Attraktioner og aktiviteter i Østrig

 De fleste forbinder måske Østrig med Bjerge, sne og skiløb. Der er bestemt noget om snakken, for Østrig en af de mest populære destinationer for skiferie i verden. Her er nemlig noget for alle uanset skiniveau, stejle bjerge, hygge, øl, wienerschnitzler, venlige mennesker og gæstfrihed. Hertil skal det dog tilføjes at Østrig ligeledes er et fantastisk land at holde sommerferie i - især hvis man er til smuk natur, en god portion action, aktiv ferie eller en ferie med wellness. Østrig er meget mere end den typiske charter-destination. Det høje bjerge, brede dale og dybe floder skaber ideelle rammer til lange dage i naturen fyldt med oplevelser. I Østrig kan selv de mest garvede adrenelin junkier få deres lyst stillet med rafting, downhill mountain bike, paragliding, svævebaner, canyoing eller skiløb om vinteren. I Østrig er det også oplagt at besøge en af de mange hyggelige bjerglandsbyer, hvor de lokale byder jer velkomne med åbne arme. Her kan i gå på marked, købe lokale snaps og øl eller tage på et gasthaus og prøvesmage den fantastiske østrigske mad. 

Oplev Salzburg fra et feriehus i Østrig

Lej et feriehus i Østrig og udforsk Salzburg

Tag på ferie i Østrig og udforsk den fantastiske metropol Salzburg, der står nøjagtig som da Mozart havde sin gang i byen for mere end 250 år siden. Salzburgs arkitektur bærer primært præg af barokken, men enkelte moderne byggerier sniger sig og ind i bybilledet. Salzburg ligger smuk omgivet af et bakket landsskab og i byens midte troner den gamle fæstning Hohensalzburg sig op. Tag hele familien med op til toppe af fæstningen og oplev historiens vingesus, som i går blandt spirede tårne, tykke mure og guldbelagte balsale. Heroppefra kan i nyde en panoramisk udsigt over Salzburg, byen mange spir og den smukke omkringliggende natur. På jeres ferie i Salzburg bør I ligeledes besøge Prinse-Biskoppens residens og dertilhørende residensplads. En ferie i Salzburg vil også byde på spændende museer, hvor I kan være en smule kulturelle. Her bør nævnes Salzburg Museum og Museum der Moderne. Når man holder ferie i Østrig kommer man heller ikke uden om, at skulle smage en lokal øl, så som Stiegel eller en wienerschnitzel på et klassisk østrigsk gasthaus. 

Oplev Salzurg og byens mange attraktioner på ferien i Østrig

Oplev folkefester og festivaller på ferien i Østrig

 • Festspillene i Salzburg: Festspillene, som startede i 1920, finder sted hvert år fra midten af juli til slutningen af august. Dette er en kulturfestival til ære for W.A. Mozart. I tillæg til festspillene bliver der arrangeret specielle barokfestspil i pinsen.
 • Adventsmarkeder i Wien: Det traditionelle advents-/julemarked på rådhuspladsen i Wien. Julepyntede træer som du sjældent har set magen til.
 • Schönbrunn slot: Julemarked med traditionelt håndværk, håndlavede smykker og flot juletræspynt. Det store juletræ i midten kommer fra Norge.
 • Belvedere Slot: Julemarked med en hyggelig julelandsby, hvor familien kan gå på opdagelse og shoppe.
Tag på ferie i Østrig og se naturen fra en mountain bike

