som spreder en skøn duft i området. 

En anden anbefaling til jer, som gerne vil have nogle fantastiske ferieopleveler i naturen, er et besøg i det mähriske karstlandskab. Karst er et landskab, der er dannet af opløste bjergarter. I området er der mere end 1.100 huler, og I har mulighed for, at komme ind i fire af dem, b.la.Punkva-hulen, hvor I desuden også kan komme med på en underjordisk sejltur. Det vil helst sikkert være en spændende oplevelse for alle. Disse huler hænger sammen med Macocha-slugten, som er blevet dannet efter at en hule styrtede sammen. Slugten byder på flotte, udsmykkede hvælvinger. Tag med liften op til toppen, og slut dagen af med en skøn udsigt over slugten og landskabet omkring. Der er mange godt afmærkede ruter i hele området, så I kan uden problem bevæge jer rundt i området og tag jer godt tid til at opleve det smukke Tjekkiet, som byder på et rigtig dejligt klima til sommerferien, hvor langt de fleste vælger at leje en feriebolig. 

Yderligere har Tjekkiet meget afvekslende fiskemuligheder blandt de mange store søer, floder og mindre vandløb. Fiskeri i Tjekkiet kræver en fisketilladelse, som kan købes hos de lokale myndigheder. 

På jeres tur rundt i området vil I nemt kunne stifte bekendtskab med de lokale traditioner. I området gøres der nemlig meget for at bibeholde de gamle håndværk samt kulturelle traditioner. Dette gælder også for de traditionelle dragter, som stadig bruges. Hvis I har sprogøre, vil I også bide mærke i de dialekter som stadig tales i området. 

 

Vandreture i Tjekkiet

Seværdigheder i Mellemmähren

I løbet af ferien kan I tage turen til Tjekkiets næststørste by, Brno. Byen er den største i området Mähren og ligger lige der hvor floderne Svitava og Svratka mødes. Byen er idag primært en universitetsby, men har en historie som fører tilbage til grundlæggelsen i 1243. Den lange historie kommer også til udtryk de mange forskellige bygningsstile I møder, særligt i centrum af byen. Her er både Neoklassicistiske bygninger og bygninger i Jugend- og empirestil. 

Byens katedral er rigt udsmykket og utrolig smuk. De høje tårne hjælper jer rmed at finde vej. I kirken er der b.la. nogle meget smukke galsmosaikker og uanset hvor I kigger hen, vil jeres øjne møde nye detaljer og smukke udsmykninger. Bestemt et besøg værd. I den helt anden ende af skalen, finder I Villa Tugendhat. Villaen er som den eneste moderne bygning i Tjekkiet, optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Bygningen er tegnet af arkitekten Mies van der Rohe sidst i 1920´erne, som bolig for familien Tugendhat. Boligen er i dag musuem, hvor I kan opleve et arkitektonisk pragteksemplar. 

På Brno Tekniske Museum er der oplevelser for alle aldre, hvis man er bare lidt interesseret i motorcykler, flyvemaskiner, biler, computere osv. På museet er der også et eksperimentarium, hvor børnene selv kan prøve kræfter med forskellige forsøg. En anden god attraktion for hele familien, er Brno Observatorium og Planetarium. Her kan I rejse ud i rummet, kigge på stjerner og lærer meget mere om alt det der sker ud i rummet. 

Tag også forbi de lokale handlende og en tur på torvet, hvor I kan købe ind af de lokale produkter. Tag det hele med tilbage til feriehuset og hyg jer med at lave mad sammen, Det er altid sjovt at snuse rundt på de lokale torve, hvor I også kan finde en fin souvenir. 

Indkøb på lokalt marked

Ferielejligheder i Prag - en kombi ferie

Når der lejes et feriehus i Mähren, så kunne I overveje, om I enten på turen til feriehuset eller på vej hjem derfra, skulle holde en miniferie i Tjekkiets hovedstad Prag. NOVASOL har flere ferielejligheder i Prag, som har den helt rette beliggenhed, hvis Igern evil opleve alt det byen tilbyder. I byen kan I blandt mange andre seværdigheder og attraktioner se Karlsbroen, Prags Borg, Den Gamle Rådhusplads, Loreta, Troja, Obecní Dúm (Folkets Hus), samt  opleve de 5 forskellige kvarter, som byen er inddelt i. Den gode mad og ikke mindst den verdenskendte tjekkiske øl, skal naturligvis også udforskes. I Prag er der rigtig mange gode spisesteder, hvor I kan smage den tjekkiske kogekunst og den kolde øl. Gå ind i de små sidegader og tag plads på en af de restauranter hvor de lokale selv kommer, så er I på vej mod et rigtig godt tjekkisk måltid. 

Tag et kig på de mange ferieboliger som udlejes vis NOVASOL Feriehusudlejning både i Tjekkiet og i resten af Europa. Vi hjælper gerne med at finde præcis det feriehus eller ferieljligheden der matcher jeres feriedrømme.