Attraktioner i Sydbøhmen

Man kan næsten ikke sige det nok gange, men Bøhmen er et smukt område og I kan med garanti finde et feriehus som passer perfekt til jer. Træk jer tilbage fra den stressede hverdag derhjemme og nyd ferien i Tjekkiets hyggelige omgivelser i de små landsbyer, der er omgivet af natur fyldt med små vandløb og grantræer.

Nyd jeres ferie i naturen i Tjekkiet

 

Kulturelle attraktioner I Sydbøhmen

Elsker I kultur, så er en ferie i Sydbøhmen lige noget for jer. Tæt på jeres NOVASOL feriehus ligger et hav af interessante byer med mange spændende attraktioner. I Třeboň kan I kombinere natur og kultur, byen er nemlig omkranset af et smukt naturfredet område, der er udnævnt som naturreservat af UNESCO. Tag et smut ind i den lille by Třeboň, hvor der venter jer interessante artiketoniske bygninger. Gå en tur forbi kirken og det tidligbarokke rådhus, hvis tårn rager op blandt de idylliske borgehuse i forskellige stilarter og farver. Den Sydbøhminske ferieby er særligt populær grundet sine kurbehandlinger og deres ølmærke Regent. Så ønsker I en ferie med afslapning, kultur, natur og noget godt at drikke er Třeboň lige noget for jer.

Har I mod på at besøge flere interessante sydbøhmiske byer på jeres ferie i Tjekkiet, så kør til Ceske Budejovice. I byens centrum finder I en smuk plads, hvor stortset alle byens attraktioner befinder sig. I midte af pladsen risler Samson Fontænen fra 1727, herfra kan I nyde synet til det smukke blåfarvet råhus bygget i barok. Herudover imponerer byen med et flot kirketårn, og så er byen verdensberømt for sin Budweiser øl, der er blevet fremstillet på bryggeriet Pivovar Budějovický Budvar siden 1895.

 

Feriehus i Bøhmens natur

Det er næsten lige meget, hvor I bevæger jer hen, når I er på ferie i Tjekkiet, for lige meget hvad vil I komme forbi den smukkeste natur. Lej et feriehus med udsigt til Orlik søen, her kan I få en skøn dukkert, og hele familien kan blive udfordret i sjove vandaktiviteter. Følg Orliksøen til Hrad Zvíkov slottet der deler Orliksøen i to floder. Helt ud til søen på en klippeafsats ligger det gottiske slot, som bygget i den 13. århundrede. Så synes I den tjekkiske historie er interessant så besøg, Hrad Zvíkov slottet  som giver et godt billede af den tjekkiskte arkitektúr i middelalderen.

Bevæg jer ud i Tjekkiets grønne skove og hyggelige søer efter jeres besøg på slottet. Sydbøhmens natur er et paradis for lystfiskere og fugleentusiaster. Så pak rygsækken med en god madpakke og undersøg hvilke skovområder jeres feriehus i Sydbøhmen ligger tæt på.

Tag på skiferie i Bøhmen med Novasol

 

Tag på aktiv ferie til Tjekkiet

Der er ikke noget så fedt, som at bruge naturen på ens ferie – I et bakkede landskab med hyggelige vandløb kan I vandre eller cykle af de markerede stier i de store skovområder. Nyd ferien i Bøhmen under åben himmel både sommer og vinter, her er masser af aktiviteter for både små og store.

I de Sydbøhmiske bjerge finder I Nová Pec – en skøn bjergby der er besøgt både af vandrere og skiløbere, som nyder godt af de veletaplerede stier og de velpræpererede løjper. Her kan I leje en feriebolig, med plads til hele familien, så fortvivl ikke hvis vejret ikke er med jer - Pak jeres yndlingsspil og køb ind til hjemmebag, så er der lagt op til en eftermiddag med hygge og familietid.