Spejlblanke søer, uberørt natur, hyggelige småbyer med Astrid Lindgren atmosfære og vidunderlige skærgårde med vilde klipper. Dette er en lille del af det, der venter jer på en ferie i Sverige. Sverige er ren idyl med de klassiske røde træhytter og frodige haver med blomstrende æbletræer, – men det er også spændende storbyer, med masser af kulturelle tilbud og interessante historiske seværdigheder samt en natur, der kan tage pusten fra enhver, kort sagt, Sverige har det hele – hele året.  Det samme kan sige om udvalget af ferieboliger i Sverige. Der udlejes mange forskellige slags ferieboliger i hele landet - både til en vidunderlig sommerferie og en smuk vinterferie. 

Se alle ferieboliger i Sverige

Ferie i Sverige

Ferie i Sverige om sommeren

En sommerferie i Sverige giver masser af lagtidsholdbare ferieminder. Vil I slappe af på en lækker sandstrand, sole jer på klipperne i Skærgården eller nyde roen ved en glitrende skovsø? Mulighederne for en daseferie i solen er uendelige i Sverige.

I de små pittoreske byer emmer det af atmosfære, og mange steder har man tilbagevendende arrangementer med musik og underholdning. Gå på opdagelse i de idylliske gader, besøg små, sjove butikker, gallerier og arbejdende værksteder eller sæt jer på en cafe og nyd en kop kaffe.

Når I vælger at holde jeres længe ventet ferie i Sverige, er det oplagt at udforske naturen. Rivende elve, rislende vandløb, skovsøer og betagende klippeformationer danner hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Tag med på elgsafari og bliv overvældet ved synet af de enorme dyr. Prøv en tur i kano eller kajak og nyd den betagende natur fra vandsiden. Hver region og område i Sverige har sine egne, helt særlige, attraktioner, seværdigheder, aktiviteter og udflugtsmål, så I kommer ikke til kede jer et eneste minut på en ferie i Sverige om sommeren.

Aktiv ferie i Sverige

Ferie i Sverige med børn

Sverige er det perfekte valg til masser af ferieoplevelser for børn. Der findes masser af sjove og underholdende forlystelses- og temaparker for børn og barnlige sjæle. Besøg Astrid Lindgrens Verden og lad jer begejstre af gensynet med de elskede karakterer som Pippi, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter osv. Besøg også Liseberg og mærk hvor det kildre i maven, når I suser afsted i de mange, sjove forlystelser eller vær cowboys og indianere for en dag i Westernparken High Chaparral.

De fleste børn vil også elske en tur på skinnecykel, i kano eller bare et par timer ved en sø med fiskestangen i hånden. Sverige er et børnevenligt land, så der er aldrig langt til den nærmeste legeplads. Når I vælger en ferie i Sverige, er der masser af tid til nærvær og hyggelige stunder i ro og fred.

Se alle ferieboliger i Sverige

Ferie i Sverige for de aktive

Med en hytte i Sverige, som base for jeres ferie, har I adgang til et hav af spændende aktiviteter. Den vilde natur er et slaraffenland for alle der elsker action og outdoor oplevelser. Overalt findes der vandre- cykel og MTB ruter i den uberørte natur. I kan klatre, sejle i kano eller kajak, fiske eller dyrke andre former for vandsport. Mange steder i Sverige, er der desuden mulighed for at besøge aktion-parker, hvor I kan svæve i trætoppene eller tage en paintballkamp. Eller hvad med en kælketur i solen? Om sommeren kan I mærke suset i maven, på én af de mange sommer kælkebaner.  

Ferie i Sverige

Ferie i Sverige i vandkanten

Få steder finder I så mange feriehytter i vandkanten, som i Sverige. Sandstrandene på Öland, i Skåne og i Halland, klipperne i Bohuslän, de eventyrlige skærgårde langs østkysten og ikke mindst de utallige skovsøer, giver rig mulighed for at bo direkte i vandkanten.

Start dagen med en frisk morgendukkert, inden I sætter jer på terrassen for at nyde en kop morgenkaffe i solen. Mange hytter har endda egen badebro, hvorfra I kan fiske eller sejle ud på det glitrende vand.

