Ferie i det østlige Slovakiet

Øst-Slovakiet består hovedsageligt af Øst-Karpaterne, et udpræget kuperet terræn med mange dale og mindre bjerge. Østkarpaterne – også kaldet skov-karpaterne – består af uberørt natur og er endnu ikke et udpræget turistområde. Eventyrlystne vil blive begejstrede! Lokalbefolkningen er meget åbne og gæstfrie overfor fremmede mennesker – det kan nemt ske at I spontant bliver indbudt til et glas Sliwowitz (lokal brændevin), vin eller til at prøvesmage gedeost.

Bo f.eks. i et herligt velholdt feriehus med egen solterrasse og udendørs grill, og lige udenfor døren kan I tage på vandre- og cykelture eller om vinteren løbe på ski i den fantastiske natur på jeres ferie til Slovakiet.

Ferie i Østslovakiet

Spændende oplevelser på bjertoppe og i huler

I Østslovakiet finder I bjergområdet Høje Tatra og mange andre middelstore bjerglandskaber (f.eks. vulkanbjerget Vihorlat i den østlige del af de slovakiske bjergegne). I sydøst ligger de slovakiske lavsletter med højder på 90-100 meter over havet, mens enkelte mindre egne endda ligger under havets overflade. Regionen byder også på flere huler som for eksempel Domica og Ochtinská Aragonit hulerne, der alle er utroligt spektakulære.

Aktiv ferie i Slovakiet

Seværdigheder i byerne

Østslovakiet har også en masse hyggelige byer, der alle er spækket med gamle kirker og monumenter, museer og charmerende pladser. Byen Košice, der er Slovakiets næststørste by, er kendt for sit historiske center, hvor man kan finde mange fredede bygniner i gotisk, rennaisance og barok stil, samt Slovakiets største kirke: St. Elisabeth katedralen. På Košice's lange hovedgade finder man alt lige fra paladser og katolske kirker til butikker og caféer.

Byen Bardejov er en af Slovakiets ældste byer, og bliver ofte omtalt som "den mest gotiske by i Slovakiet". Byen er på grund af dens historiske bymidte kommet på UNESCOs verdensarvsliste for at være et pragteksempel på en middelalderby i denne region. 

Ferie i Slovakiet

Ferielandet Slovakiet

For dem som ikke er så bekndt med Slovakiet som feriedestination, kan vi fortælle jer, at Slovakiet er et meget alsidigt feriemål, der kan byde på alt fra uspoleret natur, spækket med krystalklare søer, til utallige steder, hvor historien tydeligt har sat sit præg. Slovakiet er også for jer, som elsker wellness oplevelser på ferien.  De mange varme kilder, der bobler under jorden, har medført at der findes utallige spa- og kurbade som f.eks. Dudince, Pieštany, Rajecke Teplice, Bardejov, Sliač og Trencianske Teplice, der ligger over hele landet. Lej et feriehus i det centrale Slovakiet og besøg de mange termiske bade. Slovakiet har desuden syv nationalparker og er hjem for Europas største karstområde, Slovenský kras, med en række drybstenshuler, som er en af de fire områder i Slovakiet på UNESCOs verdensarvsliste. Sommeren er tør med temperaturer omkring 25 grader og vinteren kan være meget kold med masser sne, især på de høje bjerge, hvilket gør Slovakiet til en ideel skiferie-destination.

Har I fået lyst til at besøge det spændende land, og få nogle helt nye ferieoplevelser, så start med at kigge på udvalget af ferieboliger hos NOVASOL Feriehusudlejning. VI hjælper gerne med at finde det rette feriehus eller ferielejligheden, som kan danne base for jeres nye ferie-eventyr.