Attraktioner nær Alentejo

Alentejo er et af de største og mest tyndt befolkede områder i Portugal. Et rigtig kerneland, også kendt som brødkurven i Portugal og er hjemsted for en stor del af Portugals landbrug og anden fødevareproduktion. Dette har gjort regionen utrolig fredelig, og giver den perfekte mulighed for at tilbringe en afslappende ferie i det 'rigtige' Portugal. Det betyder ikke, at regionen kun er marker og husdyr. Her er også charmerende, små landsbyer skjult mellem bakkerne, og mange af de byer har en stor kulturel og historisk arv. Så I kan rolige leje et feriehus i Alentejo, og nyde jeres ferie i ro og mag. 

Attraktioner Alentejo

Spændende byer nær feriehuset i Alentejo 

Hovedstad i regionen, har ca. 50.000 indbyggere og en fantastisk kulturarv. Byen blev grundlagt af romerne, som senere måtte overgive byen til maurerne som fik byen til at blomstre op i det 15. århundrede. Efter at have besøgt det romerske tempel (Diana Temple) eller akvædukten, kan I nyde en dejlig drink på Plaça do Giraldo, som er den mest centrale plads i Évora. Neolitiske ruiner er spredt over landskabet omkring Évora, samt flere huler med fascinerende hulemalerier.

Alt i byen Vila Viçosa´s fredelige, brede gader, med appelsin og citrontræer, ser ud til at være lavet af marmor. Bænke, fortove, indramning af vinduer og døre, og selv toiletter på busstationen, er lavet af dette skinnende hvide guld, den lokale marmor fra de enorme stenbrud uden for byen. På det store centrale torv, ligger det kongelige palads fra de tidligere konger af Portugal . Slottet var b.la. fødested for Catherine af Bragança, der senere blev dronning af England.

Dette er den største af de såkaldte marmor byer. I den gamle bydel finder I slottet, der går tilbage til 1258. Det er nu omdannet til en af Portugals bedste overnatningssteder, men plejede at være opholdssted for Kong Dinis og hans hustru dronning Saint Isabel, i det tidlige 14. århundrede.

Ferieboliger nær Serra de São Mamede Naturpark

Naturparken Serra de São Mamede er et beskyttet område på ca. 31.000 ha, beliggende i den nordøstlige del af Alentejo, på grænsen mellem Portugal og Spanien. Parken er fuld af kontraster, fra de rullende sletterne med korn og egetræer, der er typiske i Alentejo, fordi til områder, som er dækket af granit, kvartsit og skifer, som er mere karakteristisk for den iberiske højslette, der dækker de nordlige dele af Spanien.

Feriehus med pool Portugal

Ferieboliger af alle slags i Portugal 

Lej en privat feriebolig i Alentejo og få mange nye og spændende ferieminder med hjem fra ferie i Portugal. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kan I både leje store, flotte feriehuse med pool, gode ferielejligheder og hyggelige portugisiske feriehuse. Langt de fleste af ferieboligerne ligger langs kysten og åbner op for skønne feriedage med sol og varme. Portugal er også en rigtig god destination for en ferie uden for sommerens højsæson. Her vælger mange at tage på golfferie i Algarve, hvor temperaturen er lige til dejlige feriedage på de mange golfbaner.