Attraktioner i Spanien

Spanien bærer på en meget rig kultur- og naturarv som er mangfoldig og stærkt repræsenteret på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarvsteder. Byer, bygningskomplekser og enkeltbyggerier danner sammen et af de største kulturskattekamre i verden. Vi har samlet et par af de mange attraktioner I kan opleve på ferien i Spanien

Ferie Spanien

 

Tre spændende byer i Spanien 

Byen Córdoba byder på en over 2.000 år gammel historie. Under den romerske epoke, dannede byen et af Imperium Romanums kulturelle centre og tiltrak store personligheder som bl.a. Seneca, Osius og Trajan. Særligt indflydelsesrig var tiden under maurerne, i særdeleshed perioden under kalifatet hvor Córdoba var en millionby. I nutiden findes stadig adskillige spor fra denne epoke.

Mérida blev grundlagt på den romerske kejser Augustus' tid (år 25 f.Kr.) og fik oprindelig navnet Emerita Augusta. Dengang var Mérida pga. sin status som hovedstad i den romerske provins Lusitania, en af de mest betydningsfulde byer i Romerriget. Også under visigoterne (tidlig middelalder), forblev byen vigtig og husede det ældste bispesæde på Den Iberiske Halvø. Til trods for de arabiske kongers ødelæggelser af byen, finder der stadig mange historiske mindesmærker som er tilgængelige for de besøgende.

Almagro kan se tilbage på en meget varieret og afvekslende fortid. Byen befinder sig mellem fem bjergkæder i provinsen Ciudad Real. Antageligt boede her allerede mennesker i bronzealderen, hvorefter området blev indtaget af romerne i antikken og visigoterne i den tidlige middelalder. Alle folkegrupper efterlod sig betydelige spor. I 1200-tallet var Almagro hovedsæde for Calatrava-ordenen. Det efterfølgende århundrede, oplevede byens økonomi et opsving takket være oprettelsen af to større markeder. Da byen i dag byder på nogle af de vigtigste og mest velbevarede kunsthistoriske mindesmærker, investeres der meget tid og mange penge i restaureringen af de gamle huse, kirkerne og paladserne.

ferie i Spanien

Smukke parker og klostre i Spanien 

Dette vidunderlige anlæg ligger direkte ved fjorden Ría de Betanzos og floden Mandeo. Haver og blomsterbed anlagt i terrasser, indbyder til spadserture. På området befinder sig også et hovedhus og et oprindeligt militært tårn, som i det 18. århundrede dog blev ombygget til et palads.

Parken holder åben året rundt og der er fri entré.

Klosteret Monasterio de Piedra blev grundlagt i år 1194 og befinder sig i et af Aragons tørreste områder. I begyndelsen viede klosteret sig i første række til primærnæring som landbrug og kvægdrift, og i dag drives her endnu et betydeligt fiskeopdræt. På stedet findes en vidunderlig park som siden 1860 også har været tilgængelig for offentligheden. I parken ligger grotten Iris. I 1983 fik klosterbygningen status som bevaringsværdig. Anlægget har åben året rundt.

Spændende museer og verdenskendt kunst 

De tre museer Prado, Thyssen-Bornemisza og det nationale kunstsmuseum, vogter store og kendte værker af berømte malere som bl.a. Velázquez, Goya, El Greco, Bosch, Tizian, Tintoretto, Raffael, Rubens, Rembrandt, von Dürer, van Dyck, Renoir, Degas, Cezanne og Kandinsky.

I Barcelona ligger Picasso-museet som giver et godt indblik i udviklingen af det kunstneriske liv og virke hos kubismens mester. Værker af Salvador Dalí, kan beundres i Dalís teater-museum; en udflugt til dette museum i den lille by Figueras, som ligger i den catalonske provins Gerona (ca. 140 km nord for Barcelona), er absolut at anbefale.

Oplevelser Spanien

Kongepaladset Palacio Real i Madrid

Grundstenen til Kongepaladset i Madrid, blev lagt i år 1738. Kongefamilien bor her ikke længere, men benytter ofte paladset, som befinder sig i centrum af hovedstaden, i officielle anledninger. Udover det kostbare interiør, huser Palacio Real også mange malerier. Et besøg afrundes gerne med en gåtur i det storslåede parkanlæg rundt om den royale bygning.

Hvorfor holde ferie i Spanien? 

Der er et utal af andre spændende seværdigheder og attraktioner i Spanien, udover de vi her har valgt at fremhæve. Uanset i hvilket område I lejer et feriehus i Spanien, vil I aldrig komme til at mange oplevelser. En ferie i Spanien skal naturligvis også bruges på den afslapning, som de fleste af os søger, når det er ferietid. De smukke strande og det dejlige badevand er altid oplagte til en feriedag på langs. I kan også tage på opdagelse fra jeres feriehus og gå rundt i lokalområdet. Besøg de lokale butikker, måske komemr I forbi et hyggeligt marked eller tag plads på en cafe og bare kig på livet omkring jer. Disse oplevelser giver jeres ferieophold I Spanien et mere autentisk præg og nogle særlige oplevelser. Den lejede feriebolig pbner naturligvis også op for dejlige feriedage. Både feriehusene og lejlighederne er perfekte baser for en feriedag uden de store gøremål. Sov længe, nyd kaffen på terrassen og slæng jer derefter på solvognen med en god bog - det er ferie for alle. Det gode ved at vælge feriehusudlejning som ferieform er nemlig, at det er ferie med fuld frihed til at gøre lige det I gerne vil, når I vil. 

Feriehus leje Spanien

Skal vi sende dig inspiration til din næste ferie? 

Vi deler gerne ud af gode tips og ideer til feriehusophold i hele Europa. Tilmelder du dig til vores nyhedsbrev, vil du blive holdt opdateret på nye destinationer, nye ferieboliger og få inspiration til spændende rejsemål i hele Europa. Vores nyhedsbreve indeholder forslag til ferieophold året rundt, informationer om særlige ferieboliger, tips til oplevelser i forskellige lande og gode tilbud. 

Du kan nemt tilmelde dig NOVASOLs nyhedsbrev. Har du fået inspiration nok for en periode, så kan du nemt melde fra igen. Når du er klar til nye ferie-input, så melder du dig bare til igen.