search

Feriehuse i Zilina

I den Nordvestlige del af Slovakiet finder man den spændende feriedestination Zilina, der emmer af gode oplevelser for hele familien. Regionen Zilina er opkaldt efter byen. Fra en feriebolig i Zilina er i små 2 timer væk fra Slovakiets hovedstad Bratislava, der har alt hvad en moderne europæisk storby kan tilbyde. I Zilina vil I kunne opleve smuk natur i form af Vah dalen, 3 store floder Vah, Kysuca og Rajcanka, der snor sig gennem landskabet. På jeres vej gennem regionens enestående natur vil i også kunne opleve et smukt bjerglandskab, hvor store frodige skove og små hyggelige landsbyer byder jer velkommen. Ferieregionen Zilina er perfekt til familien der ønsker at gå på oplevelse i naturen eller holde en ret aktiv ferie med vandreture, mountain bike-ture, klatring og meget mere. Drømmer i om at leje et feriehus tæt på smuk natur og spændende storbyer, så ville et feriehus i Zilina være et godt bud på jeres næste ferie i Slovakiet.

Ferie i Slovakiet

Tæt på naturen med et feriehus i Slovakiet

Som nævnt ligger NOVASOLs feriehuse i Zilina utroligt tæt på naturen, således kan I nemt nyde oplevelser og aktiviteter i naturen på jeres ferie. Slovakiet er kendt for sine mange vandreruter og mountain bike ruter. Faktisk startede verdens mest populære cykelrytter, Peter Sagan sin cykelkarriere på en mountain bike i Zilina, der er hans hjemstavn. I vil altid selv nemt kunne gå på opdagelse i naturen på en de mange anviste ruter eller opsøge en guide, som kan vise jer rundt. En af de mest populære vandreruter er Zilina-Budatin, en tur der nok vil tage det meste af en dag. Undervejs vil i komme forbi adskillige udkigspunkter og turen sluttes af ved at gammel borg ved Budatin. Dette er en tur som alle kan være med på. Hvis I er til Nationalparker, vil regionen ikke skuffe jer. Her kan i nemlig besøge den kendte park Mala Fatra, hvor der ligeledes er rig mulighed for at vandre i de små bjerge. På jeres vej gennem parken vil I kunne se gamle landsbyer, hvor den slovakiske kultur blomster.

Ferie i Slovakiet

Aktiviteter og seværdigheder fra sommerhuset i Zilina

Både i byen og regionen Zilina vil der vente jer et hav af sjove oplevelser og unikke seværdigheder. Er i til byferie, vil de mange seværdgiheder ikke skuffe jer. I byen kan i blandt andet opleve det Marinske torv, på Slovakisk Marianske namestie, hvor man kan opleve flotte middelalderbygninger, hvor byens bedre borgerskab boede samt få information om byens spændende historie. Er I på ferie i Zilina med bil kan i køre ud til Borgen Lietava, der ligger små 15 minutters kørsel uden for byen Zilina. Borgen står i dag som en ruin, men indtil 1500 tallet, blev borgen brugt et militært hovedkvarter. På ferien i Zilina bør I også ligge vejen forbi treenighedskatedralen og det gamle rådhus, der begge er smukke bygninger der vidner om byens storhedstid.

Attraktioner i Zilina

Tips, tricks og gastronomi til ferien i Slovakiet

Lejer I et feriehus i Slovakiet, vil i kunne opleve gode øl, specielle vine, fantastisk mad og masser af gæstfrihed hos lokalbefolkningen, som elsker at fortælle om landet og få besøg af turister. På jeres ferie i Slovakiet er et godt råd at tage i et af de meget kendte wellness centre, termiske bade eller termiske kilder, som ligger spredt rundt omkring regionen. Dette betyder også at en ferie i Slovakiet er oplagt til mere end bare familieferie, faktisk kan man sagtens leje et feriehus i Slovakiet som par. Nogle af de bedste restauranter findes i byen Zilina. Her må I ikke snyde jer selv for at prøve restauranten Vulcano, en italienskinspireret restaurant der serverer mad fra middelhavet. I kan også tage på baren Beervana. En kendt øl-bar med et stort ølkort, hvor man kan smage en lang række lokale og international øl.