search

Feriehuse i Kosice

Kosice er en region i det østlige Slovakiet og hjemsted til regionshovedstaden af samme navn, der er den næststørste by i Slovakiet. Med et feriehus i Kosice kan I glæde jer til at besøge interessante middelalderbyer med spændende attraktioner og seværdigheder, samt slå jer løs i regionens mange naturreservater og nationalparker. Mange rejser til regionen om sommeren og i efteråret, hvor naturen virkelig viser sig frem og de kulturelle begivenheder er mange. Hvis I ønsker at tage på ferie i Slovakiet bør I bestemt overveje denne dejlige og begivenhedsrige region.

Ferie i Slovakiet

Oplevelser på ferie i byen Kosice

Regionshovedstaden Kosice ligger på floden Hornád og har en lang og spændende historie bl.a. grundet byens strategiske placering mellem Østersøen og Balkan. Byen har i århundredevis været regionens vigtigste by og et naturligt centrum for handel, uddannelse og kultur. I dag er byen dynamisk og livlig og kan nemt eksploreres fra jeres feriebolig i Kosice regionen. Byen byder på mange attraktioner og et spændende kulturliv med bl.a. en række museer og teatre. Byens historiske centrum er hjem til størstedelen af byens monumenter og seværdigheder. Den centrale plads Hlavné námestie bliver med rette betragtet som en af de smukkeste pladser i Slovakiet. Pladsen er omgivet af adskillige historiske bygninger og monumenter. Her ligger bl.a. den gotiske katedral St. Elisabeth, som er den største i Slovakiet. Omkring katedralen står et tilsvarende bytårn og kapellet St. Michael, som til sammen danner et unikt gotisk monument. Mellem katedralen og teatret ligger den livlige plads, der er spækket med hyggelige caféer og levende musik. I kan også tage et smut forbi byens sydlige fæstningsværker, som i dag er omdannet til et galleri og koncertsal. Hvis I trænger til en rolig stund på jeres ferie i Kosice, kan I bevæge jer mod en af byens mange parker såsom den vidunderlige botaniske have, hvor der er rigelig plads til en afslappende slentretur. Glem heller ikke at kigge forbi byens zoologiske have, som er den største i landet og den tredjestørste i Europa.

Ferie i Kosice

Feriehuse i naturskønne omgivelser

Når I lejer feriehus i Kosice kan I yderligere udforske regionens varierede naturlige skønhed. Her findes alt fra middelstore bjerglandskaber til de slovakiske lavsletter, hvor nogle egne endda ligger lavere end havets overflade. I Kosice regionen finder I til to nationalparker – Slovak Paradis Parken og Slovak Karst Nationalpark – og flere nationalparker grænser op til regionen og er lettilgængelige fra jeres feriebolig i Kosice. Landskabet er frodigt og indbyder til skønne vandreture i det klipperige terræn. Regionen er også rig på gemte huler og grotter, hvor flere faktisk er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her ligger isgrotten Dobsinska, den fortryllende aragonithule Ochtinská, Jasovska-grotten med sin barske historie og den mineralrige Domica-grotte. Alle disse grotter er åbne til offentligheden og har været på UNESCOs verdensarvsliste i årevis. Bevæg jer gennem bedårende stenformationer og lær om grotternes tidligere funktioner og historier. Landskabet er også rigt på mineralrigt vand og I vil finde mange kursteder på jeres ferie i Kosice. Gejseren i Herlany blev dannet i 1870, og er et eksempel på jagten på mineralrigt vand, hvor man i dag kan se vandet skyde op til 20 meter op i luften.

Ferie i Slovakiet

Unik ferie i Kosice

Siden Kosice i 2013 blev valgt som den Europæiske kulturhovedstad, er byen blevet mere selvsikker og den kulturelle scene blomstrer på utraditionel vis som aldrig før. Moderne barer, ’city tours’ og nye moderne restauranter giver byen en livlig atmosfære. Mange folketraditioner er dog også blevet bevaret gennem tiderne – om det er i arkitekturen, gennem sang og dans eller i traditionel kunst og håndværk. Slovakiets nationalret er stadig et hit hos de fleste – bryndzové halusky med bacon – og moderne variationer af retten giver nye oplevelser til smagsløgene. Blandingen af det traditionelle og det moderne og ’hippe’ vil danne indtryk hos de fleste, og er en oplevelse I bestemt bør tage med hjem fra ferien. Book jeres feriehus i Kosice hos NOVASOL og glæd jer til en skøn ferie med præcis den frihed, I ønsker.