Oplevelser i naturen ved feriehuset i Østrig

 • Burgenland: På en ferie i Østrig kan du blive Vinbonde i Purbach for en dag! I Purbach kan vinelskere afprøve deres evner som vinbønder. Man oplever, hvordan druer bliver presset til saft, flasket og meget mere. Efter mottoet ”Oplev vin” udlejer vinbonden 100 vinstokke til interesserede. Vinbonden underviser i teori og praksis og assisterer i arbejdet på vinmarken og i vinkælderen.
 • Dræsinetur (Togcykkel): Oplev Midt-Burgenland med dræsine. Har du lyst til en anderledes oplevelse kan du på dette specielle toglignende køretøj kan cykle på en 23 km. lang jernbanestrækning fra Blaufränkischland til Oberpullendorf. Togruten Sonnenland Draisentour kører forbi 11 steder i Midt-Burgenland, hvor hele familien kan gå på oplevelse. 
 • Grossglockner Hochalpenstrasse: Nationalparkens skønhed kan sammenlignes med noget andet og skal opleves ved selvsyn. Grossglockner Hochalpenstrasse er den mest berømte vej i Alperne og er 48 km. lang. Vejen befinder sig mellem områderne Salzburg og Tyrol og her får I en smuk panoramaudsigt over hele området. På vejen oplever kan man opleve smuk natur med enge, skove, sætere, bjerge og is. Målet er Østrigs højeste bjerg: Grossglockner (3798 m.). Bedst af alt er at I hos NOVASOL kan leje feriehuse tæt på dette smukke bjerg. 
 • Österreichische Romantikstrasse: Endnu en bjergtagende vej, som trækker sig mellem Salzburg og Wien. Vejen går fra alpelandskabet i Salzkammergut, over Struden og Nibelungengau til Wachau. Den er sammenlagt 380 km, hvorfor det kan være svært at nå hele ruten på en ferie i Østrig.
 • Südstreierische Weinstrasse: 25 km lang vinvej mellem Ehrenhausen og Leutschach, hvor der findes mange vinranker. Idylliske steder at besøge undervejs er Berghausen, Ratsch, Sultal, Glanz, Langegg, Schlossberg og Eichberg-Trautenburg.
 • Steirische Apfelstrasse: Den steieriske æblevej er 25 km lang og begynder ved Gleisdorf på Wechselbundestrasse (B54). Den strækker sig over fem kommuner. Om foråret står mere end en kvart million frugttræer i fuld flor og giver dermed regionen navnet ”Østrigs frugthave”. Der findes oplysningstavler langs vejen med informationer om alt fra kunsthåndværk til hvor bønder lagrer honning, most og snaps, som selvfølgeligt kan smages på de mange hyggelige lokale gårde.
 • Käsestrasse Bregenzerwald: På en ferie i Østrig kan man besøge den kendte Ostevej. Fordelt over 70km finder man en lang række større og mindre osteproducenter. Her kan man både se smuk natur og smage en lang række spændende oste fra Østrig. 

Drømmer I om en ferie i en af Europas små tidslommer, kunne Østrig være et godt sted af leje et feriehus. Her finder i utallige regionale specialiteter, historiske bygninger, kunsthåndværk, kulturelle seværdigheder og små hyggelige landsbysamfund som gør, at de besøgende for følelse af at skrue tiden en smule tilbage, når de færdes i landet. Book feriehus i Østrig allerede i dag!

Vinterferie og skiferie i Østrig

Østrig er ren vinterfornøjelse, hvor hele familien kan holde en fantastisk skiferie. Med over 800 vintersportssteder har Østrig mange gode aktivitetstilbud til de besøgende: 22.000 km. præparerede alpinpister, 16.000 km præparerede langrendsløjper. Hos NOVASOL Feriehusudlejning kan I leje feriehuse og skihytter i mange af de østriske skiområder. Er man ikke den store skihaj kan man også prøve aktiviteter som Is-sejlads og skøjteløb på gennemfrosne indsøer, is-klatring, gletschervandring og sne-rafting. Der findes selvfølgelig også mange familieaktiviteter, hvor de helt små kan være med. Book jeres skihytte allerede i dag! 

Tag skiferie for hele familien i Østrig

Hvor skal du på ferie næste gang? 

Er du ikke altid helt sikker på, hvor den næste ferie skal gå hen? Vi deler gerne ud af gode tips og ideer til feriehusophold i hele Europa. Tilmelder du dig til vores nyhedsbrev, vil du blive holdt opdateret på nye destinationer, nye ferieboliger og få inspiration til spændende rejsemål i hele Europa. Du kan nemt tilmelde dig NOVASOLs nyhedsbrev, og har du fået inspiration nok for en periode, så kan du nemt melde fra igen.