Aktiviteter og attraktioner i Østbøhmen

I skal ikke være bange for at kede jer på jeres ferie til Østbøhmen – I det smukke landskab finder I de hyggeligste byer rig på historie og kultur. Den østlige del af Bøhmen er især kendt for et folk med masser af tradition, og det er, hvad I kan forvente, når I lejer et feriehus med NOVASOL.

Nyd naturen på jeres ferie til Tjekkiet

 

Kulturelle attraktioner på jeres ferie i Østbøhmen

Kør en tur til en af Bøhmens ældste byer Hradec Králové på jeres ferie til Tjekkiet. Hradec Králové er delt op i to områder - det historiske område med smukke  renæssancebygninger fra det 18. århundrede og det moderne område fra det 20. århundrede bygget i moderne stil. Elsker I den tjekkiske natur så besøg Litomyšl, som er byen med kultur og uddannelse. Så pak rygsækken og gør jer klar til en dag, som står i kulturens navn. Besøg Litomyšl slottet der er et af de største renæssance slotte i Tjekkiet, og gå en tur i den tilhørende store have med duftende planter og farverige  blomster. Er vejret godt, så besøg udendørs museet i Veselý kopec. I smuk natur og et berigende lanskab kan alle få en indblik i landbruget og gårdmiljøet, da der stadig ikke fandte elektrisistet.

 

Tag på aktiv ferie i naturen i Østbøhmen

Det er ikke nogen hemmelig at naturen i Bøhmen er noget helt specielt. I den Bøhmiske natur finder I skønne vandre- og cykelruter i forskellige længder, så der er noget for alle. Tag på udflugt til Adršpach klipperne, som er Tjekkiets unikke klippeområde, hvor I med fordel kan gå på opdagelse og lade fantasien løbe. Kan I bare ikke få nok af natur så besøg Krkonoše National Park, der huser Tjekkiets højeste bjerg Sněžka. Med skønne udsigter fra den bakkede natur og med hyggelige vandløb, kan I sagtens få en hel feriedag i Østbøhmen til at gå.  

Tag på skiferie med Novasol i Tjekkiet

 

 

Tag på skiferie i Østbøhmens bjerge

I vil ikke fortryde at besøge Østbøhmen i vinterhalvåret – på denne tid er de små vandreruter lavet om til velpræpereret pister, lange kælkebaner og sne funparker, så der er nok at tage sig til. Langs løjperne ligger hyggelige caféer, der serverer varme drikke og godt til ganen. Et godt skiområde er i Krkonoše bjergene, med lange løjper i smuk natur. Foretrækker I at kælke, så vil I med sikkerhed synes at kælkebanen Zvonková cesta, som løber fra Černá hora til Janské Lázně er et hit. Så lej et feriehus i Bøhmen, her er der masser af sjove aktiviteter både sommer og vinter.