search

Ferieboliger i Island

På Island kan I holde en ganske særlig ferie i et af de sommerhuse, som NOVASOL udlejer på øen. Island er det oplagte feriemål for jer, som er på udkig efter noget der er lidt mere usædvanligt. Her kan I nyde enestående naturoplevelser blandt de mange gejsere, gletsjere og vandfald i det vulkanske landskab. Dette landskab er helt unikt og særdeles eventyrligt, men I skal også sørge for at holde øje med himmelen i mørket, da naturen fremviser sit eget lysshow i form af nordlyset. NOVASOL har mange feriehuse og hytter på Island, som nemt kan lejes med vores prisgaranti og uden bookinggebyr. Kom til Island for at koble af og glemme alt om hverdagens stress sammen med glæderne ved sommerhusudlejning i allerbedste forstand.

Ferie på Island

Skønne feriedage på Island

Island ligger på kanten af Arktis og byder på ulmende vulkaner, nordlys, midnatssol, varme kilder og gletsjere, samt en gæstfri befolkning, der vil gøre jeres ophold endnu bedre. Med en befolkningstæthed på 3.2 personer pr. kvadratkilometer, er Island et meget tyndt befolket land. Mere end havldelen af inbyggerne bor i Reykjavik og resten bor spredt over mindre kystbyer omkring på øen, hvorfor landet har en speciel fred omkring sin smukke natur. For naturelskere står der fiskeri, ridning, vandreture og enestående naturseværdigheder på programmet, hvilket gør landet til en drømmedestination. Overalt i landet bliver I mødt af frisk luft, forrevne landskaber og imødekommende mennesker, der vil gøre jeres ferie i feriehus exceptionel.

Unikke naturoplevelser

Når I vælger at leje en feriebolig på Island, så vil I ikke komme til at mangle nye oplevelser og særlige sanseindtryk, som vil gøre jeres ferie helt uforglemmelig. Brug feriedagene på at nyde dyrelivet på Island. Husk at tage en kikkert med og måske en fuglebog, for her kan I se mange forskellige fuglearter. I kan også komme tæt på nogle af havets største beboere. Tag med på en hvalsafari og oplev når de store dyr stikker hovedet op over overfladen - et imponerende syn. Det bedste tidspunkt for hvalsafari er fra april til september, hvor over 20 arter, herunder pukkelhvaler og blåhvaler kan ses. I skal også gøre jer bekendte med de robuste islandske heste, som nemt kommer rundt i det bakkede terræn. Fra hesteryggen har I alle muligheder for at se nærmere på Island, som byder på så mange storslåede horisonter.

Ferie på Island

Islands historie

Uanset hvor på Island I lejer en feriebolig, så vil I blive mødt af en venlig befolkning, som gerne deler ud af øens spændende historie og de mange gode seværdigheder. Nordmænd og kelterer var de første indbyggere på Island i det 9. og 10. århundrede. Vikingerne grundlagde et nationalt råd, som anses for det ældste Europa-Parlament. Flere steder kan I lære mere om øens spændende historie. Islands hovedstad Reykjavik er en levende og moderne by, hvor der er mange spændende oplevelser og seværdigheder i vente. Året rundt er der flere forskellige musikfestivaler, med både islandske og store internationale kunstnere. I byen finder I også flere wellness steder, hvor I kan slappe af i det lune vand og få forskellige behandlinger. Mange af stederne er også velegnede hvis I er en familie med børn, for der er både rutsjebaner og legeområder, hvor ungerne kan hygge sig, mens de voksne nyder en stille stund.

Populære destinationer på Island

Reykjavik er et populært feriemål i Island. Det er en smuk og moderne by med traditionelle og historiske præg og en skøn natur omkring sig. Det er også meget yndet at leje en feriebolig i det vestlige Island, hvor landskabet er domineret af lacaområder, geotermisk aktivitetet og historie. Her findes skove og gode fiskeforhold, samt en række nationalparker. I et feriehus i det nordlige Island kan I nyde smukke byer, der befinder sig i beskyttede bugter langs kysten. Om sommeren dominerer midnatssolen landskabet i timevis, hvorfor her er mulighed for at nyde den skønne natur døgnet rundt. Om vinteren er området ideelt til vintersport og andre vinteraktiviteter såsom isfiskeri. Den største gletsjer i Europa finder man, hvis man lejer feriehus i det østlige Island, hvor der også findes store isbjerge og en række andre naturseværdigheder. Det sydlige Island har det bedste af begge verdener med en god blanding af natur og kultur. Lejer I et sommerhus eller en hytte i det sydlige Island er det oplagt at udforske området i bil, da I nemt kan nå rundt til de mange seværdigheder og attraktioner i området.

