Ferie i det nordlige Slovakiet

Tiden går virkelig langsommeren når man er på ferie i Slovakiet i dette område mellem Fatra og Tatra, hvor bløde bakker og stejle klippeformationer afløser hinanden. Både i Høje Tatra, verdens mindste bjergområde, og Lille Tatra er der etableret nationalparker for at beskytte områdets enestående natur, noget natur- og friluftsentusiaster nyder godt af. Hvor i Europa kan du ellers tage på vandretur og møde på frit og vildt omstrejfende brune bjørne eller betragte ørne der svæver omkring? Også floraen har meget interessant at fremvise, mens de lavere liggende enge inviterer til svampe- og bærture.

Ligeså fascinerende er de indtryk man får, når man går ned i en af grotterne som f.eks. Demaenow-hulen, med sine store vandfald, eller Demaenow-isgrotten.

Ferie i Slovakiet

Den aktive ferie i Slovakiet

Det nordlige Slovakiet, er dog ikke udelukkende naturentusiasternes sted. Søger du afslapning gennem fysisk aktivitet, får du her tilfredsstillet dit behov fuldt ud. Om sommeren er bjergene perfekte til vandreture, bjergklatring og mountainbiketure, mens man længere nede i dalene kan spille golf eller sejle i kano på floden Vah. Om vinteren er særligt bakkerne i Nedre Tatra meget populære blandt skientusiaster.

Hvis du vil slappe af efter en anstrengende sportsdag, bør du besøge et spa- og helsecenter. På grund af de mange varme kilder, har Nord-Slovakiet en lang kurbadstradition som stadig holdes i hævd. Ferie handler jo bestemt også om, at få slappet af og tanke ny energi. Så husk at smække benene op og nyd at der er tid til bare at være og hygge sig med familien eller vennerne. 

Ferie i Slovakiet

Middelalder borge og andre seværdigheder 

Besøg også de talrige borge, slotte, spektakulære bygningsværker og mindesmærker, som vidner om en spændende historie i dette land i hjertet af Europa. Det nordlige Spiš er rigt på arkitektoniske monumenter fra gennem historien, som for eksempel: herregården Strážky, Červený kloster og slottene Kežmarok og Ľubovniansky. Det gotiske slot Orava i Orava regionen er bygget ind i en klippeformation, hvilket medførte at slottet har flere niveauer, og er på grund af sin indførsel i naturen både en oplevelse for både naturelskere og historie- og arkitekturentusiaster.

En ferie i det nordlige Slovakiet er altså utrolig alsidig, og med et feriehus fra NOVASOL får I den perfekte ramme til at holde netop jeres drømmeferie.

Ferie i Slovakiet