Ferie i det vestlige Island

D
| Redaktør
(Først publiceret )

Fra Reykjavík kan man, gennem en 7 km lang tunnel under fjorden Hvalfjörður, enkelt nå frem til Vest-Island. Denne landsdel er præget af lavaområder, geotermisk aktivitet og meget historie. Her findes skove, gode fiskeforhold og en vidunderlig udsigt fra Langjökull over et imponerende landskab, hvilket garanteret bliver et hit på jeres ferie på Island.

Ferie på Island

Spændende ture rundt på Island

Besøg f.eks. Hraunfossar, hvor kaskader af vand flyder i et bredt bælte nedover klippevæggene og de lavtvoksende bjørketræer, Islands højeste vandfald, Glymur (198 m), og Víðgelmir, som er en af verdens største lavagrotter med isformationer og drypsten som fra en anden verden, kun kan besøges på guidede ture.

Her fra Islands vestlige del, stammer også mange berømte personligheder fra den islandske historie, som endnu den dag i dag æres som sig hør og bør. I Reykjavík er der oprettet et center som er dedikeret til de islandske sagaers største forfatter, Snorri Sturluson. I Eiríksstaðir findes rekonstruktioner af en vikingegård, Erik den Rødes hjem (han slog sig senere ned på Grønland) og fødestedet for Leif den Lykkelige.

Ferie på Island

Autentisk ferie på Island

På halvøen Snæfellsnes ligger isbræen sf samme navn og landest yngste nationalpark. Kysten af stivnet lava, udgør et fugleparadis og langs nordkysten ligger der flere små landsbyer. Stedet Ólafsvík benyttes som udgangspunkt for hvalsafarier. Fra Stykkishólmur tilbydes udflugter med båd eller færge ind i bugten Breiðafjörður, rundt om dennes utallige øer og til de stilistiske huse på øen Flatey, som tidligere udgjorde et vigtigt kulturelt centrum.

Fra jeres feriehus på Island kan I tage på spændende udflugter og ikke mndst bare nyde den unikke natur som Island er så elsket for. Vælg NOVASOL Feriehusudlejning hvis I gerne vil holde ferie i autentiske og private rammer, hvor I kan opleve lige præcis det I gerne vil og på de tidspunkter I har lyst til det. Ferie i et feriehus er nemlig ferie fuld af frihed. 

Ferie på Island med mange oplevelser