Attraktioner i det centrale Slovakiet

Slovakiet er et smukt land året rundt med masser af attraktioner og aktivieter, som både kan give jer aktive feriedage i den helt vidunerlige natur samt feriedage fuld af gode og spændende oplevelser på diverse attraktioner og seværdigheder. Har I planer om at holde ferie i det centrale Slovakiet, så kan I her læse om et par af de mange oplevelser I kan se frem til på ferien i Slovakiet.  

oplevelser slovakiet

Besøg disse attraktioner i det centrale Slovakiet 

En kort rejse med skovtoget Čiernohronská železnica (ČHŽ) fra byen Chvatimech i Valaská til dalen Vydrovská dolina, er ikke kun en stor oplevelse for jernbaneentusiaster, men også for romantikere. Det er nemt at dagdrømme når man med damplokomotivet og de historiske vogne en sommeraften. tøffer gennem landskabet.

*Et besøg i Banska Štiavinica er samtidig et besøg i Slovakiets ældste bjergby. Hør den interessante historie på det slovakiske minemuseum og tag på rundtur på det Gamle og Nye slot som blev etableret som fæstningsanlæg under tyrkerkrigene. Du vil forstå hvorfor denne by har fået plads på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Betragt verden fra fugleperspektiv! Det slovakiske højlands formationer og beliggenhed, er som skabt til paragliding. Herfra kan du stige op og flyve eller sejle rundt i flere kilometer. Samme oplevelser tilbydes også i følgende bjergkæder: Store Fatra i landsbyen Donovaly, Lille Fatra i området Martinské hole og ved bjerget Stoh, De Hvide Karpater ved bjerget Kykula samt Høje Tatra ved bjerget Kriváň.

Ružiná anses som værende landets varmeste kunstige sø og befinder sig i Central-Slovakiets sydlige del. Vindforholdene i dette område egner sig godt til vindsurfing, som blandt andet er muligt ved de to rekreationssteder Kotva og Divín.

aktiv ferie slovakiet

Autentiske oplevelser i Slovakiet 

Hvis I gerne vil opleve det smukke Slovakiet, så overvej om det ikke skal være med udgangspunkt fra en feriebolig. Ved at benytte feriehusudlejning som ferieform, kan I nemlig se frem til en ferie, hvor I har private rammer og friheden til, at afholde ferien som I helst vil. En privat feriebolig åbner også op for, at I kan komme mere i kontakt med den lokale befolkning, hvis I gerne vil helt tæt på livet i landet. I vil hurtig opdage at befolkningen i Slovakiet gerne vil i dialog med feriegæster og gerne fortæller om livet, histortien og kulturen i Slovakiet. 

I Slovakiet vil I også nemt kune finde en feriebolig, som ligger smukt placeret mellem bjerge, grønne skove og de flotte søer. Den slovakiske natur er elsket blandt mange friluftsmennesker, for her er plads til at teste vandrestøvlerne, mountainbiken eller højdeskrækken på en bjergtop. Efter en dag fuld af motion og sved på panden, så vil feriehuset eller lejligheden være den rolige base, hvor I om aften, slapper af og planlægger de næste spændende oplevelser. En ferie i Slovakiet er ikke kun oplagt om sommeren, for om vinteren dækkes landet af sne og der åbnes op for forskellige skisportssteder og det er tid til skiferie i Slovakiet. 

Feriehusudlejning Slovakiet