Attraktioner i det vestlige Slovakiet

I kan både besøge natur -  kultur og historiske attraktioner, når I holder ferie i det vestlige Slovakiet.   

Med udgangspunkt fra jeres private feriebolig i Slovakiet, kan I tage på ture rundt til de omkringliggende attraktioner og seværdigheder. Vi har udvalgt et par af dem, som kan være til inspiration for ferien. Husk også at der i naturen i Slovakiet venter mange smukke oplevelser, så gode vandrestøvler er nærmest et must at pakke med. 

Natur Slovakiet

Kulturelleoplvelser i Slovakiet 

For kulturinteresserede, bør en byvandring gennem Bratislava stå højt på listen over aktiviteter under opholdet i Vest-Slovakiet. Besøg borgen og domkirken Martin, som var kroningskirke for de ungarske konger. Nyd atmosfæren i denne by, som op gennem historien har været præget af mange forskellige folkeslag.

Besøg ruinerne af borgen Devon i Bratislava. Borgen blev bygget i 800-tallet og eftersom resterne af borgen delvist stammer fra den gammelslaviske epoke, har de stor betydning for slovakernes identitetsfølelse. Imponerende hæver fæstningen sig op over floddeltaet hvor March og Donau mødes. Dette område, hvor Donau skærer gennem De Små Karpater og Letha-bjergene, kaldes også Thebens Porter. Her går grænsen mellem Slovakiet og Østrig..

Kan I godt lide blæsermusik, så bør I ikke give afkald på en udflugt til Vajnory. Dette sted, i De Små Karpater, er bl.a. kendt for sin gode blæsermusik og sit smukke strikketøj, som måske var noget som en særlig souvenir til minde om ferien i Slovakiet. 

Når I er på turen rundt i Slovakiet, så må I også huske, at besøge de lokale restauranter, hvor I kan prøve den slovakiske kogekunst. Maden i Slovakiet er præget af den ungarske indflydelse på landet. Mange retter er meget krydrede, typisk med paprika. En af de nationalretter er Bryndzové halusky, som består af nudler med bacon og fåreost. I vil typiske finde mange retter som består af kartofler med enten svine - eller oksekød til. 

Mad Slovakiet

Oplevelser i naturen i det vestlige Slovakiet 

Nyd den rolige natur og prøv et par kast med fiskestangen ved søen Cerenec. Fiskene I, forhåbentlig fanger, kan I tilberede i feriehuset. Dertil mangler blot en god, slovakisk vin, f.eks. fra de store og righoldige vinkældre i distriktet Limbach.

Vest-Slovakiet er en populær region for vandreture, og den europæiske vandrerute E8 leder bl.a. gennem De Små Karpater i denne region. Det veludbyggede net af cykelstier er særdeles velegnet til skønne cykelture. Bliver det for varmt, kan I stoppe ved byen Senec og tage en svømmetur i en af de nærliggende søer. 

Det vil også være en dejlig oplevelse, at tage på en bådtur på den skønne, blå Donau. Her kan I f.eks. udnytte den korte afstand mellem Bratislava og Wien og tage på en dagsudflugt med båd til den smukke østrigske by. 

Feriehus i Slovakiet

Feriehuse i det vestlige Slovakiet 

Hos NOVASOL Feriehusudlejning forsøger vi at have et så bredt udvalg af ferieboliger som muligt. Vi vil gerne kunne tilbyde en feriebolig til ethvert behov og til enhver ferie. I Slovakiet er der et mix af helt traditionelle slovakiske hytter, som ofte ligger i smukke omgivelser med bjerge og grønne områder. I kan også leje en ferielejlighed, som er mere international i sin indretning samt feriehuse med f.eks. egen pool, hvor I kan nyde de gode sommermåneder, hvor vejret er godt og varmt.