Ferie i det centrale Slovakiet

Som de fleste andre områder i Slovakiet, præges også landets centrale del af bjergområder, i dette tilfælde af Lille og Store Fatra, Nedre Tatra og det slovakiske Erzgebirge. Denne naturrigdom prydes dertil af mange maleriske landsbyer, som giver dig et historisk og kulturelt indblik i den slovakiske hverdag.

Ferie i det centrale Slovakiet

Oplevelser i bjergene 

Det centrale Slovakiet, er landets største region målt på areal, men til gengæld også den tyndest befolkede. Her findes en flere hundrede år gammel mine- og bjergværkstradition som i middelalderen sørgede for, bogstavelig talt, både guld og sølv, noget som flere central-slovakiske byer berigede sig med. Det være sig Banska Stiavnica, der er Slovakiets ældste mineby, Kremnica eller Banska Bystrica; disse byer glitrer stadig den dag i dag gennem sine store kirker og pragtfulde patriciervillaer. De let skrående bakker i Fatra-bjergene, kan byder på et enormt antal udbyggede vandre- og cykelstier, hvilket gør at man nemt kan besøge de nævnte byer til fods eller med cykel.

Ferie i Slovakiet

Hold ferie i Slovakiet året rundt

Nedre Tatra er også hjemsted for mange populære skiresorts, som for eksempel Jasna, hvor der ligger sne fra november og helt frem til maj. Vinterferien er altså også sikret hvis ferien bliver holdt i det centrale Slovakiet. Byen Donovaly er på grund af sin placering i Nedre Tatra også blevet et populært center for både vinter- og sommersport - det er en af Slovakiets største og mest populære skiresorts. 

Der findes mange gamle byer og områder i det centrale Slovakiet. Byen Vlkolínec er på UNESCO's verdensarvsliste og er en ud af ti byer, der er blevet fredet på grund af sin intakte, traditionelle arkitektur. Byen Bojnice har Slovakiets ældste zoo, det mest besøgte slot, og det er en af Slovakiets ældste spa-byer. Det er oplagt at tage en dagstur og besøge disse byer, når I holder ferie i Slovakiet.

Aktiv ferie i Slovakiet

Ferieboliger af alle slags i Slovakiet 

NOVASOLs tilbud af ferieboliger spreder sig over hele landet nær skiområder, vandrestier, vingårde og store byer. Det er altså nemt at udforske Slovakiet i alle retninger fra jeres lejede feriehus eller ferielejlighed. Alle vores feriehuse og ferielejligheder er privatejede, så uanset hvor mange gange i lejer en bolig, vil hvert hus være en oplevelse i sig selv, da det har sit eget særpræg fra ejeren. I kan leje alt fra enkle ferieboliger med de essentielle faciliteter, til store luksusferiehuse med alle tænkelige faciliteter. Vi er derfor sikre på, at I kan finde et feriehus med den belligenhed og de faciliteter I ønsker til jeres næste ferie.