search

Feriehuse i Presov

Presov er en region i det nordøstlige Slovakiet, der grænser op mod de høje Tatra Bjerge i nordvest, Polen i Nordøst og Kosice-regionen i syd. Med et feriehus i Presov regionen kan I opleve historiske middelalderbyer, skønne naturseværdigheder i regionens varierede landskab og slå jer løs med præcis det i ønsker på jeres ferie. Man kan tage på ferie i Presov på alle tider af året, da her findes floder og søer til badning og fiskeri om sommeren, samt de høje Tatra Bjerge hvor NOVASOL udlejer hyggelige hytter, der er perfekte til en skiferie for hele familien. Ønsker I en ferie i et dejligt ferieland, hvor der er oplevelser for hele familien, så bør et feriehus i Presov bestemt overvejes.

Ferie i Slovakiet

Oplevelser i byen Presov

Presov byder på dejlige byoplevelser på jeres ferie i Slovakiet og regionshovedstaden af samme navn som regionen er ingen undtagelse. Presov er den tredjestørste by i Slovakiet, som har en særdeles spændende historie og i dag er byen multikulture med et buldrende centrum. Byens befolkning er præget af både slovakkere, ukrainere og polakkere og de danner den største by i det nordøstlige Slovakiet. Fra et feriehus i Presov kan I opleve byens mange kulturelle attraktioner og nemt lave dagsture til de omkringliggende middelalderbyer og naturseværdigheder. I byen finder I masser dejlige restauranter, caféer og barer, hvor der er plads til at slå sig ned efter en lang dag fyldt med nye ferieoplevelser. Mange af byens kulturelle seværdigheder er koncentreret i byens historiske centrum. Pladsen i midten domineres af kirken St. Nicholas fra det 14. århundrede med sit gotiske tårn. Pladsen er omringet af flotte bygninger fra den slovakiske renæssance og paladser – det mest værdifulde er paladset Rákózci – som huser mange museer om bl.a. vin, saltminer og jødedom, samt byens historiske episoder. I byen finder I også mange hyggelige shoppegader og parker, hvor I kan slå jer ned og nyde det dejlige vejr, før I vender tilbage til jeres feriehus i Presov. Ikke langt fra byen ligger interessante opal miner, grotter, det berømte Andy Warhol museum og skønne naturseværdigheder i regionens nationalparker og naturreservater.

Ferie i Presov

Aktiv ferie i den skønne natur i Presov

Regionens landskab er domineret af et bjergrigt terræn og det højeste punkt i Slovakiet findes faktisk i Presov på Gerlachov toppen over 2600 m.o.h. Store floder flyder gennem regionen og giver liv og plads til de omkringliggende byer, som har vokset der siden tidernes morgen. Mange populære spa- og kursteder findes også i regionen grundet det mineralholdige vand, der præger regionens undergrund. Efter oplevelsesrige feriedage findes der intet bedre end at afstresse i et naturligt spa- eller kursted, som også siges at kunne helbrede alverdens sygdomme. Der er etableret en række nationalparker i regionen, såsom Tatra Nationalpark, Poloniny Nationalpark og Pieniny Nationalpark, for at beskytte og bevare områdets enestående natur og dyreliv. Ikke mange steder i verden kan man møde vilde brune bjørne og betragte vilde ørne svæve omkring. Om sommeren er bjerglandskabet perfekt til bl.a. rolige vandreture og mountainbiking – og længere nede i dalene kan man f.eks. spille golf eller sejle i kajak og kano i de mange floder og søer. Om vinteren rejser mange hertil på skiferie i både de høje- og de lave Tatra Bjerge, hvor de lokale spabade bestemt også er populære. Rundt omkring den flotte natur kan I fra jeres feriehus i Presov også besøge store borge og slotte, der fortæller om regionens tidligere forhold og fortryllende historie.

Ferie i Slovakiet

En fortryllende ferie i Presov

Regionen giver et indblik i Slovakiets nærmest eventyrlige historie, som ses i byerne, i naturen og bestemt i de mange borge og slotte der overskuer området. Den vigtigste borg af dem alle er nok Spis Castle, som også er den største slotsruin i Centraleuropa. Borgen blev bygget i det 12. århundrede og stod som et vigtigt politisk, økonomisk og kulturelt centrum for denne del af regionen, som dengang tilhørte Ungarn. En tur hertil kan nemt kombineres med en frokost i den historiske landsby Spisská Kapitula. Lej et feriehus i Presov og glæd jer til endnu flere eventyrlige historier fra hjertet af Europa!

Fun Fact:

Den engelske dronning har en opal fra Presovs verdensberømte opalminer på hendes krone.