Spanien har en rig og mangfoldig kultur- og naturarv, der er stærkt repræsenteret på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarvsteder. I Spanien kan I opleve nogle af verdens største kulturskatte og mest unikke bygningsværker, men også vidunderlige naturfænomener og en masse sjove attraktioner for børn og barnlige sjæle. Udvalget af gode attraktioner i Spanien er så stort, at det er svært at få det hele med. Vi har samlet et par af de mange spændende og lidt større attraktioner, som I bør opleve på jeres ferie i Spanien. 

Hos NOVASOL finder I mange ferieboliger i Spanien, i alle størrelser og prislejer, i nærheden af de mange attraktioner i Spanien.

5 Top attraktioner i Spanien

  • La Sagrada Familia (Barcelona)
  • Alhambra (Granada)
  • Park Güell (Barcelona)
  • Mezquita Katedralen (Còrdoba)
  • El Carminito del Rey (Malaga)
Alhambra - Attraktioner i Spanien

La Sagrada Familia

Når I vælger en feriebolig tæt på Barcelona, er Gaudis uafsluttede mesterværk  et  ”must see”. Den mageløse Katedral er helt unik i sin arkitektur, og den er da også på UNESCOs verdensarvsliste. Hvert år valfarter gæster fra hele verden til Barcelona for at opleve det mageløse bygningsværk, der endnu ikke står færdigt. Man begyndte at bygge La Sagrada Familia i 1882 og den skulle have været Gaudis livsværk, men da han døde i 1926 var der kun bygget ca. en fjerdel af Katedralen. Giv jer god tid når I besøger La Sagrada Familia. Udover selve Katedralen, der kan tage pusten fra enhver, er der en spændende udstilling i kælderen, hvor man også kan se, hvordan det færdige bygningsværk kommer til at se ud. Tip: Der er altid rigtig mange besøgende i La Sagrada Familia, så bestil billet i god tid i forvejen, så I er sikre på at komme ind. Billetterne kan bestille online.

Alhambra

Det enorme mauriske palads er blandt de ypperste bygningsværker i verden. Når I besøger Alhambra, kan I ikke undgå af blive tryllebundet af den magiske atmosfære, skønheden og historiens vingesus. Alhambra er opført med henblik på skabe et paradis på jord, og Alhambra er virkelig paradisisk med sin overdådig detaljerigdom, sjældne mosaikker, rislende fontæner og duftende blomsterhaver. Det enorme byggeri blev påbegyndt i 1300 tallet og er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Også her gælder det, at billetter skal bestilles online og i god tid, hvis I vil være sikre på at kunne komme ind. 

Park Güell

Ligger jeres feriehus tæt på Barcelona, så snyd ikke jer selv for en betagende oplevelse i Gaudis idylliske oase, Park Güell. Udover en mageløs udsigt over Barcelona, kan I se masser af Gaudis letgenkendelig kunstværker, skabt af sten og karamiske fliser. Der er frodige, små åndehuller under parkens træer, hvor I kan nyde en stille stund. Den største del af parken er offentlig tilgængelig og gratis at besøge. Vil I ind i den betalende del af parken og se bygningsværkerne i ”Momental Zone” bør I bestille billetter i forvejen, da der er begrænset plads.

Mezquita Katedralen

Den arkitektoniske perle, Mezqueita Katedralen, ligger i byen Cordoba, der i sig selv er et besøg værd. Når I lejer en feriebolig i Andalusien, har I mulighed for at udforske dette vidunderlige bygningsværk, der oprindeligt var en Moske, hvilket de mange forskelligartede arkitektoniske stilarter tydeligt viser. Den enorme katedral har ikke mindre end 856 søjler af bl.a. marmor, onyks og granit. Besøg også gårdhaven og det imponerende klokketårn.

El Carminito del Rey

Når I holder ferie på Costa del Sol er det ikke kun sol, strand og pittoreske byer der venter jer. Kun en times kørsel fra Malaga, findes én af verdens mest betagende vandrestier – Carminito del Rey. Den over 100 år gamle bjergsti, var tidligere den eneste transportvej gennem et bjergpas. I 2015 blev den 7,7 kilometer lange vandresti renoveret med nye træbroer oven over de gamle, så den i dag er en sikker og enestående oplevelse at følge. I går på smalle træstier, der er boltet ind i klippeskråningerne og kan nyde synet af vilde bjerge og enestående natur. Alle normaltgående kan deltage. Dog bør man undlade at tage turen, hvis man lider af slem højdeskræk. Der er kun et begrænset antal gæster på ruten af gangen, så bestil turen online i forvejen, så I er sikre på at komme med.    

Park Guell - Attraktioner i Spanien

Andre attraktioner i Spanien

Ovenstående er kun et lille udpluk af alle de attraktioner, seværdigheder og oplevelser der venter jer på en ferie i Spanien. I stort set hver eneste by i Spanien, uanset størrelse, finder I bygningsværker af arkitektonisk eller historisk interesse. Oplev de frodige parker, der ligger som oaser overalt, hyggelige, små torve og imponerende pladser. Med en feriebolig som base, er det også et must at I ligger vejen forbi det lokale markede. Her bugner det med solmodne grøntsager og frugter, friskfangede fisk og et hav af duftende blomster. For børn og barnlige sjæle er Spanien et mekka pga. af de mange Aquaparker, tema parker og zoologiske haver

En ferie i Spanien skal naturligvis også indeholde afslapning og dasetid. De lækre strande og det krystalklare vand indbyder altid til en feriedag på langs. I kan også tage på opdagelse fra jeres feriehus og slentre rundt i lokalområdet. Shoppe i de lokale butikker, eller sætte jer på en fortovscafe og iagttage livet omkring jer. Både feriehusene og lejlighederne er perfekte baser for en feriedag uden de store gøremål. Sov længe, nyd kaffen på terrassen og slæng jer derefter på solvognen med en god bog - det er ferie! Det gode ved at vælge feriehusudlejning som ferieform er nemlig, at det er ferie med fuld frihed til at gøre lige det I gerne vil, når I vil. 

Feriehus i Spanien med pool

Skal vi sende dig inspiration til din næste ferie? 

Vi deler gerne ud af gode tips og ideer til feriehusophold i hele Europa. Tilmelder du dig til vores nyhedsbrev, vil du blive holdt opdateret på nye destinationer, nye ferieboliger og få inspiration til spændende rejsemål i hele Europa. Vores nyhedsbreve indeholder forslag til ferieophold året rundt, informationer om særlige ferieboliger, tips til oplevelser i forskellige lande samt gode tilbud. 

Du kan nemt tilmelde dig NOVASOLs nyhedsbrev. Har du fået inspiration nok for en periode, så kan du nemt melde fra igen. Når du er klar til nye ferie-input, så melder du dig bare til igen.