Klimaet og strande på Gran Canaria

Det er som regel solen og varmen som lokker, når vi bestemmer os for, at holde ferie i Spanien. På Gran Canaria er det bestemt heller ikke sol og varme I kommer til at mangle. Året rundt er klimaet mildt og de dejjlige strande indbyder til ferieafslapning og dasen i solen ved feriehuset eller lejligheden på Gran Canaria

Klimaet på Gran Canaria 

Generelt er klimaet meget mildt og ensartet året rundt. Derfor betegnes De Kanariske Øer ofte som „øerne med evigt forår“. Det forårslignende klima blev allerede lovprist i de gamle grækeres og ægypternes myter.

Bjergkæderne (op til næsten 2.000 m.), vindene, havstrømmene og naturligvis breddegraden har indflydelse på Gran Canarias klima. Passatvindene fra nordøst bringer frisk havluft ind. Når skyer „hænger fast“ på bjergkammen, kan der opstå skyer og efterfølgende regn, men solens stråler vil efterfølgende skaffe strålende blå himmel i eftermiddagstimerne.

Bjergene forhindrer oftest, at skyerne trænger helt ned til syd. Derfor er Gran Canarias sydlige meget mere tør end nord og har flere soltimer.

Vandet i Atlanterhavet bringer koldere strømme med fra nord, og således er vandtemperaturen på De Kanariske Øer lavere end normalt på disse breddegrader (mellem 21 og 25 C om sommeren og 21 C om vinteren).

Strande Gran Canaria

 

Strande på den sydlige del af øen:

  • Playa de Maspalomas med det verdensberømte klitlandskab
  • Playa del Inglés og San Augustin
  • Playa de Güigüi
  • Puerto de Mogan, små strande
  • Puerte Rico (lille)

Strande på den nordlige del af øen: 

  • Playa de las Canteras i Las Palmas
  • Puerto de las Nieves (mørkt sand). Nær Agae

 

Feriehuse på Gran Canaria

Feriehuse til leje på Gran Canaria 

På Gran Canaria udlejer NOVASOL Feriehusudlejning dejlige feriehuse. Feriehusene ligger i den smukke natur og der vil ofte være en helt vidunderlig udsigt fra terrassen eller altanen udover øen og havet. Feriehuset vil give jer alle muligheder for, rigtig at nyde det behagelige klima, samtidig med at I kan besøge de lokale attraktioner og ikke mindst, de små byer, hvor de helt autentiske ferieoplevelser venter jer. Glæd jer til, at have al den plads I har brug for, så alle kan udfolde sig i løbet af ferien plus den frihed I har, til selv at planlægge feriedagene, jeres ture, hvad der skal spise og hvornår der skal dases i solen.