Ferie i det nordlige Island

D
| Redaktør
(Først publiceret )

Nord-Island rummer et fascinerende spekter af attraktioner, hvilket gør det til et oplagt feriemål for en ferie på Island. De fleste steder ligger i afskærmede bugter og viser sig rigtig spektakulære om sommeren når midnatsssolen regerer de nordlige polarområder. Her findes også gode vintersportssteder, mulighed for at se mange vilde dyr og en udfordrende natur som lader fantasien flyve.

Ferie på Island

Oplevelser i Akureyri på Island

Akureyri ligger kun 45 minutters flyvning eller ca. 5 timer i bil fra Reykjavík, og udgør centrum i denne provins. Derudover danner Akureyri et naturligt udgangspunkt for både større ekspeditioner i naturen samt mindre, familievenlige dagsudflugter. Stedet og befolkningen er meget imødekommende, og byen og egnen byder på aktiviteter året rundt. Akureyri blev for kort tid siden valgt til Islands førende vintersportssted med nogle af landets bedste løjper og adskillige vinteraktiviteter som kørsel på snescooter, ridning, isfiskeri og meget mere.

Ca. 1 times kørsel østpå, ligger søen Mývatn som er et eldorado for ornitologer. Her er sågar opstået en mindre landsby. Naturen har skabt fascinerende lavaskulpturer og de geotermiske områder farver det hele i alle regnbuens farver. Endnu længere østpå ligger den meget seværdige nationalpark Jökulsárgljúfur, som strækker sig langs en formidabel kløft, hvor også Dettifoss befinder sig, den flod i Europa med størst vandgennemførsel. I bugten Skjálfandi ligger Húsavík som byder på store muligheder for at se hvaler.

Ferie på Island

Besøg det nordligste punkt på Island

Området Skagafjörður er primært kendt for grønne dale, golde fjelde og store isbræer som kaster sig ned fra højlandet. Derudover findes her storartede betingelser for både flodrafting og hestesport. Mange af de smukke, gamle bygninger stammer fra sagatiden. Bugten Húnaflói omfatter det område på Island, hvor mulighederne for at se sæler i deres naturlige omgivelser er størst.

Grímsey er Islands nordligste punkt og ligger nord for polarcirklen. Her bor kun ca. 100 mennesker, men til gengæld flere millioner fugle. Alle gæster som besøger området, får et certifikat som bevis på at de har krydset polarcirklen.

Ferie i Nordisland