search

Feriehuse i Banská Bystrica

Lej et feriehus i Banská Bystrica, den smukke ferieby, som bærer præg af sine tyske rødder og sin omfattende mineindustri. Banská Bystrica ligger flot placeret i dalen langs Hron floden, omkranset af De Lave Tatra bjerge, som tårner sig op i skyerne. En ferie i Banská Bystricaa vil byde på lidt af hvert, og der er noget at se, prøve og opleve uanset om man er på ferie som par eller på ferie med børn. Naturen omkring Banská Bystrica gør regionen oplagt til den aktive ferie, hvor huler, bjerge og vandre stier kan udforskes året rundt. De mange seværdigheder som slotte, kirker, fæstningsværker og herregårde gør selve byen Banská Bystrica til en yderst populær feriedestination både om sommeren og om vinteren. Drømmer I om en ferie i Slovakiet, det ret oversete ferieland, så kunne et feriehus i Banská Bystrica være noget for jer.

Lad ferien gå til Slovakiet

Udforsk den historiske by Banská Bystrica

På jeres ferie i Banská Bystrica bør i udforske byen og dens mange seværdigheder. Den mest populære turist attraktion er byens gamle torv, Námestie Slovenského národného povstania, der har fået sit navn efter et oprør i 1944. Her kan man se fantastiske bygninger, som huser nogle af Slovakiets mest prestigefyldte adresser. På dette torv er der rig mulighed for at sætte sig på en hyggelig cafe og nyde en frokost eller en kop kaffe. Banská Bystrica centrum vrimler med barokke spir, gule klokketårne og kirker, bygget i gotisk stil, som i et smuk sammenspil gør byen yderst seværdig. Som i mange andre Slovakiske byer finder man et gammelt fæstningsværk eller slot i centrum, hvilket også er tilfældet i Banska Bystrica. På jeres ferie i Banská Bystrica bør I også besøge museet for den slovakiske uafhængighed, der i sig selv står som en arkitektonisk perle. Museet er nemlig formet som en ufo. Hvis I på jeres ferie i Banská Bystrica får lyst til at shoppe, kan i slentre en tur gennem byens lange gågade, hvor det vrimler med butikker, som sælger alt fra moderne designertøj til lokale delikatesser. Man kan også tage en tur i det moderne shoppingcenter Europa, der tilmed har en biograf. Kører man en smule udenfor centrum vil man kunne se store grå beton blokke, der står som et historisk levn fra den gamle Sovjet Union.

Oplev Banska Bystrica på jeres ferie til Slovakiet

Aktiv ferie i naturen omkring Banská Bystrica

Er man til en aktiv ferie, er det oplagt at leje et feriehus i Banská Bystrica tæt på den fantastiske nationalpark Vel’ka Fatra, hvor man kan opleve bjerge, frodige skove og masser af Slovakiets flora og fauna. Her finder man intet mindre end 3 byer – Martin, Ruzomberok og Turcianska Teplice, hvorfra der afgår utallige vandreruter, som egner sig til alle niveauer. Om vinteren er det også muligt at stå på ski i resortet Donovaly Malinne. Slovakiet er også utroligt kendt for sine mange flotte huler, som snor sig dyb under jorden og i de mange klippeformationer. En af de mest populære huler at besøge på en ferie i Banská Bystrica er Harmanecka jaskyna også kaldet den hvide hule. Denne hule befinder sig i den førnævnte nationalpark og her kan man tage en tur 1020 m ind i grotten. Turen tager ca en time og kan sagtens gøres uden guide. Hvis I elsker at opleve smuk natur på jeres ferie kan i tage til urskoven Badinsky prales, som er kendt for sine høje fyr og birketrær og for at være en af de ældste skove i Slovakiet.

Aktiv ferie i Slovakiet

Tips og tricks til ferien i Banská Bystrica

Som allerede nævnt bør man på en ferie i Banská Bystrica sætte sig på en af de mange hyggelige cafeer, som findes på det store torv i centrum. Her finder man også restauranten Klubnovna, der er inspireret af det klassiske slovakiske køkken. Her kan man prøve en kyllinge stuvning med paprika og en lækker lokal øl. Lyder en aktiv ferie i Banska Bystrica som noget for jer? Så book et lækkert NOVASOL feriehus allerede i dag!