search

Feriehus i Split

Split er Dalmatiens største by og det perfekte valg til en badeferie med urbane toner. Den charmerende og livlige by ligger direkte ud til Adriaterhavet og den kroatiske skærgård. I byens gader kan I hænge ud på en af de mange hyggelige cafeer, handle på det lokale grøntmarked eller gå på opdagelse i den gamle bydel, der oser af historie og atmosfære. På den smukke havnepromenade Riva, kan I slentre en tur og nyde synet af Splits brogede befolkning. Her møder I alt fra gamle mænd med stok, til unge kvinder i stilletter. Der er ofte underholdning og events på promenaden, som er det naturlige mødested i byen – her kan I iagttage byens pulserene liv  fra en af de mange cafeer og restauranter. 

Lej en feriebolig i Split

 

Strande i og nær Split 

Bačvice: Splits bystrand, der ligger ca. 1 km fra centrum i retning af færgehavnen. Den dejlige sandstrand er meget besøgt og det er ikke her I skal forvente afslappet badeidyl. Til gengæld er der fuld smæk på underholdningen, når de lokale spiller picigin i det lave vand. At her er lavvandet gør desuden, at stranden er meget børnevenlig. I kan leje solvogne og parasoller på stranden (hvis der ellers er nogen ledige), hvor der også ligger flere cafeer og restauranter i nærheden.  

Bene: Dejlig strand på den nordøstlige side af Marjan. Her finder I både sand og klipper og en skyggende fyrretræsskov. Ved stranden er der et utal af aktiviteter som tennisbaner, legeplads, brusere og restaurant. Der er også adgang for handikappede via en elevator.

Ferie i Split

Seværdigheder i Split

Splits historie føres tilbage til romernes bygning af Diocletians palads, som i dag er en af Splits topseværdigheder. På pladsen foran paladset hænger man ud og slapper af til tonerne af de skiftende optrædende, mens man nyder en kop kaffe eller et glas vin. I kan få en guidet tur i det betagene gamle monument og gå på opdagelse i alle kringelkrogene der emmer af historie. I forbindelse med paladset finder I også den smukke domkirke St. Domnius katedral der kan føre sin historie helt tilbage til 300 tallet.

 I må ikke gå glip af et besøg i byparken Marjan, gå eller lej en cykel og tag turen op til toppen, hvor I kan holde en velfortjent pause på den lille cafe, og nyde den helt fantastiske udsigt over skærgården. Et besøg på byens fiske – eller grøntsagsmarked er også et must. Fiskemarkedet ligger i hovedgaden og grøntsagsmarkedet ved siden af paladset. Her lokker et væld af friskplukket frugt og grønt, lokale oste og lækre olivenolier. I bliver måske også fristet af det store udvalg af kopivarer, lad være – det er ikke lovligt at tage dem med hjem!

Udflugtsmuligheder nær jeres feriebolig i Split 

Der venter mange skønne oplevelser i Splits smukke omgivelser. Besøg den historiske by Trogir, der er på UNESCOS verdensarvsliste. Byen ligger kun en halv times kørsel fra Split og byder jer velkommen med svajene palmer og en muromkranset bymidte, der emmer af atmosfære med fortovscafeer, gademusikanter og sjove butikker. I kan også tage på bådtur til Øen Brac med de mange grotter, eller til byen Bol, hvor Kroatiens mest berømte strand, Zlatni Rat, ligger. Har I altid drømt om at se masser af smukke vandfald? Så tag på en heldagstur til nationalparken Krka, som er noget af det mest postkortagtige og betagene I kan forestille jer – her skal I huske kameraet! Sug i maven og et adrenalinkick får I på en river raftingtur på floden Cetina.

Feriehus Split

Shopping og madoplevelser i Split 

Der ligger mange sjove og spændende butikker i Splits gamle bydel. Så er der selvfølgelig også de lokale markeder og endelig findes der flere store shopping centre i byen, så en shopoholic kommer ikke til at kede sig.

Som i alle andre storbyer, findes der stor set alle slags internationale restauranter i Split. Prisniveauet er lavere end derhjemme, især hvis I vælger en lokal Konoba eller taverna. På havnen finder I flere fiskerestauranter, hvor I kan sætte tænderne i de lækreste friskfangede fisk og skaldyr. Til maden kan I nyde den lokale dalmatiske vin eller den lokalt bryggede øl. Når I har lejet et feriehus i Split, har I desuden mulighed for at tilberede jeres egne måltider hjemme i huset. De lækre råvarer kan I købe på det lokale marked, og hvad er skønnere, end at sidde på terrassen og nyde den lune aften og lyden af cikader, mens man spiser et veltilberedt måltid? Hos NOVASOL kan I leje ferieboliger i Kroatien i alle prislejer og størrelser – der er helt sikkert også noget der passer til jer.

NOVASOL udlejer flere ferieboliger i Split, både dejlige villaer med pool og hyggelige ferielejligheder beliggend tæt på byens mange herligheder. I finder også nemt ferieboliger i Dalmatien hos NOVASOL, hvis der er ander steder og byer i dette område som I gerne vil udforske. Generelt er det nemt at finde forskellige ferieboliger i Kroatien, for mængden af udlejningshuse er de sidste år vokset markant og der tilbydes nu noget for enhver smag.