Attraktioner i Mellembøhmen

Mellembøhmen er den centrale del af Tjekkiet, hvor hovedstaden Prag ligger. Men hvad de færreste ved, så ligger der et hav af smukke naturområder, interessant kultur og historiske steder og monumenter samt sjove seværdigheder rundt omkring den ellers meget spændende storby. I Tjekkiet har I mulighed for at leje et af NOVASOL’s feriehuse og holde en ferie I sent vil glemme.

Tag på ferie til Prag

 

Ferieoplevelser i Bøhmens natur

Det Bøhmiske landskab er stort set dækket af klipper og ædelsten, hvilket gør en ferie i det centrale af Tjekkiet til noget af en oplevelse. Fra jeres feriehus i Tjekkiet har I let adgang til en smuk natur. Bevæg rundt i den store skov Křivoklátsko der huser den store kongeborg Křivoklát fra 1200-tallet og hyggelige små landsbyer. Ikke langt fra Křivoklátsko tæt på Beroun ligger den 1.5 millioner år gamle grotte og drypstenshule, som imponerer med sine 2 kilometer lange gange begravet dybt nede i jorden. På jeres ferie i Tjekkiet må i ikke gå glip af de smukke historiske byer Melnik, hvor floderne Elben og Moldau mødes, og Nymburg med den arkitektoniske bymur. Så ikke at nævne middelalderens rigeste by Kutna Hora, hvor der gemte sig store sølvskatte underjorden. Middelalderens rigdom er ikke at tage fejl af, det kan nemlig stadig beundres i byen i dag.

 

Ferie med smukke kulturelle overraskelser

Det er absolut et must at besøge Prag, der ikke nok med at være hovedstad i Tjekkiet men også er den centrale by i hele landet. Prag rummer så meget historie og kultur, at det er svært at nå på en dag, så lej en ferielejlighed i centrum af byen, hvorfra I kan udforske alle byens afkroge. Bor I et af NOVASOLs feriehuse uden for Tjekkiets hovedstad, kan det varmt anbefales at tage på opdagelse i den hyggelige by. Pak madpakken og kør en tur til krydderihaven Botanicus i Lysa nad Labem fra jeres feriehus i Tjekkiet. Denne smukke park er Tjekkiets svar på Københavns Botaniske have. Med flere hundrede planter, træer og blomster er der nok at lave sunde og organiske produkter af. I parken dyrkes alt økologisk samt helt fra bunden, og I kan se, hvordan det hele foregår under jeres besøg. Helt særligt for Tjekkiet er landets mange borge og slotte, hvilke er perfekte udflugtsmål på jeres ferie. Det kan anbefales at tage til borgene: Kokorin, ruinen Bezdez, den gotiske borg Hruba Skala og sidst men ikke mindst slottet Veltrusy.

Hyg jer i Novasol's feriehus i Tjekkiet

 

Vær aktiv på din ferie i Mellembøhmen

Om I er interesseret i golf, vandring, cykling, eller ekstremsport så vil en ferie i Tjekkiet være lige noget for jer. Tæt på jeres feriehus, vil I have adgang til skønne markerede vandre- og cykelstier, som venter på at vise jer rundt i Tjekkiets smukke natur. Naturen er ikke kun til for at kigge på – i de vilde floder Berounka og Sazava venter jer masser af udfordringer hvad vandsport angår, det er både sjovt og grænseoverskridende. Elsker I golf, så må I ikke gå glip af en tur på Golfbanen i Štiřín, der imponerer med sin forhistorie, som strækker sig helt tilbage til 20’erne og banens skønne placering i en smuk slotspark. Både sommer og vinter kan I holde ferie i et NOVASOL feriehus, og der er aktiviteter for alle. Overrask de små med en tur i vandlandet i byen Kladno, her kan de boltre sig i både højt og lavt vand samt kører om kap ned af rutsjebanerne.