search

Feriehuse i Nordböhmen

I den nordvestlige Böhmen finder I den interessante region Ústí, på tjekkisk kaldet Ustecky kraj. I middelalderen var der mange bosætninger i området, der betyder, at I nu kan se mange historiske steder og spændende attraktioner. En ferie i Tjekkiet bliver en dejlig kombination af betagende natur, atmosfærefyldte landsbyer og tid til ren afslapning. 

Ferie i Nordböhmens natur

Når I lejer en feriebolig af NOVASOL i Nordböhmen, befinder I jer i den dejligste natur med utallige bjergstier, som vil fører jer til de smukkeste udkigsposter. Naturen i Tjekkiet er en seværdighed i sig selv, og det kan varmt anbefales at snøre vandreskoene eller hoppe på cyklen og udforske den tjekkiske natur på den led. Især Usti regionen har meget at tilbyde i form af oplevelser i naturen. Så tag på ekspedition i National Parken Ceske Svycarsko kaldet det Böhmiske Schweiz eller udforsk naturreservatet i Labské pískovce et smukt sandstens bjerg. Så forbered jer på en ferie udendørs, for naturen i Tjekkiet er fremragende og utrolig varieret. 

ferie i Böhmen

Seværdigheder i Nordböhmen

Udover den forunderlige natur så finder I både historiske og smukke arkitektoniske ruiner og bygninger i det tjekkiske landskab. Så pak madpakken i NOVASOL’s feriehus og begiv jer op på det mytiske Rip bjerg eller tag til den gotiske kirke i Most. Så ikke at nævne barokslottet Duchcov, som er renoveret i en klassicistisk stil. Både indvendig og udvendig vil I blive imponeret af det flotte håndværk og de arkitektoniske særpræg. Det er de færreste lande, som Anden Verdenskrig ikke har sat sit præg i, og Tjekkiet er ikke en af dem. Så er I historieinteresseret så besøg den autentiske koncentrationslejr Theresienstadt, hvor de i dag mindes ofrene for den forfærdelige krig.

Familieferie i Tjekkiet

Sport og aktivitet i Nordböhmen

Om I er skientusiaster, vandringsmænd, adrenalin-junkies eller bare interesseret i sport så er Tjekkiet lige noget for jer. I den nordlige by Most finder I de legendariske væddeløbsbaner Hippodrome og Autodrom, som er sjov at besøge på jeres ferie i Bøhmen. Ønsker I, i stedet at udfordre jeres højdeskræk, så tag på dagudflugt fra feriehuset til byerne Decin og Boren, som byder på fantastiske klatreområder. Så ikke at nævne de mange markerede stier, der er super at følge enten med vandreskoene på eller på cykel. NOVASOL udbyder feriehuse hele året rundt, så skal I på skiferie, så finder I gode vintersportsmuligheder i Erzgebirge og i Lausitzerbergen. Søger I rekreative områder tæt på vand, så lej et feriehus tæt på floderne Elben, Ohře (Eger) eller Ploucnice (Polzen). Når I lejer et feriehus i Tjekkiet, så husk at give jer selv tiden til, at bare nyde de smukke omgivelser, for ferie handler i særlig grad om at komme ned i gear og tanke ny energi.