Ferie i det østlige Island

D
| Redaktør
(Først publiceret )

Den østlige del af Island, er særligt mangfoldigt og afvekslende og udgør en større del af Islands totale areal, hvilket også gør den til en skøn destination for jeres ferie i et feriehus på Island. Kysterne og fjeldene er her meget stærkt præget af kløfter, mens de bakkede sletter i Hérað afløses af det barske og til tider isbelagte højland. Ved den flotte sydøstkyst domineres landskabet af Vatnajökull, den volumenmæssigt største gletsjer i Europa.

Ferie på Island

Aktiv ferie på Island

Øst-Islands vidtstrakte vandreparadis rummer en overflod af kontraster; fjeld, dale, ødemarker, skove (Hallormsstaðaskógur er landets største), gletsjere og en mængde klippevægge. Fra nord til syd er området dækket af et omfattende net af vandrestier, på en sådan måde at det skønne land nærmest fremstår som overnaturligt for gæsterne. Sagnene fortæller at Borgarfjörður Eystri huser den mest betydningsfulde elverkoloni i Island, Fáskrúðsfjörður er troldmændenes hjem og i Fjarðarbyggð regerer kendte spøgelser... Der skal til og med være observeret et uhyre i den lille flod Lagarfljót; dette kan du evt. selv be- eller afkræfte ved at tage med på en af de arrangerede bådture fra Egilsstaðir - hvis du har mod på det!

Ferie på Island

Besøg i de østlige øer på Island

De fleste byer og landsbyer i sydøst, er af nyere dato, med undtagelse af Seyðisfjörður, hvis kendte, gamle huse hilser gæsterne fra Europa velkommen når disse kører i land fra bilfærgen Norröna. Den anden større havneby Höfn, danner et populært udganspunkt for ture til isbræer i nærheden, enten til fods, med terrængående bil, med snescooter eller på ski. Ved udkanten af isbræen ligger en anden populær attraktion, nemlig isbrælagunen Jökulsárlón. Her kan man sejle rundt mellem majestætiske isfjelde - en storslået oplevelse som absolut bør opleves. Udflugter med båd arrangeres også til den ubeboede fugleø Papey som er et must for fugleinteresserede.

Ferie på Island

Tag på tur til nationalparken Skaftafell

Nationalparken Skaftafell overgår alt når det gælder kontraster; her afløser grønne, skovklædte marker, sorte fjelde og kridhvide isbræer hinanden ved foden af Islands højeste bjerg, Hvannadalshnjúkur (2.119 m.o.h.). Den noget mere skjulte naturskat Lónsöræfi, som befinder sig afsides fra hovedfærdselsåren, er berømt for sine fantastiske fjelde.

Efter en oplevelsesrig feriedag i det østlige Island, kan I vende retur til jeres feriehus og koble af samt vende dagens oplevelser. Et feriehus fra NOVASOL er en god ramme for en privat ferie, hvor I selv bestemmer hvad der skal ske, hvad I vil opleve og hvornår det er tid til den rene ferieafslapning.