Ferie i Nordnorge

Nord-Norge er fællesbetegnelsen for de tre nordligste fylker i Norge; Nordland, Troms og Finnmark. Nord-Norge dækker et areal på 112 930 km², hvilket udgør over en tredjedel af Norges fastlands areal. Nordland er landets længste fylke, mens Finnmark er landets største. Området er kent for sine store afstande, sit lave indbyggertal, til dels dramatiske natur, store øer, polarcirklen, midnatssol, mørketid og nordlys. NOVASOL tilbyder først og fremmest feriehuse og hytter i Lofoten og Vesterålen.

Lej feriehus i Nordnorge

Om sommeren fascinerer Nord-Norge med sine lyse nætter og midnatssol (fra slutningen af maj til slutningen af juli). Om vinteren er det mørketid (fra slutningen af november til begyndelsen af januar) og nordlyset som tiltrækker gæster fra nær og fjern. Naturen er endeløs og rig på kontraster til enhver årstid, og indbyder, uafhængig af dit udgangspunkt, til storslåede oplevelser og aktiviteter.

En anderledes oplevelse i Nordnorge

Når du holder ferie i Nord-Norge, er det vigtigt at huske at afstandene er store og at det du evt. lige står og mangler, ikke nødvendigvis findes rundt om næste gadehjørne. Denne lavtbefolkede del af Norge, byder naturligt nok på et begrænset antal kulturaktiviteter og transportforbindelser sammenlignet med andre dele af landet. Det anbefales derfor at planlægge rejsen og opholdet forud. De fleste veje er smalle og kurvede, men til gengæld sjældent hæmmet af kødannelser. Bodø, Evenes og Tromsø, har lufthavne med direkte forbindelse til Oslo. På havet regerer Hurtigruten med daglige afgange både nord- og sydover fra sine 25 anløbssteder langs den nordnorske kyst. Færgerne og hurtigbådene forbinder de mindre kommuner og fiskebygder med fastlandet og de større byer. I sommermånederne juni til august, har Nord-Norge traditionelt mange gæster. I denne periode findes der et større tilbud af aktiviteter og udflugter samt flere afgange og større kapacitet på mange transportmidler. Vi anbefaler alligevel at du bestiller rejsen til og fra Nord-Norge i god tid, i den udstrækning dette lader sig gøre.

Feriehuse i Nordnorge

Når du endelig er kommet frem til feriehuset eller hytten, er du næsten kommet til verdens ende! Langt væk fra stress og den måske hektiske hverdag. Her råder naturen, klimaet og dagslyset. Lokalbefolkningen her, har i stor grad lært at det ikke nytter noget at kæmpe mod naturens krafter. Man kan for eksempel i de lyse sommernætter, observere folk som er ude og fiske eller maler deres hus efter midnat, eller endda stikker hovedet ind til et besøg hos naboen! Lej et feriehus i Nordnorge gennem NOVASOL og få en skøn ferie i Norge med hele familien!

Velkommen til Nord-Norge - en anderledes oplevelse!

Lej hytte i Nordnorge