Aktiviteter til ferien i Småland

Det er bestemt ikke svært, at få tiden til at gå, når der holdes ferie i Småland, for her er et væld af forskellige aktiviteter. Besøg Glasriket, tag på tur i elgeparken, kanosejlads på søerne, sælsafari og fiskeri er blot nogle af de aktivieter, I kan kaste jer ud i. 

Småland er stærkt forbundet med firmaet Ikea samt det berømte Glasriket. Glasriket dækker over et område i den sydøstlige del af Småland. Området omfatter byerne Lessebo, Kosta, Emmaboda, Nybro og Uppvidinge. I Glasriket er der mere end 13 glasværker, mange forskellige aktiviteter for de besøgende samt mange forskellige små glasværksteder, hvor glaskunst og brugskunst fremstilles i alle former og farver. I kan selv teste jeres evner som glaspustere og få helt unikke souvenirs med hjem fra jeres ferie i Småland. Glasriket er et meget spændende sted, hvor I sagtens kan en hel dag eller måske to. 

Aktiviteter i Småland

Aktiviteter i naturen i Småland 

Der er masser af aktiviteter i Småland, for jer som gerne vil være aktive. Småland er et meget naturskønt område, som byder på alle forudsætninger for aktivitet og sjove oplevelser. Ved Oskarshamn og Misterhult kan I sejle i kajak og kano i øhavet ved kysten. Har I taget de gode vandrestøvler med på ferie, så kan I gå mange skønne ture i Stora Mosse Nationalpark. Her finder I mere end 40 kilometer vandrestier.

Vidste I, at der i Småland også kan findes guld? Den lille by Ädelfors var tidligere en livlig guldgraverby og i dag er der indrettet en guldgraverplads, hvor alle kan grave efter de gyldne klumper. I kan få en grundig introduktion til guldgravningen og p åstedet kan I leje diverse udstyr, også er I klar til at prøve lykken. Området ligger i meget smukke omgivelser, og stedet er en rigtig fin familieoplevelse. Dog er det lidt tungt arbejde at lede efter guldet. Vil I vide mere om guldgravningen i Småland, kan I besøeg Mineral - og Minemuseet i Ädelfors. 

Feriehus Småland leje

Aktiviteter i Småland for børnefamilien

Mange børnefamilier vælger at leje et feriehus i Småland, for der er nogle rigtig gode attraktioner for børnefamilien.

Der er mange aktiviteter i Småland, for dem som gerne vil kigge på dyr. Det er altid en hyggelig familieoplevelse, at tage ud til dyreparker. Det giver mange gode fælles oplevelser samt en masse at snakke om, når I kommer hjem til jeres feriehus i Småland. Tag med på sælsafari i Kalmarsund og se de søde sæler, som ligger og soler sig på klipperne. Vender I blikket op mod himlen, kan I måske spotte den smukke Kongeørn, som flyver højt og majestætisk over sit område. Når I nu holder ferie i et sommerhus i Sverige, så må I også tage med ud og besøge skovens konger, de store elge. I kan f.eks. tage til elgparken i Grönåsen eller Vrigstad, og komme med på en guidet tur.

I Vimmerby ligger også Astrid Lindgrens verden, som er en af Sveriges bedste familieattraktioner. Her kan I hilse på den bomstærke Pippi, den kække Emil fra Lønneberg og de andre elskede figurer fra Lindgrens mange skønne bøger. Her er også børneteater og andre gode aktiviteter. 

En anden helt genial familieattraktion i Småland, er High Chaparral i Kulltorp. Denne temapark er for andet år i træk i 2018, blevt kåret til den bedste temapark i Norden af Barnesemester.se - og der er virkelig også gang i den i High Chaparral. Her møder I alle de figurer, som forbindes med Det Vilde Vesten. Cowboy og indianer, den lokale sherif, nybyggerne på prærien og mange andre går rundt i gaderne. Her er vilde shows med utrolige stunts, skuddueller på hovedgaden og musik i saloonen. 

Elg i Sverige

Feriehusudlejning hos NOVASOL 

Vi kan roligt anbefale jer, at leje et feriehus eller en hytte i Småland. De mange oplevelser, den skønne natur og de mange forskellige ferieboliger danner tilsammen det helt rigtige mix til en god ferie i Sverige. Hos os er der frit valg blandt mere end 1000 feriehuse og hytter alene i Småland. Drømmer I om en ferie i Sverige, hvor I er tæt på skov og sø samt bor i klassiske omgivelser, så er det vores rød/hvide feriehuse I skal kigge efter. Her får I den autentiske svenske stemning, i de hyggelige feriehuse samt en nærhed til naturen, som gør godt for krop og sjæl. For jer som godt kan lide det lidt mere primitive liv på ferien, så har vi mange mindre hytter, som ofte ligger lidt afsides med gode muligheder for, at holde ferie i ro og fred. I Småland er der også mange moderne feriehuse, hvor der er skruet op for komforten og de lækre detaljer. 

Når I lejer en feriebolig i Sverige hos NOVASOL, får I også adgang til flere gode kundefordele, som I kan benytter i ferien. Kundefordelene giver rabat på diverse oplevelser. Tag et kig på de forskellige kundefordele i Sverige og se, om der er noget i kan bruge til f.eks. ferien i Småland.