search

Feriehuse i Böhmen

Böhmen er navnet på et historisk område, der udgør omkring to tredjedele af det nuværende Tjekkiet. I Böhmen venter mange gode ferieoplevelser og vi kan desuden tilbyde et stort og varieret udvalg af feriehuse i Böhmen. Tjekkiet er måske en lidt overset destination, når det handler om at leje et feriehus udenfor de større byer. Mange er faldet for hovedstaden Prags charme, men der er også utroligt smukt og fuld af oplevelser ude på landet. Jeres feriehus i Tjekkiet giver jer mulighed for, at opleve det ægte Tjekkiet. 

Feriehus Böhmen

Masser af charme og historie i Böhmen

Nærmest hver eneste by i Bøhmen kan diske op med en gammel, historiske bymidte; dette er f.eks. tilfældet i byerne Benešov, Kolín, Melnik, Mlada Boleslav, Příbram og Kladno. Denne region er samtidig også porten til naturområdet Det Böhmiske Paradis. Den harmoniske natur langs floderne Berounka og Sázava og vandværker på floden Moldau udgør meget kære udflugt og populære områder for vandsport.

Blandt en næsten uendelig række af kulturelle og naturlige seværdigheder, huser region Královéhradecký kraj også middelalderlige borge som f.eks. borgen Kost, charmerende slotte, som f.eks. Kuks og militærefæstninger som Josefov.

Særlige oplevelser i Böhmen 

Tjekkisk ældste stutteri, grundlagt i 1552, er beliggende i landsbyen Kladruby nad Labem. I den regionale hovedstad Pardubice bliver det kendte hestevæddeløb Velká Pardubická afholdt den anden søndag i oktober, Europas nok mest vanskelige og hårdeste steeplechase hestevæddeløb med forhindring. Her finder I også regionens højeste punkt Králický Sněžník med sine 1,425 meter.

Feriehuse i den smukke natur i Böhmen

Højlands regionen Vysočina er kendt for sin utroligt velbevarede og rene natur. Typisk for dette område er de små, hyggelige landsbyer, som aldrig ligger mere end en times kørsel væk fra den nærmeste større by. De små landsbyer er altis spændende at udforske og her vil I for alvor få et indblik i lokalområdet og livet i Böhmen. 

Populære destinationer om sommeren er primært områderne omkring de kendte, kunstige søer Udolni nádrž Lipno og Orlík Vodni nádrž sammen med de skovklædte bjerge i det sydlige Böhmen. Om vinteren trækker besøgende naturligt til skicentre Churáňov og Zadov som også ligger i de böhmiske skove. 

Feriehus i Tjekkiet

Ølbrygning og biler i Böhmen 

Byen Plzeň har nok fået sit verdenskendte ry primært takket være bryggeriet Pilsner Urquell; en tur rundt bag bryggeriet vægge kan varmt anbefales. Det er også oplagt at ligge vejen forbi Škoda Holding a.s,  som har sin oprindelse og sit hovedkvarter i denne by. Desuden fik Plzeň en betydelig position som centrum for industri, handel, kultur og administration i denne region. I dag er byen mest kendt som en universitetsby, hvor der bor ca. 164.000 personer.

Helbredende kilder i Böhmen 

Region Karlovarský kraj skiller sig ud fra resten af Tjekkiet på grund af det store, underjordisk net af varme og kolde mineralske kilder, som har gjort denne del af Tjekkiet til et af Europas største og mest kendte områder indenfor kurbade og wellness. Her springer omkring 100 naturlige kilder op af jorden, men kun tolv af disse udnyttes i dag til medicinske formål.

Feriehuse i Böhmen

De mange ferieboliger i Tjekkiet, som udlejes via NOVASOL Feriehusudlejning, er alle privatejede. Det betyder, at jeres ferie vil få et ekstra strejf af det autentiske Tjekkiet, da alle boliger er præget af den enkelte ejers smag. Feriehuset eller ferielejligheden vil sætte en privat ramme for ferien i Tjekkiet, hvor I blot skal fokusere på jers ferie og det som I gerne vil opleve. Der er masser af muligheder for både, at tage på ture rundt til de mange attraktioner i Tjekkiet, men I kan også sagtens finde tid og mulighed for den rene ferieafslapning. 

En daseferie ved poolkanten er bestemt også muligt i Tjekkiet. Om sommeren er temperaturen ofte høj og lige til afslapning i solen. Lej f.eks. et feriehus med alle tænkelige faciliteter, f.eks. med egen udendørs eller indendørs pool, spa eller panorama udsigt over det skønne landskab. I kan også vælge et mere klassiske tjekkisk feriehus, hvor der er fokus på de hyggelige stunder. I mange af feriehusene i Tjekkiet er det muligt at medbringe sin hund. For at se disse huse, kan i kigge efter husdyrvenlige ferieboliger - det koster ikke mere at medbringe sin hund. Uanset hvor og hvornår I vil leje en feriebolig, er vi sikre på at I kan finde en løsning, der passer jeres krav og forventninger.