search

Feriehuse i Trencín

Drømmer du om en ferie i naturskønne omgivelser, med bjerge som nabo og med masser af oplevelser for hele familien? Så kunne et feriehus i Trencín være et oplagt bud til jer. Tæt på den tjekkiske grænse, små 120 km nord for Hovedstaden Bratislava, finder man denne smukke by. Her kan feriegæster se frem til unikke attraktioner og seværdigheder, der kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede, hvor Romerrigets soldater holdt til i byen. Trencíner unik netop fordi byen er rig på historiske bygninger og monumenter, men samtidigt har fundet plads til moderne arkitektur. Omkring byen er naturen ideel til en aktiv ferie for hele familien.

Ferie i Slovakiet

Ferieoplevelser i byen Trencín

Der er rigeligt med aktiviteter og attraktioner til ferien i Trencín. Byen er hjemsted for nogle af Slovakiets mest kendte seværdigheder. Et must at se på en sight seeing er slottet, der har samme navn som byen. Trencin er nemlig et gammelt forsvarsværk, der skulle beskytte vigtige handelsruter fra Balkan til Middelhavet, hvilket kan ses på byens store bymure. Det ældste stykke af muren stod færdigt i starten af det 11. århundrede. En af Slovakiets mest populære seværdigheder er de Romerske Inskriptioner, som romerske soldater efterlod sig i år 179 efter et slag mod tyske stammer. Inskriptionen kan ses på hotellet Elizabeth. Efter I har set de Romerske Inskriptioner kan i bevæge jer videre og beundre den gamle bydel, der står flot og velbevaret. I denne bydel finder I Trencíns smukke bytårn. Her kan I tage elevator eller trapper op til toppen og nyde et 360 graders panoramisk vú over Trencín. Herfra kan man se slottet, den gamle by og naturen i baggrunden. Hvis man på ferien i Trencín ønsker at være kulturel kan man besøge det moderne kunstgalleri Galeria Bazovskeho, hvor nye lokale kunstnere jævnligt udstilles.

Ferie i Trencin

Aktiviteter i naturen fra feriehuset i Trencín

Hvis I på jeres ferie i Trencín kunne tænke jer at få gode oplevelser i naturen er der også gode muligheder for dette. Trencín ligger lavt i Vahdalen, hvor floden Vah snor sig smukt gennem landskabet. I denne flod har man mulighed for at bade, fiske, tage på sejltur og enkelte steder kan man tage på en adrenalinpumpende river rafting-udflugt. Hvis I ønsker jer et bedre indblik i naturen på jeres ferie i Slovakiet kan I tage på det forhistoriske museum Bojnice. Trencín er også hjemsted for massevis af naturlige klippeformationer, hvis mage ikke findes ret mange steder i Europa. Således kan I besøge den mest kendte, nemlig Maninska Gorge. Her kan I gå på opdagelse i den smukke natur, klatre og vandre. Er I på familieferie med mindre børn bør I tage til den store skovlegeplads i Brezina. Her kan de mindste få flere timer til at gå med at svinge sig i træerne og lege i på den store legeplads. Slovakiet, og i særdeleshed også Trencin, er hjemsted for en lang række klippehuler. Her skal hulen Opatovska nævnes som et must at se og I behøver ikke en guide for at udforske den 38 meter dybe hule.

Aktiv ferie i Slovakiet

Gode råd til ferien

Fra et feriehus i Trencín er det oplagt at tage en tur gennem natur/landskabsparken Breziny. Her kan man tage på en længere vandretur i naturen, hvor vejen blandt andet går forbi en gammel kirkeruin, et gammelt munkekloster og kan sluttes af for foden af eller på toppen af det mindre bjerg Inovec. Når I opholder jer i Trencin kan I slå et smut forbi byens to store torve, som ligger i forlængelse af gågaden. Her finder man et livligt cafe og barmiljø, hvor i kan nyde en kop kaffe eller lokal øl. Lej jeres feriehus i Trencín hos NOVASOL feriehusudlejning og få en fantastisk ferie i Slovakiet med alt den frihed i lyster.