Fakta om Hvar

Hvis I overvejer at leje en feriebolig på Hvar , så kan I her læse mere om den spændende ø i dejlige Kroatien.

Hvar er Adriaterhavets mest velduftende ø, takket være de mange smukke lavendelmarker. Den bedste måde at udforske øens naturlige skønhed og kulturelle skatte, er ved at leje et feriehuse på Hvar. Hvis I har bestemt jer for at leje et feriehus i Mellemdalmatien , så er det også en god ide at tage på en dagstur til Hvar og opleve det kroatiske ø-liv.

  • Øens størrelse: 272,37 kvadratkilometer
  • Byer og landsbyer: Hvar, Stari Grad och Vrboska|
  • Bedste strand: Milna
  • Forbindelse till fastlandet: Fra Split sejler der færger til byerne Hvar og Stari Grad
  • Sprog: Kroatisk
  • Religion: Kristendom
Lej sommerhus i Hvar

Værd at vide når I lejer feriebolig på Hvar

Hvar er kendt for sine smukke lavendelmarker, sin vin og øens mange kulturskatte. Øens historie begynder tilbage i 300 f.Kr., da grækerne grundlagde de to byer i Stari Grad og Hvar. Fra 1278 til 1797 regerede bystyret i Venedig over øen. Gennem historien har øen været regeret af romerne, byzantinerne, kroatiske herskere og venetianerne. De tidligere herskere har efterladt mange smukke bygninger på øen. Har I til hensigt at leje et feriehus på Hvar, så må I huske at besøge øens tidligere hovedstad, Stari Grad. En tur til 1600-tals kirken St. Stephen, Bianchinipaladset og det Dominikanske kloster, er også værd at overveje. I kan også sagtens bruge en feriedag i øens hovedby Hvar, hvor I kan se det smukke klokketårn og Hektorovic Paladset. Gå ikke glip af en tur til resterne af venetianernes fæstning i Sucuraj.

Er det sommerferien som I vil holde p Hvar, så kan I glæde jer til mange solskinstomer. Kystområdet i Dalmatien er nemlig Europas mest solrige område og Hvar har rekorden i antallet af solskinstimer om året. På Hvar er somrene er tørre og varme, mens vintrene er milde og mere regnfulde. Smukke strande er spredt over hele øen, men på Milna, finder I to smukke stenstrande og en frodig kyststrækning med flotte laguner.

Lej feriehus på Hvar i Kroatien

Lej en feriebolig på Hvar

Har I fået lyst til at udforske øens historiske bygninger, de smukke naturområder og de smukke strande, så tag et kig på de ferieboliger vi udlejer på Hvar og se om I kan finde det som lige matcher jeres behov. NOVASOL har siden 2005 udlejet feriehuse og lejligheder i Kroatien og kan i dag tilbyde mere end 8.000 privatejede ferieboliger i Kroatien - fra nord til syd og på de mange dejlige øer. Er det ferieboliger i Dalmatien I er på udkig efter, og vil I gerne vide mere om denne region, så finder I flere informationer her på hjemmesiden. I er også velkomne til at kontakte vores salgsafdeling, hvis I har spørgsmål.