Natur og samfund i Grækenland

Grækenland er kendt for sin gæstfrihed og for sin forbløffende mangfoldighed. Rejs gennem myter og fortid og oplev Peloponnes bjergrygge på den ene side og den mørkerøde sol, som synker ned i den Sardoniske Golf på den anden side. Med over tusindvis af øer og bugter regnes Grækenland for et af Europas smukkeste lande. Uanset om I vælger at leje et feriehus i Grækenland, om det er på Peloponnes, Khalkidike, Thessaloniki eller øerne Korfu eller Kreta, så er I sikret en afslappende ferie og rigtigt mange solskinstimer. 

Feriehus i Grækenland

Geografi i Grækenland

På alle sider, undtagen mod syd, hvor Grækenland ligger ud til Middelhavet , er landet omgivet af bjerge. I Nord af Thrakiens og Makedoniens bjergkæder. Bjergkæden Pindus udgør rygraden af det græske fastland. De massive bjerglandskaber brydes kun ind imellem af dale hvor utallige floder udspringer. Højeste punkt er bjerget Olympos. Udover fastlandet består Grækenland af over 2.000 øer, hvoraf de 114 er beboede. Øerne tegner sig for 19 % af landets areal.

Fastlandets kystlinie er på godt 4.000 km mens øernes er på 11.000 km, og snor sig langs de kløftede bjerge, hvor man finder de utallige smukke bugter, som Grækenland er så kendt for.

Omkring Grækenland er der to have. Det er det Joniske Hav og det Ægæiske Hav. Det Joniske Hav, som er den del af Middelhavet, der adskiller Grækenland og det sydlige Italien. Det andet er det Ægæiske Hav, der den østlige del af Middelhavet - også kaldet Ægæerhavet eller Det Græske Øhav.

Landet er opdelt i 51 amter (nomos/nomi) Aitolia og Akarnania, Akaia, Argolis, Arkadia, Arta, Attiki, Dodekanisos, Drama, Evritania, Evros, Evia, Flórina, Fokis, Fthiotis, Grevena, Ilia, Imathia, Ioannina, Iraklion, Karditsa, Kastoria, Kavala, Kefallonia, Korfu, Halkidiki, Hania, Hios, Kykladerne, Kilkis, Korinth, Kozani, Lakonia, Larisa, Lasithi, Lesbos, Lefkas, Magnisia, Messina, Pella, Pieria, Preveza, Rethymnon, Rodhopi, Samos, Serrai, Thesprotia, Thessaloniki, Trikala, Viotia, Xanthi, Zakinthos.

Udover dem er Ayion Oros (Mt. Athos) en autonom region.

Ferie i Grækenland

Kultur og festdage i Grækenland

Grækerne er særlig stolte af og tro overfor deres lands kulturelle begivenheder. Traditioner, religion, musik, sprog, mad og vine er de vigtigste facetter i den græske kultur og derfor bør man lære dem at kende, når man rejser til Grækenland. De fleste traditioner og højtider der stadigvæk fejres, har rødder i religionen.

Forlovelse og bryllup 

Det er skik og brug i Grækenland, at man forlover sig, før man gifter sig. Dvs. pigens far skal først spørges om lov. I nogle græske regioner modtager bruden en medgift af sin mor, sin bedstemor og af sine tanter. Den består af lagener, håndklæder og håndlavede broderier. Faderen giver sin datter og svigersøn et færdigt indrettet hus som bryllupsgave. I de store og moderne byer, som f.eks. Athen er dette ikke længere tilfældet.

Navnedagen, karneval og påske

Navnedagen er i Grækenland vigtigere end fødselsdagen. De fleste græske navne stammer fra helgener. Det er en tradition, som den dag i dag holdes i hævd i hele Grækenland. Alle der bærer navnet af en helgen, fejrer dagen.

I Grækenland kalder man karneval for „Apokries”. Festen varer 3 uger og starter en søndag, mens den slutter en mandag, også kaldet ”ren mandag” (Kathari Deftera). Påsken er den vigtigste fest, som grækerne fejrer - endda vigtigere end julen. Kvinderne farver æggene røde, gudmødre og –fædre køber nye sko, nyt tøj og et stearinlys til børnene. I landsbyerne bliver husfacaderne kalket hvide.

Santorini ferie

NOVASOLs ferieboliger i Grækenland

Ikke nok med, at der venter så mange dejlige og spændende feriedage for jer i Grækenland, så kan I også glæde jer over NOVASOLs "All-inclusive" koncept, når I lejer en feriebolig i Grækenland. 

"All-inclusive" betyder i feriehus-verden, at følgende er inkluderet i lejeprisen, hvad enten I lejer et feriehuse eller en ferielejlighed: 

  • El
  • Vand
  • Varme
  • Slutrengøring
  • Sengetøj
  • Håndklæder (Medbring selv badehåndklæder)
  • Evt. turistskat

Så når I har ferieboligen på plads, så skal I blot have pakket badetøj, gode sko og solbriller, og ferien i Grækenland kan begynde. Læs mere om NOVASOLs "All inclusive" tilbud her.