search

Feriehuse i Mellemböhmen

Kender I også bedst Tjekkiet for den smukke by Prag? I bør også overveje en ferie i Tjekkiet, hvis I sætter pris på storslåede naturoplevelser og ro. Böhmens hjerte banker for gamle sagaer og historier, og ikke langt fra Prag vil I kunne besøge borge, slotte og fæstninger i idylliske og rolige omgivelser.

Ferie i Tjekkiet

Naturen ved feriehusene i Mellemböhmen

Mellemböhmen er kendetegnet ved to typer af landskaber. I nordøst, langs Elben, er en masse landbrugsjord og løv- og nåletræer. I den sydvestlige del af området er der store gran og blandede skove. Det dybeste punkt dannet ved Elben, nær området Melník, med sine 153 meter. Den højeste punkt ligger i området Tok, med 864 meter. For naturelskere er der flere fredede områder, hvor naturen kan udforskes og nye dejlige ferieminder skabes. Det mest berømte og største fredede område er Křivoklátsko, som er optaget på UNESCOs liste over særlige naturområder. Husk også attage jer tid til, at opleve nærområdet ved jere sferiehus i Tjekkiet. En hyggelig gåtur gennem landskabet og den nærmeste by giver også mange gode oplevelser og mulighed for, at opleve det autentiske miljø i f.eks. Mellemböhmen. 

Slotte og borge i Mellemböhmen

Der er masser af monumenter, der fortæller om Mellamböhmens rige historie. Ikke mindste de mange gamle slotte og borge, som Křivoklát, Konopiště, Kokorin og Český Šternberk, fortæller om en dramatisk historie. Slottet Karlstejn er nok det slot i Tjekkiet, som for alvor symbolisere den tjekkiske historie. Slottet er et symbol på Kongeriget Bøhmen og blev grundlagt i 1348 af den bøhmiske konge og kejser af det hellige, romerske rige - Karl IV. 

Natur i Tjekkiet

Aktiv ferie i Böhmen

Syd for Prag, især nær floderne Vltava og Sázava, er der store rekreative områder, hvor Lake Slapy er meget populære. Her kan I svømme, cykle, vandre, ride samt tage på tur med en hjuldamper - med andre ord, her er noget for enhver smag, når ferie også gerne må indeholde aktivitet i naturen. De vilde floder Berounka og Sazava er en udfordring for enhver erfaren kajakpadler.

Feriedage i Prag

Den er ideel til at leje en feriebolige i det centrale Böhmen, hvis I også gerne vil ind til Prag, som kan nås hurtigt og nemt. Prag har længe været en af de mest søgte storbyer i Europa, og det er bestemt også en by der byder på alt hvad man kan ønske sig af kultur, seværdigheder, atmosfære, charme og gastronomi. 

Det siges at enhver der har besøgt Prag, ikke helt kan slippe byen igen, og mange kommer også tilbage igen og igen. NOVASOL Feriehusudlejning tilbyder derfor også flere ferielejligheder i Prag, mange af dem i kort afstand fra byens centrum. Selve byen består af fem forskellige kvarterer: Staré Mesto, Malá Strana, Nové Mesto, Josefov og Hradcany, alle med masser at opleve. I byen kan I blandt opleve mange seværdigheder og attraktioner som; Karlsbroen, Prags Borg, Den Gamle Rådhusplads, Loreta, Troja, Obecní Dúm (Folkets Hus). 

Seværdigheder i Prag