Afslappende ferie på Island

Velvære på højt plan

Når I holder ferie på Island, så er der en ting som I skal huske at prøve; de mange varme kilder. Det er en helt fantastisk oplevelse at gå fra den kølige luft og ned i det dejlige varme vand. Har I været på udflugt en hel dag og prøvet kræfter med den islandske natur, så er det på med badetøjet og ned i en varm kilde. Så bliver musklerne løsnet op igen og I kan være klar til endnu en oplevelsesrig dag på Island. I vil finde opvarmede kilder nænsomt placeret i det smukke terræn, såsom ved foden af store bjerge, eller i form af store svømmehaller i midten af byerne, som i f.eks. Reykjavik. Island er også kendt for Den Blå Lagune, som består er varmt turkisblåt vand omgivet af lavaklipper, der bestemt er et besøg værd. Alle kilderne er afmærkede ved selve kilden, så man ikke risikerer at hoppe i kogende vand.

Seværdigheder og oplevelser på Island

Island gemmer på mange storslåede naturseværdigheder og attraktioner, som inviterer til en aktiv ferie i verdensklasse. På jeres ferie i feriehus kan I f.eks. tage på en udflugt til:

  • Gullfoss: Et unikt vandfald delt på to trin og i alt 32 meter i højde, som ender i en 3 km lang kløft.
  • Geysir: Et geotermisk aktivt område med en række forskellige gejsere. Den største af dem, Geysir, er mest kendt og skyder jævnligt varmt vand mange meter op i luften.
  • Dettifoss: Et vandfald med en højde på 44 meter og en bredde på 100 meter - formentlig det mest imponerende vandfald i Europa.
  • Snæfellsnes Nationalpark: Den yngste af Islands mange nationalparker, som er præget af vulkanske landskaber, gyldne landskaber, vandfald og dramatiske klipper. Parken er let tilgængelig i bil eller med bus.
  • Isgrotterne i Kverkfjöll: En unik naturoplevelse, som I ikke bør gå glip af når I lejer et feriehus eller en ferielejlighed i Island. Her flyder en varm flod under den kolde glaciale is.
  • Den Blå Lagune: Nogle damme med varmt, mineralholdigt vand fra undergrunden med en turkisblå farve, som er omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Her er der også mulighed for at få massager eller tage en tur i deres spabad.
  • Sólheimasandur flystyrt: Et amerikansk militærfly styrtede ned i 1973 og har lige siden ligget uberørt i skønne omgivelser (63 27.546-19 21.887). En surrealistisk seværdighed, som ligger på vejen til flere andre attraktioner. Pas dog på med at køre ud til flyet i bil, da det sorte sand kan være meget blødt og man i værste tilfælde kan sidde fast.

Der er mange pragtfulde seværdigheder i Island, som absolut skal udforskes, når I lejer feriehus eller ferielejlighed. Mange af seværdighederne kan nemt nås i bil, hvorfor det er ideelt at leje en bil til ferien i Island.

Ferie på Island

Private luksus feriehuse med hund

NOVASOL udlejer flere forskellige typer ferieboliger på Island, som alle er privatejede. Dette medvirker også at hvert feriehus er en unik oplevelse i sig selv, da husene har særpræg fra ejeren. Der er både nyere sommerhuse med en moderne indretning og mere enkle sommerhuse, hvor I rigtig kan nyde en ferie helt nede i gear. Fælles for alle feriehusene og lejelighederne er, at de giver jer alle muligheder for at opleve den islandske natur, lige fra I går ud af døren. Hvis I vil have jeres hund med på ferie i feriehus, skal I blot huske at søge efter husdyrvenlige ferieboliger i hussøgningen. Uden at det koster mere, kan i tage den firbenede ven med på ferie. Hos NOVASOL ønsker vi at tilbyde jer feriehuse som giver jer en fantastisk ferie og hvor i kan slappe af og hygge jer sammen som familie. Bestil jeres ferie hos os allerede i dag.

Aktiv ferie på Island

Island er som skabt til en aktiv ferie med sine storslåede naturseværdigheder og overvejende skønne landskab. Landet er spækket med stier, hvor det er oplagt at tage på cykel- eller vandretur gennem det smukke landskab. Man kan også tage en ridetur på islandske heste, der trods sin mindre størrelse kan bære voksne mænd uden problem. Island er også hjem til nogle af Europas største og mest aktive vulkaner, som inviterer til gåture i unikke omgivelser. Uanset hvordan I vil bruge jeres feriedage, er der altid noget at finde på her, både for voksne og børn.

Ferie på Island

Service hos NOVASOL

Når I lejer en feriebolig på Island, får I stadig den fulde NOVASOL service med i bagagen. Modsat i Danmark, hvor I typisk henter nøglen til sommerhuset på et lokalkontor, hvor medarbejderne også kan hjælpe med svar på diverse spørgsmål, så starter ferien i udlandet oftest direkte ved ferieboligen. Her tager husets ejer eller en kontaktperson imod jer og byder velkommen. De kan også være behjælpelige med svar på diverse spørgsmål. Skulle I, i løbet af ferien, få behov for at kontakte NOVASOL, så er vores kundeservice kun et opkald eller en mail væk.