search

Feriehuse i Buskerud

Vælger I at holde jeres næste ferie i Buskerud, så opdager I hurtigt, at omprådet kan tilbyde rigtig mange forskellige feriehuse i Norge. Området byder ganske vist ikke på helt de samme naturoplevelser som i områdets nordlige del, men det betyder ikke, at I vil komme til at kede jer under jeres ophold i Buskerud. 

Når I ankommer tiljeres feriehus eller hytte i Buskerud, så kan ferien for alvor gå igang. Så skal I bare lige pakke lidt ud og I er klar til at planlægge den første udflugt. Første tur kan f.eks. gå til Kongsberg med sin spændende fortid med minedrift. Det er op til jer, hvor turen skal gå hen, for når I bor i et feriehus, så bestemmer i det hele selv. Her er plads til spontane indslag, for I skal ikke tage hensyn til f.eks. faste spisetider eller allerede planlagte aktiviteter. Så glæd jer til at gå på opdagelse i Buskerud og ikke mindst blandt de mange feriehuse og hytter som NOVASOL udlejer ved Oslofjorden.  

Ferie Norge

Seværdigheder i Buskerud

Kongsberg har en spændende historie som Norges ældste industriby. Der blev fundet sølv her i 1623, og året efter blev byen grundlagt af Kong Christian IV. Kongsberg Sølvværk blev nedlagt i 1958, og på det tidspunkt var der hentet imponerende 1350 tons rent sølv op fra minerne. Sølvværkets betydning for byen Kongsberg har vært stor, og I kan lære mere om Sølvværket i Norsk Bergverksmuseum. Museet ligger i Kongsberg centrum.  Besøger I byen om sommeren, kan I tage toget ud til sølvminerne, hvor den største er Kongens Mine.

Drammen er den største by i Buskerud og er en by i stadig vækst. Dette er en herlig by, med mange aktivitetsmuligheder for hele familien. Byen er særlig fin om sommeren, med sin flotte beliggenhed ved Drammenselva. Her findes der også mange steder der kan bades, for eksempel Bragernes Elvepark, for jer som ønsker en afkølende dukkert etter en oplevelsesrig dag. Drammen kan også byde på shopping, historie, sportsmuligheder og gode restauranter. Desuden er det ikke langt til Oslo, hvis det skulle friste med en dagstur. Alt er muligt, når jeres base er et feriehus i Nedre Buskerud.

Naturomgivelser og aktiviteter nær feriehusene 

Selv om ferie et feriehus eller en hytte i Buskerud ikke helt er synonymt med unikke naturoplevelser, har dette området nok at tilbyde, hvis I ønsker en aktiv ferie i naturen. Befinder I jer i Drammensområdet, kan I tage vandrestøvlerne på og vandre i frodige skove op til Kløsterkløften. Kløften er 10.000 år gammel, med op til 60 meter høje vægge. Nogle steder er kløften bare fire meter bred. 

Tyrifjorden er en af Norges mest dyrerige indsøer og området rundt om søen har en unik flora og fauna. Ønsker I at prøve fiskelykken, så er I bestemt kommet til rette sted. Her må der fiskes uden fiskekort, og I kan blandt andet få store ørreder på krogen. Steinsfjorden er den nordøstlige del af fjorden, og her kan der fiskes store mængder krebs. Er det varmt og godt vejr, kan I tage ud til Onsakervika og Røsholmtranda, hvor det er godt at bade. 

Feriehus Oslofjorden

Attraktioner til ferien i Buskerud 

Oscarsborg fæstning blev bygget på Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1848. Fæstningen fungerede som det indre forsvarsværk i det inderste af Oslofjorden. Fæstningen har en vigtig rolle i norsk krigshistorie på grund af sænkningen af  «Blücher» i 1940. Et besøg på fæstningen er et fint og spændende udflugtsmål.

Verdens største skihopbakke ligger i Vikersund. Her kan I gå op af de 1078 trappetrin til toppen. Det kommer I uden tvivl til at kunne mærke i benene, men belønningen på toppen er anstrengelserne værd. Her venter nemlig en flot vestvendt panoramaudsigt. 

Uanset hvad I vælger at opleve på jeres ferie i Nedre Buskerud, så vil vi godt garantere, at I ikke kommer til at kede jer i de smukke omgivelser ved Oslofjorden.

Feriehus ved Oslofjorden

NOVASOL i Norge

Der er utrolig mange muligheder for, at leje både feriehuse og hytter i hele Norge. Norge har i mange år været blandt danskernes yndlings rejsemål, og særligt de mange skiområder hitter blandt skisportsfans. Om sommeren er det den utrolige natur som ofte får feriegæster til at sætte kursen mod Norge. Hos NOVASOL sommerhusudlejning vil vi gerne kunne tilbyde ferieboliger til alle slags ferie i Norge. Derfor er der både små, hygelige hytter, klassiske feriehuse og smukke villaer med panoramudsigt i vores program. I kan også sagtens finde en skihytte eller en fin ferielejlighed, hvor der ikke er langt til de sneklædte pister.