Ferie i Sveriges Skærgård

Den svenske Skærgård er for mange svenskere det foretrukne feriemål. Glitrende hav, klippeskær og granitklipper danner tilsammen oaser af fred og ro. Der findes skærgård både på øst- og vestkysten og ved Stockholm.

Hvem har ikke drømt sig til en ferie på en ø i skærgården, hvor tiden står stille, og man kan starten dagen med et spring fra klipperne i det krystalklare vand? En ferie i Sveriges skærgård er rendyrket idyl og vil give jer masser af enestående naturoplevelser.

Ferie i Sverige for lystfiskere

En ferie i Sverige er et drømmescenarie for lystfiskeren. Uanset hvor i Sverige I holder ferie, er der altid en fiskemulighed i nærheden. Med rundt regnet 100.000 søer, et utal af elve og en ubeskrivelig lang kystlinje, kan I stort set fiske overalt i Sverige. I søerne fanger I primært gedde, aborre, ørred, stalling og sandart. I de rivende elve venter laks, ørred og stalling på at bide på krogen og ved havet kan I hove torsk, makrel, havørred og hornfisk i land. Hvis I lejer en hytte i vandkanten, kan I oven i købet stå på egen badebro og hive aftensmaden i land.

Ferie i Sverige

Ferie i Sverige med hund

Når I vælger en ferie i Sverige kan I sagtens have hunden med. Den vil elske de mange nye dufte og oplevelser og hvis I bare sørger for at have den i snor, hvor det er påbudt, er der ikke noget problem. Der er dog visse regler der skal overholdes inden indrejse til Sverige. 

Din hund skal:

  • være ID-mærket
  • være vaccineret mod rabies mindst 21 dage før afrejsen
  • have et kæledyrspas
  • meldes til Toldvæsen ved indrejsen 

I kan melde hund til toldvæsnet på 2 måder:

  1. I kan gå igennem RØD kanal ved tolden og henvende jer til toldpersonalet. I nogle tilfælde er intet personale fysisk tilstede, mens der i stedet er opsat en telefon og angivet et kontaktnummer, via hvilket I selv skal foretage anmeldelsen af jeres kæledyrs indrejse.
  2. I kan også melde til tolden hjemmefra, at I ønsker at medbringe jeres kæledyr til Sverige. Det gør I inde på Tullverkets hjemmeside, hvor I udfylder en blanket. Herefter får I sendt et anmälningsnummer, som I skal være klar til at vise, når I kører over grænsen. I stedet for at køre gennem den RØDE kanal, vælger I den GRØNNE. 

Se alle ferieboliger i Sverige

Ferie i Sverige om vinteren  

Sneklædte landskaber der glitrer i solen, frisk luft, røde kinder og varm kakao. Man behøver ikke være ski-entusiast for at holde vinterferie i Sverige. Der er masser af sjove og skønne aktiviteter for både børn og voksne, udover skiløb. Byg en snemand eller en snehule, tag på hundeslædetur i det magiske sneklædte landskab. Mærk suset i maven på en snescootertur, eller få en romantisk stund på en kanetur med bjældeklag.

Står I også på ski, er det en ekstra bonus. Der findes langrendsløjper overalt i Sverige, som derfor et populært valg for langrendsløbere, der vil have en unik naturoplevelse i rolige omgivelser. Vil I stå på alpinski er nogle af nedenstående områder, det oplagte valg:

  • Branäs
  • Isaberg
  • Vallåsen
  • Sälen

I alle områderne kan I leje skiudstyr og få undervisning. Sverige er specielt velegnet til børnefamilier og begyndere, der gerne vil lære at stå på ski i trygge omgivelser.

Ferie i Sverige om vinteren

Hvorfor vælge at holde jeres ferie i Sverige?

Sverige har alt det en ferie skal indeholde, vidunderlig natur, hyggelige byer, spændende seværdigheder, dejlige strande og enestående natur. I kan holde ferie i Sverige hele året – hver årstid har nemlig sin helt egen charme. En ferie i Sverige er tryg, nem og bekvem og fyldt med mindeværdige oplevelser.

Udvalget af feriehus og hytter i Sverige gør det også dejligt nemt at holde ferie i Sverige. I kan frit vælge mellem store som små feriehuse i hele Sverige. 

Se alle ferieboliger i Sverige