search

Hytte på Karmøy

Tænk på idylliske småbugter med hvide træhuse, skærgårdsmiljø, hvide sandstrande og autentisk atmosfære. Det er bare noget af det, der venter jer, når I vælger en hytte på Karmøy. De charmerende småbyer ligger langs kysten, som perler på en snor, og overalt emmer det af maritimstemning. Hver by har sin egen lille havn og havet er en vigtig faktor på Karmøy. Spis masser af friske fisk, gå i vikingernes fodspor og slap af i solen på en af de mange fine, hvide sandstrande. Karmøy byder på et utal af aktiviteter for både store og små. Karmøy er landfast via flere broer.

Lej en hytte på Karmøy med maritimstemning

5 grunde til at I skal leje en hytte på Karmøy

  • Vidunderlige strande  
  • Charmerende Skærgårdsmiljø
  • Unikke naturoplevelser til lands og til vands
  • Tæt på Haugesund
  • Sjove aktiviteter for hele familien 

Få en skøn og aktiv ferie i en hytte på Karmøy

Når I lader en hytte på Karmøy danne rammen om jeres ferie, er mulighederne for friluftsliv mange. Øens fantastiske vandreruter giver den ene imponerende oplevelse efter den anden. I kan vandre på blomstrende enge, særprægede lyngheder - hele tiden udsigt over det glitrende hav. Overalt på øen støder I på kulturminder, da Karmøy var et af de første steder der blev beboet efter istiden og derfor er et skattekammer af historiske mindesmærker. Havet er en veritabel legeplads. I kan leje robåd, SUP, surfudstyr samt kano og kajak. Der findes desuden guidede ture i kano og kajak rundt i den betagende skærgård. Oplev også området på cykel. I kan leje både almindelige cykler og elcykler flere steder på øen. Karmøy er et lystfiskerparadis, med masser af gode fiskepladser og mulighed for rigtig en god fangst.

Lej en hytte på Karmøy ved skærgården

Forslag til 4 top attraktioner nær jeres hytte på Karmøy

  • Avaldnes – hvor Harald Hårfager regerede  
  • Olavs Kirke 
  • Vikingegården 
  • Byerne Skudeneshavn og Kopervik

Oplevelser i området omkring Karmøy

Der er mange spændende udflugtsmål  fra jeres hytte på Karmøy. Overalt på øen finder I spor efter vikingerne og I kan starte i Avaldnes, som var Harald Hårfagers faste residens. Harald Hårfager var den første konge der formåede at samle Norge til ét land og han har derfor stor betydning i landets historie. I Avaldnes kan I gå i vikingernes fodspor og opleve det historiske center, en genopført vikingegård samt, ikke mindst, Olavs Kirke, som er bygget af Kong Harald i år 1250.

Når I bevæger jer rundt på Avaldnes, kan I for alvor mærke historiens vingesus og opleve vikingernes levevis helt tæt på. En udflugt til Skudeneshavn er et must, når I holder ferie på Karmøy. Den lille idylliske perle emmer af atmosfære med de smukke, hvide træhuse og røde tage. Byen ligger ud til en lille bugt og i de charmerende gader og stræder findes små special butikker, cafeer og spisesteder. Også Kopervik emmer af maritim skærgårdsstemning. I den livlige lystbådehavn kan I spise lækre, friskfangede fisk, og i byens gågader findes der mange spændende butikker og hyggelige cafeer. Tag evt. en dagstur til Haugesund og oplev nogle af byens mange seværdigheder, turen dertil er en oplevelse i selv.

Lej hytte på Karmøy til hele familien

Hytteferie på Karmøy i børnehøjde - hele året 

Familiens yngste elsker at holde ferie i et sommerhus eller en hytte, hvor der er god plads, både ude og inde, og masser af tid til leg og hygge. Når I lader en hytte i Rogaland danne rammen om ferien, kan I gå i vikingernes fodspor og selv lege vikinger for en dag – hvem vil ikke gerne prøve det? På Karmøy er der desuden et væld af andre sjove oplevelser for børn og barnlige sjæle. I kan spille minigolf eller besøge en bondegård med klappedyr. En dag på stranden med spand og skov er også altid et hit blandt familiens yngste. Endelig er en tur i kano med medbragt madkurv en aktivitet der altid vækker begejstring.

Alle årstider er lige vidunderlige, når I lejer en feriebolig i Norge. Fjordene, havet, skovene, fjeldene og søerne kan nydes både sommer, efterår, vinter og forår og hver årstid har sin helt egen charme. Når I vælger en hytte i Haugalandet vil I opleve årstidernes på en helt ny og intens måde.  På Karmøy sætter man tempoet lidt ned i lavsæsonen, plukker bær, fisker og nyder den enestående naturs fred og ro i det idylliske øsamfund.