Ferie i det vestlige Slovakiet

Langs grænsen til Østrig, Ungarn og Tjekkiet, byder det vestlige Slovakiet på opdagelsesture rundt i De Små Karpater med sine maleriske bjerge og stejle vindruebakker. Gå på opdagelse i denne regions kongelige byer og nyd et besøg i Bratislava på jeres ferie i Slovakiet.

Ferie i Slovakiet

Oplevelser i Bratislava

Når man besøger et land, bør man også lære hovedstaden at kende. Denne rejselivsdevise gælder i særdeleshed for en by som Bratislava, som med sin beliggenhed i den sydlige del af Vest-Slovakiet, kun befinder sig et stenkast fra både Wien og Budapest. Den østrig-ungarske atmosfære føler man også i Bratislava, når man slentrer gennem de trange gader i den velbevarede gamle bydel, før man slår sig ned i et af de mange kaffehuse til et tiltrængt hvil.

Bratislava er dog langt fra kun præget af denne dobbeltmonarkistiske atmosfære, for ved siden af de barokke paladser og kirker fra Maria Theresias tid samt den berømte borg, er Bratislava i dag også en moderne, kosmopolitisk by med seværdigheder som SNP-Donaubroen, som er blevet et af byens kendetegn, og fjernsynstårnet som med sine 220 m er Slovakiets højeste bygning. Også shoppingture får man god anledning til i denne by.

Ferie i Bratislava

Smag på den slovenske vin 

Vest-Slovakiet er dog mere og meget andet end den flotte hovedstad. Gennem regionen strækker De Små Karpater sig og indeholder en række kongelige byer. I de både små og lidt større landsbyer i dette område, plejes og opretholdes stolte vindyrkningstraditioner, så hvis du holder af gode vine, bør du følge vinvejen gennem De Små Karpater, fra vindyrkningens centrum i Devon til Horne Oresany. Hvert sted du passerer langs denne rute, kan byde på sine egne vinspecialiteter som du absolut bør smage på sammen med specialiteter fra det lokale køkken.

Smag på Slovakiets køkken

Aktiv ferie i Slovakiet

Også den aktive feriegæst kan her få afløb for sin energi. Om sommeren er det muligt at tage på både kortere eller længere cykel- og vandreture gennem bl.a. ege- og bøgeskove, og tage sig en svømmetur i en af de mange søer.

Om vinteren indbyder dette bjerglandskab til langrendsture i sneen. Der findes mange skiresorts i det vestlige Slovakiets bjerge, der alle tilbyder gode muligheder for en sjov dag i sneen for både nybegyndere og erfarne skiløbere. 

Uanset hvornår på året I har tid til en ferie i Slovakiet, så vil en feriebolig fra NOVASOL Feriehusudlejning give jer de bedste betingelser for, at holde den ferie som I ønsker jer. 

Ferie i Slovakiet